Direktlänk till inlägg 4 februari 2015

GÖKEN DEN GAL

Av Anita - 4 februari 2015 14:28

 

Jo då, det är verkligen sant. Jag som är en omtänksam  person vet att dom flesta som kommer till mig blir irriterad av att höra göken i gökuret ropa varje halvtimme men idag är jag själv och då får han gala bästa han vill. Det är trots allt ett litet sällskap.

 

Jag fick ett gökur i somras och så jag har längtat efter ett sådant. Jag hade ett förut men där kom ingen gök ut utan bara en flicka som gungade. Jag GILLAR gökur. Ja ja jag vet att det är ute och omodernt men det skiter jag i.


Som jag berättat förut fick jag hjälp med snön i söndags. men måndagen och tisdagen fortsatt det att snöa.

Måndagen gick jag ut och började skotta någon timme men sedan kom en av gubbarna med en bullpåse och sedan han åkt började jag klä av julgranen.


Det tar några timmar för jag har så mycket julsaker och det går sakta för jag funderar så mycket under tiden. Varje kula och varje sak har en historia, ett minne från förr och alltid undrar jag hur det är nästa jul. Vad ska hända under året som kommer framåt? 


Igår fortsatt jag att plocka av och klippte av lite grenar. Oj så mycket barr det var. 

När jag klippte av grenarna hittade jag det sötaste lilla fågelbo. Funderade på vilken fågel som bott i det.

 

Stedesbacken där granen stått är fullt av fåglar och ett härligt fågelkvitter riktigt omfamnar en när man sitter där på backen bland styvmorsviol och prästkragar och tittar ner mot sjön som glittrar till mellan björkarna. Längtar till sommaren. En längtan som riktigt får mig att bli tårögd.


Bygger fåglar nya bon varje år eller återkommer en del till samma bo? Tänk att jag inte vet en sån enkel sak. Jag trodde i min dumhet att jag visste en del om fåglar. Är det någon som vet? Tala om det för mig?


Nåja, jag spar det lilla boet och lägger det i en skål så länge.

 

Tänk vilken röra det blir när julen ska ut. Mitt i allt kommer Gamle A. Vi åt lunch och han hjälpte mig med dammsugaren som fastnad igen och så flyttade vi lite grejor. En av grejor som får mig att få psykbryt är dammsugare. Det är alltid något trassel med dom när man äntligen fått sig till att ta fram eländet men som sagt. Det ordnade sig.

Sedan han åkt gick jag ut och skottade lite grann och det tog emot väldigt ska ni veta.


Bilen är igensnöad och står där och hångrinar åt mig och jag bestämde mig fort för att låta den stå och inte åka någonstans.


Nu imorse borde jag gått ut och skottat men ryggen värker så in i norden så jag bara matade fåglar och hämtade posten. Tar och dammsuger och torkar golven och plockar undan julsaker.

Eldar lite och tänker att jag borde hämta ved men det är oskottat så det får vara. Imorgon är ju en dag och kanske känns det mindre tungt då.


Pratade med min Bloggvän Skatan igår för hon fyllde år. Vi började prata om tiggare och hur världen blir allt grymmare. Man skulle kunna tro att vi är tillbaka i medeltiden. Spöstraff och bränna människor levade. Det är ju fullständigt vansinnigt. 


Hörde att Norge skulle börja sätta fängelsestraff på tiggare och även till dom som hjälper tiggare. 

Jag som gillat Norge och norskar blev väldigt besviken. Fattiga människor för det allt sämre och dom rika får det allt bättre. Tänk så många rika som lurar åt sig pengar, åker och äter på skattebetalarna och arbetsgivares pengar och inte får dom något fängelse inte, möjligen att dom får något annat jobb  med ännu bättre betalt. Har man duktiga advokater som man har råd att betala så kan man komma undan skatt också. Mycket pengar som skulle kunna gå till dom som behöver. 


Dagens ord: Det är då fasen skillnad på skit och pannkaka minsann. 

 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

4 februari 2015 20:10

I mitt barndomshem hade vi alltid ett skatpar som byggde bon i träden om vårarna. De byggde alltid ett nytt men plockade ofta material från förra årets bo till det nya. Jag vet inte varför inte det gamla dög och jag vet inte om detta är något generellt för skator eller fåglar i allmänhet, eller om det bara var det här paret som betedde sig på det här sättet.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

5 februari 2015 12:21

Du har väl satt upp klockan på den västligaste väggen, hoppas jag. Du vet väl att... "Västergök är bästergök"
Går bra med öster också ("tröstergök"). Norr vet jag inte vad man säger om och jag törs inte gissa. Bara inte klockan sitter på söderväggen!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Annika

Annika

5 februari 2015 19:52

Nämen...är det sant att man får fängelse i Norge om man tigger eller hjälper dem? Det var det värsta...Jo, fåglar återkommer gärna till samma holk/bo om de trivs. Min Lennart skulle nog trivas hos dig. Han älskar alla de slags klockor och tycker att det är så trevligt med detta tickande, plingande och hoande...Man blir väl van och hör väl inte allt detta till slut. Men ett gökur vore trevligt.
Kramelikram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

7 februari 2015 10:58

Håller med dig! Världen börjar verkligen bli en grym och omänsklig plats..
De rikaste i världen äger snart hälften av jordens tillgångar. De fattigare blir bara fattigare.

Ha en fin lördag!
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

8 februari 2015 06:20

När jag såg gökuren så smålog jag lite... Lasse har alltid sagt att han vill ha ett, men vi har inte hittat något som fungerat till rimligt pris...
Sen fortsatte jag att läsa och då får jag tårar i ögonen... hur kan det ha blivit så hemskt i världen... varför ska de fattiga alltid straffas... och varför ska de rika alltid bara ha mer? Och alla krig... och alla omänskligheter som de för med sig... det har blivit så känslolöst och kallt.

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se