Direktlänk till inlägg 5 mars 2015

PÄRLUGGLANS HOANDE

Av Anita - 5 mars 2015 10:00

Nu har Sonen åkt hem. Som tur var så skjutsade Kinabror honom till flyget så jag slapp. Jag är heller hundvakt.

Det har varit några väldigt fina dagar. Man får passa på att njuta så länge det går för snart är sådana dagar över för mig.


I tisdags var det sol och sjön var blank och fin. Först så kom Gamle A och sedan kom DansBritt. Sonen och Kinabror hade redan tagit fyrhjulingarna och farit iväg "väst i sjön". Nu skulle det fiskas och grillas och solas. 

Så blev det.

 

Vi tog sparkarna och for iväg. Det är några kilometer bort dit men sparkföret var bra och hundarna gillar att springa.

 

Tänk att vanlig korv kan smaka så bra bara för att man grillar dom över öppen eld. Kinabror hade en jättebra plåttallrik med ben som man kunde elda på. Det blev fort eld så vi behövde inte vänta så länge på korven.


 

Kära nån vilket säckgäng som sitter här. Nog märks det att vi alla börjar bli gamla. Till och med gamle grisnäsan Bob är lite tröttare än vanligt.

Nu undrar ni förstås om det blev massor med fisk. DansBritt fick några stora mörtar och några abborrar blev det väl också min inga större mängder.


Solen gick i moln och det börjar bli kallt så gamla A och jag sparkade hemåt. Jack följde med men Bob stannade hos dom andra. Sonen och Bob har blivit bästa vänner och Bob håller sig alltid i närheten av honom. När dom skulle hem ville han åka fyrhjuling.

 

Även en gammal hund kan bli trött.

Den kvällen var vi alla rätt trötta. Jag gjorde pärtampa och korv och senapsås och sedan slöadevi framför tvn.

 

Både Bob och Sonen gäspar stort och nog kan man låta bli att frysa när man har en sådan här stor hund i knät.


Fryser gör man minsann inte när Sonen är hemma. Han eldar och bär ved och tänder i braskaminen varje kväll ibland bara för att höra sprakandet av elden tror jag.

 

Så igår eftermiddag for Sonen tillbaka till Skåne och det blev tomt efter honom. Det är alltid så roligt att ha honom här. Jag var ute med Bob och Jack mest hela dagen. Det är härlig skare i skogen och på sjön är det fint sparkföre och tjock is så det är härligt att vara ute nu.


Vi hade tänkt åka spark i månskenet på sjön en kväll men just då blev det mulet. Få se om jag får något sällskap ikväll. Det är så härligt att vara på sjön i mörkret under stjärnorna och lyssna till ugglornas hoande, isens knäppande och ett och annat skrik från någon räv som letar efter någon hona att kukilura med.


Dagen blir det att fara och hälsa på fd grannen en sväng. Kinabror ska med och då blir han extra glad att vi kommer.

Nu har Bob och jag varit bort till Kinabror och han har tagit upp gäddsaxar och fått en stor fin gädda.


Ha en bra dag alla och hoppas att solen skiner lika mycket på er som på oss.


Dagens ord: Alla vackra dagar ska utnyttjas till max. Inget innestök idag.

 
 
Ingrid

Ingrid

5 mars 2015 13:48

Jag förstår att det känns tomt när sonen åkt, men du är ju inte helt ensam ändå. Här skiner solen idag också och det är ganska skapligt väder. Man anar våren!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

5 mars 2015 16:14

Ja, vi går en härlig tid till mötes nu. Jag tycker också att korven smakar mycket bättre när man får vara ute i friska luften och äta.
Men, sedan vill jag ha kaffe och macka med stekt ägg - det är också gott ute i skogen.
Ha det fint och kram från Värmland!

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

Barbro

5 mars 2015 18:23

Vilken härlig dag du haft. Och nu känns det som att dom kommer på löpande band, vårvinterdagarna. Jag längtar till min sjö så här års.

Härligt också att du haft din son hemma. Nu blir det förstås väldigt tomt och tyst, det är som att en en vägg är borta när barnen åker hemifrån.

 
Karin

Karin

5 mars 2015 22:52

Inatt är det fullmåne, så nu är du kanske ute på isen och sparkar! Kl är 22:52!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Göran

Göran

6 mars 2015 10:45

Vad härligt det ser ut! Och av bilderna är det lätt att fatta varför du kallar Bob för "grisnäsan". Tror aldrig jag har sett en hund med tryne. Men fin är han ändå, tycker jag! Lite egen bara...

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

10 mars 2015 11:02

Härliga dagar... härliga bilder! Tänk så gott det är med grillad korv när man får grilla den själv vid öppen eld :)
Här är i stort sätt all snö borta... bara lite. lite kvar på gräsmattan och i kanten av skogen. Skönt!

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards