Direktlänk till inlägg 23 mars 2015

VAD ÄR DET FÖR MYSKO SOM HÄNDER?

Av Anita - 23 mars 2015 08:50

 

Början på det här inlägget blir inte det som jag tänkt men vänta bara det kommer, det kommer bara jag får ta och berätta det här först.


Jo det är så att jag vaknade av att det dundrade till på bron och förstod genast att ekorrarna hade lyckats få av locket till solrosfröhinken. Jag gick ut och mycket riktigt. Där satt det två stycken ekorrar och mumsade för fullt och när dom fick se mig fick dom som vanligt panik men eftersom jag stod så nära tog dom sig inte ut ur hinken utan sprang runt runt och tjattrade och skrek. Vet ni vad som hände? Nej, hur skulle ni kunna veta det. De andra tre ekorrarna kom farande för att hjälp till. Sprang fram och tillbaka på gården och skällde på mig. Så jag skrattade. Vilken morgon.


Så kan vi gå tillbaka till rubriken.

Inte nog med att det var solförmörkelse och otroligt norrsken och svart måne. Det har hänt något mystiskt med isen på sjön. Den är fortfarande tjock, minst 60 cm, men den har rört på sig. tryckt upp stora isflak på den här stranden.

 

Sundsvallsbornas brygga reser sig högre och högre.

 

Vägbasens brygga som till och med var fastskruvad i tjocka järnbalkar i en sten har bara lyft upp sig.

 

Kinabrors brygga blir sig aldrig lik och även hos mig har bryggan lyft men än så länge inte så mycket, däremot har en brygga som ligger på land och som jag brukar ha i vattnet på sommaren fått en rejäl smäll och ser eländig ut.

Något sådant har aldrig hänt förut. Vad är det som händer egentligen? Det har inte ens varit storm.

Däremot hör man hur isen skriker och spricker och dånar hela tiden.


Nåja då blev det helg och lördag och Datafia, hennes dotter och jag for till Sollefteå. Nu skulle vi göra oss en njutardag för det har vi minsann gjort rätt för.

Klart vi gick lite i affärer först och på en loppis. Jag köpte två bågsågar som jag ska ha när jag fixar bänken runt björken.Så åt vi god lunch och sedan åkte vi upp på Hallstaberget.


Vilket ställe. Där var det alla möjliga SPA-saker och pol och bubbelpoler och bastu och en massa behandligar

Alla gick omkring i vita morgonrockar och det tycker jag är ganska trevligt. Det känns liksom jämlikt, man kan inte se vem som är rik eller fattig eller chef eller en alldeles vanligt människa.

Dit kan ni fara om ni vill lyxa till. läs på www.hallstaberget.se.

 

Så vi badade och badade och hade en skön dag. Ibland behöver man det minsann speciellt DataFia som har heltidsjobb och en stor familj att ta hand om. Jag är väl mer ledig och gör mer som jag vill tack och lov.

 

 

Igår var det dags för årsmöte med vägföreningen och i ganska god tid kom AMV med gubbe. Sedan kom deras yngsta dotter med gubbe och dottern Ronja.

Ronja som är den där mycket speciella tjejen som man ofta undrar vad det ska bli  av. Själv säger hon att hon ska bli tatuerare och medium, en speciell kombination men varför inte.

 

Åter till gårdagen. Vi blev 10 stycken på mötet och det gick väl ganska fort med själva mötet men som vanligt ska vi fika och prata så hela dagen gick så gott som. Det är ju trevligt att träffas om man bara slapp de här löjliga skrivandet av protokoll och pappersstök runt allt sånt här.

Sedan jag skrivit det här får jag väl sätta mig och skriva protokoll fast det tar emot.

Dessutom måste jag baka lite för imorgon kväll är det nästa möte som jag lovat att fixa fika till och så är det nya protokoll. Jesses amalia.

 

Bokcirkel var det igår kväll och jag har lånat en bok som verkar så bra så jag har svårt att slita mig.från den. Den heter "Irene Panik" och är skriven av Carin Hjulström. Läs den. Den handlar om en kvinna som varit hemmafru och skött om några bortskämda, oträgliga barn och en man som tagit allt för givet, dessutom en massa hästar och en tokig get och till slut så har hon fått nog.

 

 

Dern här veckan har det dessutom varit ett väldigt konstigt ljus på kvällarna och med pärlugglorna som hoar och isen som råmar och skriker så har det varit nästan kusligt att gå ut på kvällarna och det brukar jag minsann inte tycka.

 

Nej nu är det väl bäst att dra igång med dagens sysslor. Ser genom fönstret att det börjat snöa igen. Attans attans

 

Dagens ord: Om man låter bli att göra någonting kan man inte misslyckas men gud så tråkigt det skulle bli.. 

 
 
Ingrid

Ingrid

23 mars 2015 12:01

Attans, attans, det snöar här också!
Vilka fantastiska krafter naturen har när isen flyttar på stabila bryggor. Då har människan inte mycket att säga till om.
Det var väl skönt att det gick bra på mötet och det där protokollet klarar du nog i ett nafs.
Ha en skön dag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Göran

Göran

23 mars 2015 12:12

Mycket vist visdomsord! Och det är dessutom så att...
"Det vi låter bli att göra idag behöver vi inte göra om imorgon!"

http://http:((singelfarsan.bloggpltsen.se

 
Ninnie

Ninnie" title="http://enkvinnamittilivet.bloggo.nu]Ninnie[/url]" target="_blank">enkvinnamittilivet.bloggo.nu]Ninnie[/url]

23 mars 2015 12:59

Hej, kikar in lite snabbt, ska till kära jobbet om en stund. Tantglad.bloggo.nu tipsade mig om att du brukar spå ibland :--) Vad ser du i min kaffekopp? Skulle vara väldigt trevligt om du kikade in till mig... Ha en fin dag!

http:// enkvinnamittilivet.bloggo.nu

 
Karin

Karin

23 mars 2015 20:31

Naturens krafter är starka, dem har vi inget att sätta emot!
Tur att ingen kom till skada!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Annika

Annika

26 mars 2015 18:24

Nämen fy vad läskigt och så synd på alla bryggorna. Bilden du visar där på slutet är ju bara för häftig. Nästa gång får du besöka vår simhall med vår fina Relaxavdelning. Men Hallstabergets är ju fin den med... Ha nu en skön avslutning på denna vecka.
Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

27 mars 2015 08:15

Åh vilka vackra bilder! Magiskt ljus tycker jag!
Hallstabergets topp har jag ridit till, en gång för länge sen på ett ridläger i min ungdom ;-)
Kram

http://www.ssilaway.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Av Anita - Tisdag 27 feb 10:01

  Nu har jag inte skrivit på ett tag för nu har den tid kommit som kallas för vårvinter Det är nu det är kallt på nätterna och solen börjar värma. Det är nu vi börjar ha folk som kommer hit. Det är då jag har mycket att göra.   Det är nu vi...

Av Anita - Torsdag 22 feb 08:31

  När man nästan gett upp hoppet så kommer en sådan sagolik dag som man glömt att det kan bli fast det är vinter. Bara någon grad kallt. Solsken hela dagen. Fågelkvitter    Måndagen var det tovningskurs och vi har gjort ganska många fåglar....

Av Anita - Söndag 18 feb 09:27

  Nu kommer Kinabrors son med familj, frun, tre barn och två hundar. Kinabror har eldat i sommarstugan. Det lyser välkomnande i alla fönster. Vägen och gårdsplanen är skottad. Vattnet fungerar och brasan är tänd. Älggrytan och potatisen puttra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards