Direktlänk till inlägg 14 februari 2015

FREDAGEN DEN 13-DE

Av Anita - 14 februari 2015 09:30

Öppnade en burk med makrill i tomat och tappade den upp och ner på nytvättade mattan. Makrill i tomat är gott men luktar förfärligt. Nåja, händer det inte värre saker än så en sådan här dag så får man väl vara nöjd.


När man halkar sig ut till brevlådan och får ett jättefint hemgjort kort från en vän blir man så varm om hjärtat.

 

Det är inte samma sak med ett mail eller ett meddelande på facebook. Titta så fint. Det är så sällan det kommer ett kort eller brev i postlådan så man blir onekligen väldigt glad.


Torsdagen halkade jag iväg till Kälarne. På hotellet kom en lång man fram till mig och frågade om jag inte kände igen honom vilket jag inte gjorde. Men så kom vi på att han och hans två syskon härstammade från Håsjö och att vi träffats för länge sedan. Bla hade jag målat en dalahäst till kvinnan men det hade jag glömt. Vi satt där och pratade en lång stund och dittan och dattan och folk i byn. Trevligt.


Så for jag till äldreboendet för att hälsa på fd grannen. Där satt jag en stund i korridoren och pratade men en farbror som sa att han kände sig nervös. Hoppas han kände sig bättre sedan. Man kan ge av sin tid. Jag som inte har så mycket pengar kan åtminstone ge av min tid och prata med folk för det är ofta det man behöver, någon att sällskapa med.


Så blev det vattengympa och bastu med tanterna och sedan halvsov jag framför tvn trött och ren.


 

Fick en bok igår som jag faktiskt tänkt på länge. 

Det handlar om att kunna säga nej

"Om du är en person som alltid ställer upp och hjälper andra. Iblland så till den grad att det faller tillbkaka på dig själv på ett negativt sätt. Här får du lära dig den svåra konsten att säga nej."


Ska ha med den på meditationsgruppen för hur många är vi inte som bara ger och ger och så småningom tas det för givet. Ack ja, så många jag känner som är sådana. Nu pratar jag inte om mig själv men om många jag känner.


Igår morse ringde en av mina klasskamrater och undrade om vi skulle ses på hotellet för att äta lunch. Strax innan hade jag bestämt med en gammal jobbarkompis att vi skulle ses där och då blev vi ju tre. Dessutom träffade jag en av dom gulliga vedänglarna och så min första sambo och några andra gamla bekanta. Trevligt, trevligt. Man måste ut och träffa folk. Man kan inte bara halka omkring ute eller sitta och drägla över Sully på tvn.


Någon annan dag ska jag ta fram stygghumöret och göra ett ilsket inlägg om banker och om SCAhöjdare som får milijoner för att sluta när dom skämt ut sig medan anställda får det sämre och sämre men som sagt. Det tar vi inte på alla hjärtans dag. Nu ska vi vara snälla.

 

Därför tar jag fram min vänliga sida och skickar er alla en fin bukett med rosor och en jättekram.


Dagens ord: Ni som har någon att krama, krama på bara.

 
 
Äppelblom

Äppelblom

14 februari 2015 12:01

Tack rara du för Alla hjärtansdagshälsningen - den värmde ska du veta!
Jag skickar massor med hjärtan till dig också för alla fina intressanta inlägg jag får läsa hos dig.
Jag glömde att det var en speciell dag att fira idag, så jag lade bara ut lite nostalgiska tankar i mitt inlägg för dagen.
Gubben är ute i de stora skogarna idag och tittar på Svenska Rallyt - han gick upp 04.15 imorse för de skulle åka till en sträcka i trakterna av Fredriksberg.
Får nog överraska honom med något gott att äta när han kommer hem ... och kanske leta upp sockerkaksformen som ser ut som ett hjärta och göra en kaka. Men, han fattar säkert inte vinken ...! ;))
Stor kram till dig och du ... jag brukar lägga makrillen på smörgåsen istället för på mattan!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Sundinska

Sundinska

14 februari 2015 12:53

Tack för alla <3-ans hälsningen! Du har så rätt, det finns så mycket annat som tar tid nu. Men jag försöker läsa bloggar så ofta jag kan, men det blir sällan något skrivet tyvärr.
Stor kram till dig på hjärtedagen!

http://solagast.blogspot.se

 
natalia

natalia

14 februari 2015 12:58

Var gärna med i min tävling där du kan vinna ett "I Love Boobs" armband (bröstcancerfonden)! :) Förlåt om du inte gillar sånna kommentarer o om du redan fått denna infon. Kram <3

http://nouw.com/nataliatrojan

 
zaq

zaq

14 februari 2015 14:24

Underbara du, rätt tänkt, man ska ut o se folk och inte sitta hemma o glo på väggarna för mycket ;-) Verkar som du också får en fin Alla Hjärtans, jag skickar en virituell kram, sen ska jag krama åp kattan min och det är itne dåligt det!
Springer jag på någon som ser ut att behöva det så ska den få sig en kram också, baske mig!

Nu ska jag fortsätta njuta av "MigSjälvTillvaron", jag har det så bra :-D
Kram kram

http://zaq.blogg.se

 
Karin

Karin

14 februari 2015 14:49

Tack för Alla-hjärtans-dag-kramen, den värmde gott, och jag skickar en tillbaka till dig!
Om en stund när mannen har diskat färdigt, ska vi äta varsin Alla-hjärtans-bakelse! Gottigott!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Eivor

Eivor

14 februari 2015 17:12

Tack snälla goa du.
Sänder en jättekram tillbaka till dig.

Det var ett vackert kort. Så sant ingenting går upp mot ett kort i brevlådan. Det är mer personligt eller hur jag ska uttrycka mig. Jag tror du förstår.
Och boken låter intressant.
Skulle nog vara något för mig som har svårt att säga nej.

Har varit iväg och fått lite mer information om tvättmaskin. Killen höll med om att det var väldigt massa knappar, helt onödiga. Hjälpte till att leta efter svensk text men hittade inget han heller. Nu fattar jag ju så pass så jag förstår vad det handlar om på engelska men ett litet häfte med Tip & Tric där går jag bet på en del saker. Får väl använda Google Translate.

För en sak är säker. I kväll ska här tvättas.

Ha en fin Alla Hjärtans Dag.

Kramar om

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Ingen bild

margareta wårenius

15 februari 2015 09:58

sänder tillbaka en HJÄRTA-kram

 
korpunge

korpunge

15 februari 2015 14:46

Ja visst har det blivit konstigt med relationen till varandra numera. Förr var det som sagt mer postgång vilket jag kan tycka bra mycket trevligare. Tror många känner att fb och mobil har gjort sitt lite granna.
Hoppas du haft en fin alla hjärtans dag och får en fin fortsättning på söndagen
Kram

http://korpunge.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

15 februari 2015 17:35

Ett varm alla-hjärtans-hälsning till dig också, så här en dag i efterskott. Men för sådant kan det väl egentligen aldrig vara försent.
Det är lite dubbelt detta med bloggar, Facebook och andra sociala media. Hade det inte varit för bloggen hade jag ju aldrig "lärt känna" dig och det gör definitivt mitt liv rikare. Sedan har jag vänner som jag bara har "kontakt" med genom att vi läser varandras statusuppdateringar på Facebook numera, men förr skrev vi långa brev till varandra. Vi tycker alla att det är lite knäppt, ändå är det ingen av oss som kommer sig för med att sätta sig och skriva ett brev!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Göran

Göran

15 februari 2015 18:39

Makrill i tomat luktar bara illa när den hamnar där den inte ska vara. Du ska dock, alldeles gratis, få ett tips av mig vad du kan göra med den som omväxling till att lägga på knäckebröd. För det är väl så de flesta använder den. Receptet kommer ursprungligen från Viktväktarna och är både magert, billigt och lättlagat. Samt gott enligt mig.
Koka ris för så många som ska äta. Öppna sen en burk makrillfilé i tomat per person du lagar till och häll dem i en skål. Mosa fisken med en gaffel och späd med några matskedar vatten. Krydda med oregano, salt och peppar. Ev.citronpepar också om man gillar det.
Bred sedan ut riset i botten på en smord ugnsform. Bred ut makrillsmeten ovanpå och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i c:a 15 minuter på 175 grader (tills osten smält och fått lite färg).
Servera med en god sallad och/eller rivna morötter!
Billigt, magert, lättlagat och riktigt gott!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

15 februari 2015 22:34

Handskrivna brev och likaså kort är genuina nu för tiden. För några år sedan svämmade brevlådan nästan över av julkort strax före jul. Jätteroligt! Numera kan man lätt räkna dem men desto mer värdefulla är de.

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards