Direktlänk till inlägg 30 januari 2015

ALLT DET VACKRA

Av Anita - 30 januari 2015 13:48

 

Man ska leva i nuet, sägs det men skulle jag göra det skulle jag deppa ihop alldeles.

En dag som den här när det är gråmulet och snötyngt utanför då är det inte lätt att leva i nueet. Snön som kom igår är ungefär en dm blötsnö, tung som attan och snövallarna börjar bli jättehöga och jag skottar och lyfter och svär och får ont i ryggen och blöta skor och vantar. Två timmars jobb och jag är fortfarande inte klar men jag måste gå in och vila innan jag fortsätter.


Då mina vänner, vill jag leva i minnen om sommaren och dess ljuva tid. Lukta på rosorna i trädgåren. Visst är det fint med gula rosor. Tyvärr blommande den bara en sommar. Det är svårt med rosor i det här klimatet tyvärr.

 

Jag älskar den intensiva blåfärgen som riddarsporrarna har. Se så fint med daggdroppar på. Allt är vackert på sommaren.

Allt är skönt på sommaren.

Nakenbad efter bastun i ljummet vatten.

 

Solnedgången över sjön och lommens rop.

 

Det är sommaren som får en att överleva.


Nåja åter till verkligheten en vecka i januari. 

Måndag besök hos fd grannen på äldreboendet. Han är yngst av alla där och han är 73. Tycker att dom som jobbar där gör det för hemskt bra. Alla dessa gamla som sitter i sina stolar helt tysta och liksom väntar på döden. Så förfärligt att se. Jag är i alla fall glad att jag har sluppit vara vårdpersonal. Det skulle jag inte ha klarat upp. Dom borde ha bättre betalt.


Tisdag jobbade jag ett tag och sedan var Dansbritt och jag ut på ett litet äventyr och sedan åt vi lunch på hotellet, en väldigt smaskig "flygande Jakob". Sedan hem och skotta.


Onsdag var det väl till att skotta och på kvällen for jag till Storfiskarn på födelsedagskalas.


Igår kom PappersBeda en sväng och så skulle jag åka på vattenjumpa men då fick jag besö så jag kom inte iväg.


Nu sitter jag här och vilar en stund. Jag har börjat se en serie på Kanal guld. Dr Qwinn en kvinnlig läkare i vildavästern.Hon har en friare som heter Sullu och han är vän med indianerna och klär sig i skinn. Jäklar så snygg och sexig den killen är. oj oj oj. Jag trodde att jag hade slutat att titta på karlar men den skulle man kunna äta upp levande Jäklar. Ibland känns det jäkligt att vara en gammal kärring faktiskt.


Så där ja. Nu får jag skynda mig ut om jag ska hinna komma in till kl 15 när serien börjar.


Dagens ord: Ibland kan det vara bättre att drömma sig tillbaka till det som varit än att leva i nuet. 

 
 
Ingrid

Ingrid

30 januari 2015 14:19

Nog är det härligt att vi har alla fina bilder från somrarna som gått och kan få njuta av dem nu så här mitt i vintern. Ja, här är det väl inte så mycket vinter (ännu är det väl bäst att tillägga), men det är ju desto mera snö och kyla hos dig.

Dr Quinn såg jag för många år sedan. Det är en trevlig och serie och jag tyckte att den var väldigt bra.

Trevlig helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

30 januari 2015 14:25

Håller med dej! Just nu vill man inte leva i nuet och jag tycker Januari har känts lång som flera må ader. Skönt att skitmånaden snart är över.
Vackra bilder på blommor och bad!
Ja Dr Quinn tittade jag på för många år sen när det kom. Och då var jag helt såld på den serien.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

margareta wårenius

30 januari 2015 19:09

du tar väl nu sparken till äldreboende , förstår jag!

 
Karin

Karin

30 januari 2015 19:21

Det är klart att du måste pigga upp dig med Sully! Varför är karlar så sexiga i "skinnkläder med långa fransar"?
Kramar från Karin som inte har en gnutta snö, och vill inget ha heller. Men imorgon har SMHI lovat, men jag hoppas att de har fel!

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

31 januari 2015 00:39

Det är tur att man inte råkat ut för din kärlek, för då skulle man ju vara död och uppäten!😋😋
Den där kanalen som kör dr
Quins har jag inte, så jag kan inte kommentera serien. Du får nog fortsätta skotta ett tag till enl väderleksutsikterna i TV.
Förta dig inte bara, du har gott om tid. Kram, från en som inte vill bli uppäten.

 
Eivor

Eivor

1 februari 2015 17:16

Hej
Nej det är inte alltid nuet är bäst, speciellt inte i det här vädret och ändå är det nog inte lika illa här som hos dig.
Snö har vi ju fått men sedan regn på det så det är bara blask av hela alltet. Underbara blommor Riddarsporrarna och glad blir man av dina somriga bilder.
Dr Quinn gick ju på TV för många år sedan men tittade inte på den. Men visst kan kolla in snygga karlar. Titta kan man ju göra menar jag.

Det följer inte med plastbollar längre till tvättmedlet, förr fanns det men nu får man ringa och beställa men de är gratis. Så jag ska kika igenom broschyren lite bättre för den är ju på plats och installerad så jag har ingen lust börja om med det heller. Ska ringa tillverkaren istället i morgon. Jag får nämligen inte upp luckan.

Hoppas du har en fin söndagkväll

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards