Direktlänk till inlägg 18 mars 2015

ATT LIGGA OCH DRA SIG

Av Anita - 18 mars 2015 12:39

 

Att ligga och dra sig på morgonen är skönt.I morse när jag vaknar och det helt plötsligt är lite molning då är det skönt att ligga i värmen och bara ta det lugnt. Att läsa en tidning och fundera ut vad man ska göra under dagen. Det enda som fattades var att det skulle komma en tjusig italienare och bjuda på kaffe på säng. men man kan ju inte få allt här i livet. Det har man minsann märkt.


Jo då jag hade tänkt mig att jag skulle börja laga bänken runt björken.

 

Den är trasig men jag har gruvat mig för jag är en dålig snickare men det måste bli av.


Sedan har jag ett protokoll som ska skrivas och det är också något som jag gruvar mig för.

Ser också att mina fönster är riktigt skitiga så nog finns det att göra.


men....helgen har det varit enbart nöjen. Söndagen kom först fd svägerskan och sedan dök DansBritt och hennes dotter upp och sedan kom PappersBeda och hennes dotter och gubbe.

 

Det blev korvgrillning och sparkåkningen och vi satt en stund borta hos Kinabror och då dök TuppOla också upp.

 


Det här var då verkligen ett dåligt kort med till och med skugga av fotografen men skit samma. Det visar ju i alla fall att vi är många som samlas i solen en fin vårvinterdag. Det är så här när vädret är fint. Då dyker det upp många människor och det gillar jag.


Frampå kvällen for jag till DataFia och vi tog en promenad och sedan åkte vi på bio. Det var den sämsta och tristaste film jag sett och jag har till och med glömt vad den hette så den gjorde då inget intryck på mig.


Så blev det måndag och då dök Gamla A upp och vi satt nere vid sjön och grillade korv. Det har blivit en massa korvgrillning nu några dagar.

Frampå eftermiddagen satt jag mig i solen på nersidan av huset och tittade på fåglarna som flög omkring och åt frö. Det var många domherrar och talgoxar och blåmesar och nötväckor och talltitor. Alla flockades runt mig och satt runt fötterna och tiggde mat. En och annan tuffing satt sig på kanten till stolen och solen lyste och det kändes riktigt bra.Jag älskar fåglarnas glada kvitter och nu känns det som om våren verkligen är på väg.


Tisdagen åkte Kinabror och jag till Västanede på trivseldag. Det var en av Kinabrors klasskamrater som sjöng visor och spelade gitarr. Det var roliga visor som jag aldrig hört och så fick vi våfflor med vispgrädde och kaffe, allt till det nobla priset på 30 kronor. Det var säkert över 50 personer som satt där och njöt och all heder till dom som försöker ordna roliga saker så vi på bonnlandet kan komma ut lite grann. Det behövs minsann. Alla nöjen är välkomna.


 

Lille Jack var sur för att vi varit borta så det blev till att vara ute och leka litegrann med honom.


En fantastisk solnedgång blev det på kvällen.

 

Nåja. det var dom dagarna men nu är en ny dag men jag har egentligen inte kommit igång med något.

Kinabror kom och Hunden Jack och sedan kom Mustachen och vi har suttit här och pratat ungdomsminnen och druckit kaffe och timmarna har dragit iväg. 


Gubbarna tyckte att jag skulle köpa en ny såg innan jag började reparera bänken runt björken så då fick jag en god anledning att skjuta upp det arbetet.

Undrar vad jag ska skylla på för att slippa fönsterputsning och protokollskrivning?


Nja kära vänner, kanske kommer det någon flera och hälsar på så jag blir störd i mitt viktiga arbete hi hi h.

Kom just på att jag har ont i min höger handled efter att ha krockat med en bräda som Jack hade i munnen så jag kan nog inte putsa fönster.


Dagens ord: Det du inte gör idag kan du skjuta upp till morgondagen (eller dagen därpå eller nästa månad eller nästa år) Har du tur har du glömt vad du skulle göra och slipper det helt.

 
ANNONS
 
Soldansaren

Soldansaren

18 mars 2015 17:08

Dagens ord var riktigt bra. Jag struntar i dammsugning och fönsterputsning och går på vinprovningn istället.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

18 mars 2015 17:36

Det låter som om du har fullt upp varenda dag!
Våfflor med vispgrädde och lät riktigt gott. Nu blev jag våffelsugen!
Ha det gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

18 mars 2015 21:03

Haha....älskar dina DAGENS ORD. Så finurliga och roliga.
Ja......varför kan inte en snygg italienare bjuda på kaffe på säng. Tänk att vila ögonen på en sån.......hehe. Men det är klart.....man kan ju inte få allt som du skriver.
Ja där är ni många på bilden. Fotografen är den som skuggar hehe.
Vacker slutbild.
Ja molnigt har det varit i dag. Men skit i molnen. Nu vill jag banne mig Ha bort snöeländet. Så eeee re bara.
Till helgen tänkte jag städa upp på min mysbro. Det får ju inte komma snö då. Detskulle komma snö hhar jag hört.
Nä nu är tanten trött. Det blir krama kudden......hårt, och så kanske.....om man har tur så får man drömma om nån italienare *ler*
Äh...skämt åsido. Har ju min söta gubbe.
Nattikram från mig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Annika

Annika

19 mars 2015 09:12

Kan riktigt se dig framför mig där du sitter och matar de små liven. Jag var oxå ute på isen i helgen och passade på att pimpla nu innan det blir för blött. Blev snopen då jag såg att isen var minst 60 cm. Men bara på insjöarna så klart. Vilka härliga dagar du har som klokt nog tar dem som de kommer men ändå fyller dem med så mycket roligt.
Ha en bra Torsdag. Kram.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Karin

Karin

19 mars 2015 22:13

Tids nog kommer dagar då du kan ägna dig åt tråkigt hemma-arbete!
I morse kl 06:45 sjöng koltrasten för mig! Och den gjorde hela min dag!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Äppelblom

Äppelblom

20 mars 2015 23:35

Fönsterputsning skulle behöva göras här också, men det skjuter jag på framtiden. Protokoll behöver jag inte skriva längre som tur är och jag känner att jag har skrivit alldeles för många i mina dagar.
Grilla korv och umgås med vänner skulle jag kunna tänka mig att göra oftare. Korvgrillning är inplanerat i veckan efter påsk, när våra barnbarn kommer hit under påsklovet.
Ha en riktigt trevlig helg och kram till dig! Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Göran

Göran

21 mars 2015 14:13

Måste väl sträcka lite på tuppkammen och vara lite smådryg. I veckan som gått har jag putsat alla fönster i lägenheten samt strukit och hängt upp rena gardiner. Har även storstädat badrum och kök samt röjt ut en massa gammal lump ur linneskået. Varför spar man 40 år gamla urtvättade påslakan och örngott som spruckit sömmarna?
Idag har jag gjort köttbullar av 1.5 kg köttfärs som snart ska förpackas och frysas in för kommande dagar. Minus det jag lagt undan för dagens middag.
Men nu ska jag nog bara ta det lugnt. Åtminstone resten av dagen. Eller kanske resten av helgen. För nästa helg jobbar jag natt.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Märtha

22 mars 2015 10:38

Jaa-a... alla dessa "måsten"... Började med lite fönsterputsning i veckan då det var varmare, men nu är det minusgrader, så nu finns det en bra orsak att låta bli. Likaså biltvätten. Och snart skall jag åka bort, nu blir det konsert med kyrkliga förtecken (en av min mans körer), så varför ställa till med något före det då? Och den "andliga" förberedelsen för trädgårdsmässan kräver ju också sitt, så... Tar ett korsord! Alltså, dagen fulltecknad.

 
Birgitta

Birgitta

23 mars 2015 09:06

Fina bilder på solnedgången.

http://http:mittlividurochmoll.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se