Direktlänk till inlägg 21 januari 2015

MÄRKLIGT

Av Anita - 21 januari 2015 13:27

 

Har du tänkt på att ofta när man tänker på någon eller något så dyker det upp nästan på en gång. 

Sista dagarna har det hänt mig inte bara en gång utan minst fyra gånger.

Jag har tänkt ringa flera personer och precis när jag skulle till med det så dyker dom upp i dörren.


Dessutom har jag letat efter en sorts tvättlina som drar ihop sig när man inte behöver den. Som jag letat i kataloger och på nätet och i affärer men icke nicke nej. Säkert görs dom inte längre.

Jag råka nämna det till Datafia och tror ni inte att hon hade en sådan liggande som jag fick. Hjälpen var alltså närmare än jag trodde.


Nu till det allra märkligaste. Härom dagen berättade jag att att fåglar och fjärilar brukar landa på mina händer och armar. men jag sa också att "fjärilar lär det väl dröja innan jag har på händerna".


Igår kväll när jag lade mig hände det. Jag tog min bok och började läsa och rätt vad det var så kom det en fjäril flygande och satt sig på min hand, en liten svartvit fjäril (inte en mal) Vacker med nästan genomskinliga vingar och med rutmönster i svart. Jag fortsatt att läsa min bok och fjärilen vandra omkring på min hand i nästan en timme innan den fladdrade iväg. Märkligt.

 

I söndags var det Gubbdag. De kom och gick gubbar hela dagen och kaffepannan puttrade varm hela tiden.


Igår jobbade jag och åt lunch med DansBritt. Resten av tiden har jag skottat snö och skottat snö men det ska vi inte prata om mer för jag har malt nog om det eländet redan.


Julgranen är fortfarande kvar inne men det har inte kommit några nya skott på den så jag vet inte hur den mår men den barrar inte i alla fall.


 

Ingen bastu har det blivit heller. Det känns så besvärligt att pulsa sig ner till sjön och skotta sig fram så det får vara ett tag.

 

Tankarna går till sommaren. Till stunder man kan ligga i gräset och lukta på blommorna, blåsa på maskrosbollarna och se fjunen blåsa mot den blå himlen och prata med fjärilarna som svirrar omkring. Höra fågelkvitter och humlornas surrande i lupinerna. Det du, då känner man att man lever och att hjärtat slår.


Dagens ord:Om man låter bli att titta ut slipper man se snön.

 
 
Ingrid

Ingrid

21 januari 2015 13:52

Det är nog så att vi har telepatiska förmågor, för det händer väldigt ofta att när jag har gått och funderat på att jag ska ringa t ex min syster, så ringer hon. Och mamma sa alltid att vi tre döttrar ofta ringde henne samma dag.

Slit och släp har du med den där vackra snön!Hoppas att du kan få någon hjälp med den.
Kram, Ingrid!

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

22 januari 2015 04:58

Ibland blir det som vi tänker. Det ÄR tankens kraft som är inblandad då.
Ja snöeländet ja.........
Nog drömmer man bort till sommaren allt. Men snart äro vi där.

Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
K

K

22 januari 2015 22:02

Telepati och förmåga att kunna prata med djuren är jag övertygad om att du har som begåvning!
Vi har en dam här som alltid har en massa svartfåglar omkring sig när hon går med hunden. Vi har undrat varför, men såg häromdagen att slängde "mat" till dom. Något som hon hade i fickorna! Hundgodis?
Kramar och ett fint veckoslut!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

23 januari 2015 06:56

Tror säkert du har alldeles särskilda gåvor... märkligt med fjärilen...
Underbara vinterbilder... så vackert!
Ha en fin helg!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Göran

Göran

23 januari 2015 07:17

Det där "sjätte sinnet" tror jag att vi alla föds med. Sen utvecklar vi det olika mycket under livets gång. Jag har själv upplevt en del av det du beskriver. Inga fjärilar mitt i vintern dock...
Ändå tror jag varken på gudar eller "ödet". Jag tror på människan! Att den där kraften från himlen som en del tror på egentligen finns i oss själva, vi måste bara lära oss hitta den och sen att använda den rätt.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

24 januari 2015 01:04

En fjäril mitt i vintern, det har jag aldrig upplevt.Däremot s k julflugor som flyger omkring i kök å badrum har vi ofta, liksom en stor husspindel, som bor bakom badkaret. Den är harmlös men nyttig för den äter kvalster å annat liknande fast den ser stor å otäck ut. Våra barn vill ta död på den, men jag låter den leva å försöker förklara att den är nyttig.
Tråkigt att du inte kan bada bastu, men jag förstår dina invändningar. Jag har byggt in EB ångbastu i vårt duschrum, den är jätteskön, speciellt nu på vintern då vi badar ofta i den.
Tänk om du kunde göra EB snötunnel till vedboden å bastun vintertid, då slapp du skotta så mycket😄. Kram.

 
Ingen bild

Bamse31

24 januari 2015 01:09

En fjäril mitt i vintern, det har jag aldrig upplevt.Däremot s k julflugor som flyger omkring i kök å badrum har vi ofta, liksom en stor husspindel, som bor bakom badkaret. Den är harmlös men nyttig för den äter kvalster å annat liknande fast den ser stor å otäck ut. Våra barn vill ta död på den, men jag låter den leva å försöker förklara att den är nyttig.
Tråkigt att du inte kan bada bastu, men jag förstår dina invändningar. Jag har byggt in en ångbastu i vårt duschrum, den är jätteskön, speciellt nu på vintern då vi badar ofta i den.
Tänk om du kunde göra EB snötunnel till vedboden å bastun vintertid, då slapp du skotta så mycket😄. Kram.

 
Birgitta

Birgitta

24 januari 2015 09:05

Vilka härliga vinterbilder! Och solen som letar sig fram en del dagar är så välkommen. Ha en fin helg!

http://http:mittlividurochmoll.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

25 januari 2015 13:08

Jag hade också en sådan där upplevelse alldeles nyligen. Jag satt och funderade på hur jag skulle hitta en lösning på en surdeg som legat lääänge på jobbet och så, samma dag, bara löste det sig liksom av sig själv.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lena

Lena

25 januari 2015 21:57

Det där sjätte sinnet var jag nog mer öppen för när jag var ung. Vad härligt att du har ditt kvar. Var rädd om det!

Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards