Direktlänk till inlägg 26 februari 2015

ÄNTLIGEN

Av Anita - 26 februari 2015 12:59

 

I söndags kväll kom Sonen, Kinabror och Lille Jack efter en lång resa ända från Skåne. Så skönt att dom kommit och resan gått bra. Lille Jack som växt sedan jag sett honom sist var alldeles vriden efter att ha suttit i bilen så många timmar och kutade runt som en tok.


 

På måndagen kom två av mina meditationstjejer och hälsade på och hade med sig en liten goldenfröken som är lika gammal som Jack. Oj så dom busade och levde om i flera timmar. Det är skare på snön nu så dom kunde springa fritt precis överallt och det måste vara toppen för två 7 månaders busiga hundar.


När dom åkt kom Vägsamfällighetsrevisorn (vilket långt namn) och vi fixade bokföringen och fikade och pratade lite. Sonen han körde in ved och fyllde farstukvisten så jag skulle ha ved länge och sedan skruvad han upp några brandvarnare och stökade lite grann med sin fyrhjuling.


Jag gjorde iordning älgstek med sås och potatis och lite grönsaker och så kom Kinabror och vi åt tillsammans.


Tisdag for sonen och jag och handlade lite mat och resten av dagen var vi bara inne och latade oss. På kvällen tog vi sparkarna och for iväg på sjön bort till Kinabror för att äta middag.


Så kom då onsdagen och det är den dagen då jag ska på mitt årliga läkarbesök. Känner mig frisk och kry men ack så jag bedrog mig. Det var inte alls bra. Så typiskt När man känner sig frisk då är man sjuk och går man till läkare för man känner sig sjuk så visar proverna att man är frisk. Nedslagen och deppad åkte jag han och satt mig ner i fotöljen och bara satt.

Sonen kokade mig kaffe och stekte italiensk korv för att muntra upp mig.


Vi hade tidigare bestämt att vi skulle göra lite julfirande eftersom det blev missat i julas. 

 

Så jag gjorde Jansson och lite sill och TuppOlas älgkalvsylta 

På kvällen kom TuppOla en sväng.


Idag är det varmt och skönt men ganska mulet och grått. Sonen och jag har tagit ner julbelysningen ute och stora julbocken har fått gå till vila i traktorgaraget och tomtarna har fått flytta in i Brakskiternas Dal. 

Vi har tagit en promenad ner till badstranden och ån och tittat efter bävern.

Fåglarna kvittrar och ekorrarna leker i börken men jag känner mig rätt läg i alla fall.

 

Dagens ord: Man kan inte vara glad alla dagar.

 
 
Cordelia

Cordelia

26 februari 2015 16:07

Åsså tänkte jag trycka på "gilla-knappen" för älgsteken, sparkturen och allt övrigt som är bra...varpå raderna om doktorbesöket och jag blev nollställd. Är det ngt som kan åtgärdas? Det hoppas jag verkligen. Saknar tiderna med farmors älgbullar/stek, vetemjölsgröt och farfars tjo å tjim i Krokom! Din blogg får mig tänka tillbaks och minnas...Bliv kry!

http://hemlighus1.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

26 februari 2015 22:30

Det är ett elände med de där doktorerna. De hittar bara på en massa elände och så blir det några piller till.
Annars verkar du ha det ganska mysigt nu med mycket folk omkring dig och många aktiviteter och så den fina ekorren förstås.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

26 februari 2015 23:50

Hej på dig!
Jag hoppas att det räcker med ett och annat piller för att få dig frisk igen. Inte kul när det börjar strula.
Härligt med storfrämmande och det kan göra att man får något annat att tänka på.
Ha det nu bra och ta väl hand om dig!
Kram

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

27 februari 2015 04:47

det var då skönt att sonen insett att han har en mamma som behöver tillsyn ibland! kram/margareta

 
Annika

Annika

27 februari 2015 15:44

Äsch vad tråkigt att du fick ett dåligt besked. Hoppas att det inte är så allvarligt nu då du känner dig så pigg. Ha nu en sås bra helg det bara går.
Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

27 februari 2015 16:51

Men hur är det med dig? Kan han inte få ordning på dig då, doktorn? Hoppas att det inte är något allvarligt. Skönt att sonen är hemma och pysslar om dig i alla fall. Varma kramar till dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse 31

28 februari 2015 22:11

det var inte roligt att höra att du efter läkarbesöket satte dig ner å bara satt. Jag befinner mig i en liknande situation vad gäller min fru, som ligger verkligt dåligt till. Är på sjukhus å jag hinner bara läsa dina inlägg, utom ikväll. Får nog fortsätta att bara läsa en tid framöver.
Hoppas du kryar på dig. kram

 
Anki

Anki

1 mars 2015 11:29

Ojdå... hoppas inte doktorn hittade något allvarligt.
Härligt med besök och åh så gott med lite julmat så här i efterhand... nu blev jag sugen på lite Jansson!
Böckerna Tre Systrar... inget jag läst men har förstått att det är en lång serie med många böcker... ska titta efter dem på bibban när jag kommer dit. Tack för tipset :)
Ha nu en fin dag!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

Titti

1 mars 2015 11:56

Vilka mysiga hundar! Och mysiga besökare!
Du lever ett gott liv där du bor omgiven av goda människor, även om doktorn nu inte var helt nöjd denna gången.
Jag har läst din fina blogg och njutit av dina vackra bilder i ganska många år nu. Du är både ihärdig med ditt skrivande och generös när du delar med dig av din vardag. När jag läser får jag ibland lust att starta upp en ny blogg igen, kunde ju kalla den SkogsHuldran 2.0 :) fast det blir förmodligen inte av.
I höstas hälsade jag på hemma hos en gammal bloggvän och flera av de övriga som jag läste och som läste min, har jag nu som vänner på facebook.
Bamsekram till dig från f.d SkogsHuldran!

 
Karin

Karin

1 mars 2015 22:08

Härligt att ha både som och bror hemma!
Men att du inte är kry bekymrar mig!
Skickar dig en stor kram min vän!
Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards