Direktlänk till inlägg 7 februari 2015

SNÖSTORM

Av Anita - 7 februari 2015 15:06

 

De senaste dagarna har det varit lite farande hit och dit.

Torsdag förmiddag gick det åt några timmar till att sopa och skrapa av bilen och få upp de igenfrusna dörrarna. När det var gjort drog jag mot Kälarne och var på macken och åkte till äldreboendet och fd grannen. När det var avklarat åkte jag till hotellet och tog en kopp kaffe tillsammans med Snälle S och några andra gubbar i väntan på vattengympan.

Det är så trevligt att sitta i lugn och ro och surra utan minsta stress.


Vatten gympa skulle alla få ha. Så skönt att efteråt trängas i bastun och komma hem med en skön mjuk känsla både inombords och utanpå kroppen. Man sover också väldigt skönt de här nätterna efteråt.


Fredagen vaknade jag av att det var ovanligt varmt inomhus och det hade helt plötsligt blivit plusgrader. Det droppade från taket och till och med vinden var ljummen. Man kunde nästan inbilla sig att det var vår, fast jag innerst inne visste att det bara var en tillfällig förbättring.


DansBritt, hennes kompis och jag for på hotellet och åt lunch och vi gjorde oss ingen brådska. Vi satt och pratade och träffade bekanta och satt i oss blåbärspaj med vaniljsås till efterrätt..

Så en tur på affären och även det tog tid för jag träffade många att prata med.


Kanske är det det som är skillnaden mellan stad och land. Här känner man många och har inte så bråttom och det är ju väldigt trevligt att prata bort en stund utan att behöva skynda sig.


Imors vaknade jag av att det blåste rent förfärligt och stundtals var det rena snöstormen och snön kom från sidan så man såg nästan inte ut.

Tittade ut och småfåglarna hade nog gömt sig och i fågelhuset stack tre svansar ut ur fönstren. Där inne hade ekorrarna trängt ihop sig bland fågelfröna.


Jag började stöka med räkneskaperna till Vägföreningen men fick inte till det så jag tappade lusten alldeles.

Tänkte baka mig en potatis till lunch men fick för mig att någon hungrig skulle komma så jag gjorde två och mycket riktigt när jag var klar så kom DataFia och åt lunch med mig och pratade bort en stund.


 

Usch man vill inte titta ut på ovädret och det suger luften ur en på något vis.

Inga fina bilder går det att ta heller men man får väl leva på minnen från sommaren som var och tider då livet sjöng en muntrare sång.


Tiden då röda söta smultron träddes på strå, när hjortronen smakade sött i munnen och de blå fjärilarna fladdrade runt överallt i trädgården och jag simmade ut i månstrimman. Då när danserna,. sommarens höjdpunkter, fick hjärtat att klappa lite fortare.

 

När man gick runt och vattnade alla blomlådor och krukor och luktade på blommorna.


Dagens ord: Även den längsta vinter tar slut någon gång. 

 
ANNONS
 
Karin

Karin

7 februari 2015 18:01

Om snöstorm, och om snö som kommer horisentalt tycker jag inte! Det har vi peppar, peppar inte haft i år!
Imorgon åker vi till stugan för att titta till sommarstugan, och vad jag vet ska det inte vara mycket snö där, i norra Skåne. BRA!
Det räcker med att komma till ett utkylt hus, som tar en dag att värma upp. Någon öppen spis har vi inte, utan elementen får jobba på högvarv.
Skönt att andas skogsluft under två dagar!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Göran

Göran

7 februari 2015 20:13

Vad glad jag blir över bilden på lupinerna. Jag har alltid älskat lupiner FAST jag redan som barn fick lära mig att de var ogräs nästan i klass med rallar- eller maskrosor. Tycker det är vår kanske mest under-uppskattade blomma. Alla kan väl se att de är vackra!?

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
korpunge

korpunge

7 februari 2015 22:40

Ja nog har det stormat så det har stått härliga till. Tur att man har tack över huvudet och kan sitta och mysa inne i stället.
Ha en fin fortsättning på helgen
Kramis

http://korpunge.bloggo.nu

 
Anki

Anki

8 februari 2015 06:25

Ingen snöstorm här... tack och lov :) Är inte avundsjuk på dig... hoppas det är snabbt övergående!
Så ljuvliga blommor... lupiner blir man glad av (om de inte sprider sig alltför ohejdat)... och jag längtar efter våren!
Ha en bra dag!

http://ankistankar.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

8 februari 2015 08:27

Mycket skönare med sommar än vinter.
Fina sommarbilder.
Ha en fin söndag.
Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

9 februari 2015 10:05

Jag tänkte på dig må du tro, när jag såg på tv att ni skulle få snö och blåst. Här blev det en blåsig helg och att tända ljus på graven var inte att tänka på. Snö slapp vi i alla fall.
Ha en skön ny vecka!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Skatan

Skatan

11 februari 2015 14:44

Vi hade ingen snöstorm men det blåste rejält några dagar och vi fick ju massor av snö som nu håller på att töa bort i en rasande fart eftersom vi har haft plusgrader i två dagar nu och SOL :)

Det går i alla fall mot våren även om det kommer att bli bakslag.

Kram!

http://skatanstankar.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se