Direktlänk till inlägg 26 februari 2015

ÄNTLIGEN

Av Anita - 26 februari 2015 12:59

 

I söndags kväll kom Sonen, Kinabror och Lille Jack efter en lång resa ända från Skåne. Så skönt att dom kommit och resan gått bra. Lille Jack som växt sedan jag sett honom sist var alldeles vriden efter att ha suttit i bilen så många timmar och kutade runt som en tok.


 

På måndagen kom två av mina meditationstjejer och hälsade på och hade med sig en liten goldenfröken som är lika gammal som Jack. Oj så dom busade och levde om i flera timmar. Det är skare på snön nu så dom kunde springa fritt precis överallt och det måste vara toppen för två 7 månaders busiga hundar.


När dom åkt kom Vägsamfällighetsrevisorn (vilket långt namn) och vi fixade bokföringen och fikade och pratade lite. Sonen han körde in ved och fyllde farstukvisten så jag skulle ha ved länge och sedan skruvad han upp några brandvarnare och stökade lite grann med sin fyrhjuling.


Jag gjorde iordning älgstek med sås och potatis och lite grönsaker och så kom Kinabror och vi åt tillsammans.


Tisdag for sonen och jag och handlade lite mat och resten av dagen var vi bara inne och latade oss. På kvällen tog vi sparkarna och for iväg på sjön bort till Kinabror för att äta middag.


Så kom då onsdagen och det är den dagen då jag ska på mitt årliga läkarbesök. Känner mig frisk och kry men ack så jag bedrog mig. Det var inte alls bra. Så typiskt När man känner sig frisk då är man sjuk och går man till läkare för man känner sig sjuk så visar proverna att man är frisk. Nedslagen och deppad åkte jag han och satt mig ner i fotöljen och bara satt.

Sonen kokade mig kaffe och stekte italiensk korv för att muntra upp mig.


Vi hade tidigare bestämt att vi skulle göra lite julfirande eftersom det blev missat i julas. 

 

Så jag gjorde Jansson och lite sill och TuppOlas älgkalvsylta 

På kvällen kom TuppOla en sväng.


Idag är det varmt och skönt men ganska mulet och grått. Sonen och jag har tagit ner julbelysningen ute och stora julbocken har fått gå till vila i traktorgaraget och tomtarna har fått flytta in i Brakskiternas Dal. 

Vi har tagit en promenad ner till badstranden och ån och tittat efter bävern.

Fåglarna kvittrar och ekorrarna leker i börken men jag känner mig rätt läg i alla fall.

 

Dagens ord: Man kan inte vara glad alla dagar.

 
ANNONS
 
Cordelia

Cordelia

26 februari 2015 16:07

Åsså tänkte jag trycka på "gilla-knappen" för älgsteken, sparkturen och allt övrigt som är bra...varpå raderna om doktorbesöket och jag blev nollställd. Är det ngt som kan åtgärdas? Det hoppas jag verkligen. Saknar tiderna med farmors älgbullar/stek, vetemjölsgröt och farfars tjo å tjim i Krokom! Din blogg får mig tänka tillbaks och minnas...Bliv kry!

http://hemlighus1.wordpress.com

 
Ingrid

Ingrid

26 februari 2015 22:30

Det är ett elände med de där doktorerna. De hittar bara på en massa elände och så blir det några piller till.
Annars verkar du ha det ganska mysigt nu med mycket folk omkring dig och många aktiviteter och så den fina ekorren förstås.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

26 februari 2015 23:50

Hej på dig!
Jag hoppas att det räcker med ett och annat piller för att få dig frisk igen. Inte kul när det börjar strula.
Härligt med storfrämmande och det kan göra att man får något annat att tänka på.
Ha det nu bra och ta väl hand om dig!
Kram

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

margareta wårenius

27 februari 2015 04:47

det var då skönt att sonen insett att han har en mamma som behöver tillsyn ibland! kram/margareta

 
Annika

Annika

27 februari 2015 15:44

Äsch vad tråkigt att du fick ett dåligt besked. Hoppas att det inte är så allvarligt nu då du känner dig så pigg. Ha nu en sås bra helg det bara går.
Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

27 februari 2015 16:51

Men hur är det med dig? Kan han inte få ordning på dig då, doktorn? Hoppas att det inte är något allvarligt. Skönt att sonen är hemma och pysslar om dig i alla fall. Varma kramar till dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse 31

28 februari 2015 22:11

det var inte roligt att höra att du efter läkarbesöket satte dig ner å bara satt. Jag befinner mig i en liknande situation vad gäller min fru, som ligger verkligt dåligt till. Är på sjukhus å jag hinner bara läsa dina inlägg, utom ikväll. Får nog fortsätta att bara läsa en tid framöver.
Hoppas du kryar på dig. kram

 
Anki

Anki

1 mars 2015 11:29

Ojdå... hoppas inte doktorn hittade något allvarligt.
Härligt med besök och åh så gott med lite julmat så här i efterhand... nu blev jag sugen på lite Jansson!
Böckerna Tre Systrar... inget jag läst men har förstått att det är en lång serie med många böcker... ska titta efter dem på bibban när jag kommer dit. Tack för tipset :)
Ha nu en fin dag!
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

Titti

1 mars 2015 11:56

Vilka mysiga hundar! Och mysiga besökare!
Du lever ett gott liv där du bor omgiven av goda människor, även om doktorn nu inte var helt nöjd denna gången.
Jag har läst din fina blogg och njutit av dina vackra bilder i ganska många år nu. Du är både ihärdig med ditt skrivande och generös när du delar med dig av din vardag. När jag läser får jag ibland lust att starta upp en ny blogg igen, kunde ju kalla den SkogsHuldran 2.0 :) fast det blir förmodligen inte av.
I höstas hälsade jag på hemma hos en gammal bloggvän och flera av de övriga som jag läste och som läste min, har jag nu som vänner på facebook.
Bamsekram till dig från f.d SkogsHuldran!

 
Karin

Karin

1 mars 2015 22:08

Härligt att ha både som och bror hemma!
Men att du inte är kry bekymrar mig!
Skickar dig en stor kram min vän!
Karin

http://pixelmojan.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se