Direktlänk till inlägg 18 januari 2015

FEGHET, TRÖST OCH ELUPPVÄRMD FILT

Av Anita - 18 januari 2015 10:05

 

Först kom det snö igen.

Sedan kom Mustaschen och det var länge sedan nu. Vi satt och fikade och såg på en gammal rolig film. Vi skattade åt äppelknyckarbyxor, sättet att använda titlar och söderkisar som busade.Vi hade en del opratat också och både han och jag är så förbannad på dom som far här varje dag och skjuter allt som dom ser. Snart finns inte en skogsfågel längre och en hare har jag inte sett ens spår av på hela vintern. Här som var så mycket djur förut..


När han åkt kom AMV och Gubben och vi pratade och åt och fikade och vips, fort som en höna skiter, hade hela dagen bara rustat iväg.

Bestämde mig för att låta snön ligga kvar och eftersom det var tö så försvinner den förhoppningsvis på gården i alla fall.

 

Ska vi prata om tröst eller feghet eller vådan av att ha en elfilt?

Vi börjar med TRÖST

En av bloggvännerna har tröstat sig med att köpa en ny telefon som tröst i januaris mörka kalla helvete. den värsta månaden på hela året.

Vad tröstar jag mig med då? Jo jag köpte mig en bukett tulpaner i förra veckan och så började jag gå på vattenjumpa. Det är nog 10 år sedan sist och det var riktigt roligt och att träffa kvinnorna som jag inte sett på länge. Det är PRO som har vattenjumpan så det ska jag fortsätta med.

Fick tag i biljetter till Östersundsrevyn och det ingick bussresa och var pro som anordnat så det var billigt. Ännu en tröst. Att få skratta är alltid uppmuntrande i vinterns hemska tid.


På sätt och vis är elfilten jag fick av Sonen också en tröst. Skönt att linda in sig i den när man kommer in frusen och förbannad och med värkande rygg efter snöskottning, men den har den verkan att jag tvärsomnar.


Feghet: Ärligt talat är det den bistra sanningen att jag är FEG.

Kinabror har sin fyrhjuling med snöblad ner i mitt uthus och jag får låna den om jag vill men jag vågar inte. Jag är lika rädd för fyrhjulingen som jag är för skoter, moped. traktor och motorsåg. Allt som brummar och går fort fyller mig med fasa. Det är bara att erkänna. Är man så feg får man väl gå där med sin snöspade och lida.

Feg föresten. jag är inte feg och rädd för mörker, spöken, vilda djur eller för att villa mig bort i skogen men som sagt rädsla för det som brummar så jag får skylla mig själv.

Trots det är det så att jag mitt våp kan tycka synd om mig själv när jag skottat ett par timmar. Sån är jag. Både lat och feg.


Nåja vi får trösta oss med att om några månader slår midsommarblomstret ut och fyller ängar med härligt blått.

 

Dagens ord: Jag beundrar alla modiga människor och jag vet att många av er bloggvänner är just det. Modiga.

 
 
Göran

Göran

18 januari 2015 10:41

Rädslor är till för att övervinnas! Ta det som årets utmaning att åtminstone ge den där fyrhjulingen en chans. Du kan ju köra bil och att köra den är knappast svårare. Jag är nästan säker på att om du bara gör ett försök så kommer du efteråt att säga; "Det var ju varken svårt eller skrämmande!"
Och tänk så skönt för ryggen att slippa det värsta slitet med snön! Plus att du växer ytterligare en bit som människa när du övervunnit fasan för "den där brummande saken". Du kan, jag lovar!
Bra dock att du skaffar dig skratt! Ett gott skratt förlänger käften, sa min mormor på sin tid. Men det förlänger även livet, det är vetenskapligt bevisat.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

18 januari 2015 15:59

Min sonhustru Carina är väldigt frusen, så jag gav henne en elfilt i julklapp härom året och hon älskar den. Det måste ju verkligen vara härligt för dig när du kommer in och är frusen och trött i ryggen.
Du får väl be Kinabror ge dig några lektioner i att hantera den där fyrhjulingen så att du kan få det lite lättare med transporter och snöskottning. Det är ju synd att den ska stå där till ingen nytta samtidigt som du ska slita så att du får ont i ryggen.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

18 januari 2015 19:42

Så skönt med vattengympa då vi har vinterskapet här. Längtar som en ......en......tok till sommaren nu. Så skönt att slippa skottning och kylan.
Brumbrum och snabba bilar gillar jag. Fast skotrar och motorsågar har jag respekt för och ogillar.
Men......man ska väl övervinna sina rädslor även om det tar mot.
Synd att djuren har försvunnit. Djur är ju det finaste vi har runt omkring oss.
Menar värkligen djur.

Ha nu det gott. Hos mig småsnöar det. Tycker det räcker nu......för nu vill jag ha vår.
Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Anette

18 januari 2015 21:11

Igår var jag ute på stan o letade efter en man från mitt jobb som har varit försvunnen sedan fredags em. När vi gick där o sökte såg vi flera hemlösa personer som låg vid en husvägg, på en bänk... o sov. Någon hade turen som fått en sovsäck. Efter några timmar kunde jag åka hem till mitt hus, ta en dusch,lägga mig i min säng o be en bön om att vi finner Bengt för ännu en natt utomhus tror jag inte att han överlever. Då var det mycket enkelt att känna stor,stor tacksamhet...

 
Sandra

Sandra

19 januari 2015 14:10

Inte feg, bara försiktig och vis :) Känns som om jag blir mer"försiktig och vis" för var som går. Brukar tänka att det är för att jag blivit erfaren och förstår farorna och föstår att jag inte längre är odödlig. Fast så klart, ibland så är det bara dumheter som satt sig på hjärnan. Det går att träna bort, men hjälp kan vara att rekommendera. Be någon vara med dig första gångerna du kör, åk med först och sen själv när vederbörande står bredvis och vips är det inte läskigt längre. Så har jag tränat bort min ridskräck. Vågade inte sitta på en häst, fast jag haft häst i många år. Fick ont i magen bara av att tänka på att sätta mig upp. Men med en snäll häst och hennes tålmodiga ägare vågar jag mer och mer, nu rider jag själv i trav och i går var vi ute i skogen och red och trots att hästen hoppade lite så hoppade inte jag av! Så det går om man vill.

http://kvickrot.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

snöflinga!

19 januari 2015 17:25

Ja! Januari är en kämpig månad, men den är snart slut. Tänkte på det där med veden och kallt. Går det inte trava lite ved på bron, så du har ifall det blir en bister dag. Så du slipper ut i kylan. Man ska vara rädd om sig!

 
Äppelblom

Äppelblom

19 januari 2015 21:16

Vi tycker likadant om snö tror jag! I lagom mängd och att den får ligga kvar utan en massa töväder och elände. Förstår din rädsla för "snömaskinen", men du verkar ju så tuff, så jag tror du skulle klara den galant. Men ..., då får du ju inte någon gratis motion. ;)
Jag har inte någon elfilt, men barnen köpte en eldyna till mig för många år sedan och den gör gott för min onda rygg.
Må så gott och var rädd om dig!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

20 januari 2015 09:16

så underbart att krypa ner i en varm filt, och få slumra till en stund

 
Karin

Karin

20 januari 2015 09:40

Jag som inget körkort har, hade nog gärna velat prova på en fyrhjuling (nu är jag tuff, va!!)
Önskar dig många varma och sköna stunder under elfilten då du kan drömma dig bort till ett Fisksjön fullt med smådjur och fåglar. Eller varför inte till varma Italien som du älskar.
Jag går också på vattengympa, skönt och skonsamt för leder och muskler!
Nu gör det något så ovanligt utanför mina fönster, det SNÖAR!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
korpunge

korpunge

22 januari 2015 11:46

Hej Skogsnuven :)
Och tack för titten och raderna hos mig *glad*
Trist när de skjuter hej vilt över allt. Tror inte det är många som inser vilken liten yta i jämförelse hur vi människor breder ut sig djuren har. Det är så sorgligt!
Läser att du är från Jämtland i och med biljetterna till revyn. Jag är också jämtlänning och från Östersund så där ser man så liten världen kan vara även i bloggvärlden :)
Ja dessa rädslor säger jag bara.. tampas med dom jag också må du tro. Tror inte heller att jag skulle våga mig på en fyrhjuling men vad vet man om si så där ett eller två år. Nu bor jag ju inte på landet så för min del lär det ju bli osannorlikt att jag hoppar upp på en men jag hoppas du får mod till dig och gör det.
Ha det gott
Kram ♥

http://korpunge.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

23 januari 2015 08:27

Trevlig helg!

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards