Direktlänk till inlägg 15 mars 2015

ÄNTLIGEN BLÅ HIMMEL

Av Anita - 15 mars 2015 09:35

 

Det sammetsmjuka mörkret, sparkens knastrande mot sjöns blanka hårda is, stjärnornas mångfald på himlen och ljusen från Skekviken där '" mitt ljus i mörkret " bor.

En pärluggla hoar och när jag sparkat en liten bit på väg från middag hos Kinabror ser jag ljusen från mitt lilla hus.

Där i skogkanten ligger det, alldeles ensamt . Ödemarken. både vacker och vemodig. Mitt hem på jorden.


Nåja, veckan har bjudit på ett strålande väder, kallt på natten och varmt på dagar och sol.

I torsdags kom DansBritt och vi gick i skogen med hunden Jack och sedan satt på trappan i solen och drack kaffe och åt goda mackor som hon hade med sig. Vi satt och vände ansiktena mot solen. Sedan for jag och hälsade på fd grannen och var iväg på vattengymnastik.


Fredagen jobbade jag och sedan for jag till PappersBeda en sväng. Hunden Bob blev så glad att se mig och satt hos mig i kökssoffan och tryckte sig intill.

Sedan träffades DansBritt, hennes kompis, Kinabror och jag och åt lunch tillsammans. När jag kom hem kom Vägbasen en sväng och sedan somnade jag i soffan.


 

Annars har vi varit på sjön Kinabror Jack och jag. Jack har fått för sig att han ska skälla på fisken och tar den.

 

Retfyull har han varit och det har varit en hel del skäll för att få honom att släppa sitt byte. Dessutom har han börjat bli lat och vill åka på fyrhjulingen istället för att springa. Man kan förstå det också för det är väldigt halt på isen.


Igår var vi först på sjön. Kinabror har rökt abborre och gädda och det var länge sedan jag åt det så nu var det en ren delikatess ska ni veta.

 

Så kom fd svägerskan med man och vi grillade korv nere vid sjön. Sedan var det dags att åka till Kälarne och gå på fibermöte. Tro det eller ej, vi ska få fiber här i Fisksjön så småningom om inte allt går fel. Vi får väl se. Vet inte om jag tror det förrän det verkligen finns på plats.


Annars känner jag mig lite låg fast det är vår. Längtar till sommaren men är glad för att det finns barfläckar som jag kan sätta mina fötter på. 

 

När jag ser bergen längtar jag upp dit. Har ni föresten sett "Jordbunden". Utsikterna och bergen är ju härifrån och de här blommorna växte på kanten till berget som liknar en elefant. DansBritt och jag klättrade upp där en försommar för ett par år sedan. Jag har lovat Sofiepropp att vi ska gå upp där men ifjol var det så varmt så man hade inte lust med klättring i berg. Få  se om det blir isommar.


Det är faktiskt så att det finns så mycket ogjort för mig och nu börjar man känna att allt man tänkt nog inte blir av så det får väl bli de små sakerna runt omkring här. Att någonsin komma till alla dörmställen utomlands får jag ju naturligtvis glömma. Det blir kanske i ett annat liv Suck.


Idag är det fortfarade minusgrader men solen gassar så det blir nog en fin dag och den är full med planer så det är bara att sätta igång. På med stövlar med broddar på så man kan ut på isen. Jag önskar att jag hade ett par långfärdsskridskor för nu är det verkligen härlig is.


Dagens ord: Går man och väntar på att uträtta det bästa blir ingenting gjort. 

 
ANNONS
 
Soldansare

Soldansare

15 mars 2015 13:16

Ännu ett av dina inlägg där det känns som jag är med. Tack för det. Jag har legat sjuk denna vackra vårhelg och missat solen och hela våren, känns det som. Nu har jag fått lite av dig och P har lovat att skjutsa mig till svansjön och så vi kan se alla svanarna som rastar här varje vår. Så lite vår kanske det blir idag i alla fall.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
TantGlad

TantGlad

15 mars 2015 20:54

Åh....Du har så fina inlägg. Gillar det du skriver. Det blir intressant att läsa.

Så fint du bor.....din borg liksom.
Nog Äre allt mysigt med litta gröna gräsplättar att trampa ner sina fossingar på. Nu har vi längtat å längtat å längtat till denna tid. Till våren. Sååå mysigt. Vi har ju allt framför oss nu Anita. Den ljuvliga fägringens tid.
Ha nu en skön ny vecka vännen.
Kramkram från mig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

15 mars 2015 21:34

Du har en hel del snö och is kvar ser jag. Här är det nästan snöfritt äntligen och isen är nästan borta också.
Så mysiga bilder du visar och grillbilder gillar jag.
Önskar dig en fin vårvecka och må så gott!
Kram Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

Barbro

16 mars 2015 12:21

Ja du Anita. Nog finns det mycket att vara glad över när vädret är så ljuvligt och man kan vara ute och njuta. Det börjar spritta i Övsjö-tarmen här också, till påsk bär det iväg och jag längtar så.

 
Eivor

Eivor

16 mars 2015 17:19

Tiden går ju iväg med hiskelig fart så det är mycket man skulle velat gjort men numer av olika skäl varken kan eller vill.
Men milde tid så mycket snö ni har kvar. Här är den helt borta och det tackar jag för.
Det är solen på den bilden, tagen inifrån en bil så den blev lite konstig av farten.

Ha det nu så bra

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Karin

Karin

16 mars 2015 18:20

Sparktur, låter härligt!
På 50-talet när vintrarna var snörika i Malmö, kunde man se en hel del som hade spark. Så även jag. Nu finns här ingen som sparkar i Malmö.
Undras om jag hade kommit ihåg hur man gör? Men det är väl som att lära sig cykla, kan man det, går ränderna aldrig ur.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Märtha

16 mars 2015 23:35

Hej! Jag har surfat runt lite på din blogg och skrattat gott. Fick tips om din blogg via Ingrid på Gotland. Själv är jag från södra Finland, ordodlaren.wordpress.com. Blogadde om namnskyltar i trädgården. Hör gärna av dig!

 
Ingen bild

Märtha

16 mars 2015 23:36

Näämen, hur stavar jag!! Bloggade... Mitt senaste inlägg handlade om namnskyltar i trädgården. Jag skriver synnerligen blandat, har börjat femte februari.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se