Direktlänk till inlägg 28 mars 2015

HÄRLIGT OCH FÖR JÄVLIGT

Av Anita - 28 mars 2015 09:52

Vi börjar med det jävliga. Så tar vi det härliga på slutet så jag inte får någon att känna sig för bedrövad när man slutar läsa.

Det är jobbigt att snön vräker ner när jag hade hoppats på vår.


Det är för jävligt att det är halt som glas på Fisksjövägen och att timmerbilarna kör i skytteltrafik på den samla vägen. Skulle man möta någon skulle det vara en omöjlighet att få stopp och det enda man kunde göra var att köra i diket och hoppas på att man inte kör rakt in i ett träd. Alternativet att bli mosad av en timmerbil vill man inte ens tänka på.

Int ska man måla fan på väggen men till och med en skada på bilen skulle vara en katastrof eftersom jag har så gammal bil att jag säkert inte skulle få ett öre på försäkringen och så stod jag här utan bil. Jävlar hur det skulle bli.

 

Det är för jäkligt att isen förstört våra bryggor och hela stranden på den här sidan.


Så har jag retat upp mig på att mannen som målat sitt hus gult och lite mörkare gult och lite orange måste måla om det för mydigheterna har bestämt det. Jag har sett huset på facebook och det var riktigt fint och inte alls något störande. Nog borde det finnas viktigare saker att ta itu med för det här känns bara som maktdemonstration. Är det inte vi som bor i ett fritt land påstås det.Det minsta man kunde begära är att man får måla sitt eget hus i vilken färg man vill.

Nåja nu har jag gnällt färdigt så nu går vi över till det

UNDERBARA

Vilken gåvornas vecka det här varit.


Började med tisdag då Gamla A kom med kakor och vi fikade, Kinabror han och jag.


Så blev det onsdag och då var det dags att träffa meditationstjejerna. Tände i braskaminen för vi ska ha varmt och skönt. Kinabror lämnade lille Jack hos mig så han skulle också vara med förstås.

Så kom då DansBritt med kakor.

Så kom A-H med tårta och jag stekte våfflor för det var ju Vårfrudagen.

I ärlighetens namn blev det mer fika och skratt än andligt arbete men kul hade vi och det är trots allt det viktigaste. Glada energier är nog så välgörande.


 

Så i torsdags kom mina gamla arbetskamrater från stan. Såna underbara tjejer och så roligt det var att träffa dom igen.

Dom hade med sig mängder med gåvor. Jag frågade när dom kom och släpade in kasse på kasse om du tänkt stanna hels helgen.

Det var mat och det var kladdkaka och blommor och ostar och kex och hallon och hemgjord musli och mera och mera. Så roligt vi hade. Vi fikade och dom fixade till en jättegod fläskfilegryta till middag och kladdkaka med hallon och grädde till efterätt.

Vi hann med att ta en liten tur ner till sjön också. Tror att det var minst 5-6 år sedan dom var här sist.

 

Tänk att dom ville komma så långt ifrån och hälsa på. Det värme mitt hjärta minsann. 

Så mycket hade vi att prata om också. Somnade med ett leende minsann.


Så igår snöade det värre än någonsin. Kinabror och jag åkte till Hammarstrand och var upp till Pappersbeda en stund så Jack fick leka med Grisnäsan Bob. 

Sedan träffades det vanliga gänget på hotellet för att som vi brukar göra på fredagarna , en trevlig grej som har nästan blivit tradition. Handlade och när vi for hem var vi till Datafia en sväng. Sedan tog Kinabror fram fyrhjulingen och skottade åt mig och så gick dagen


Vad mer har hänt. Jo vi har haft fiskevårdsföreningsmöte på Håsjögården. bokcirkel och jag har hunnit vara till gammelgrannen på äldreboendet och betalat hans räkningar.


Vem säger att vi pensionärer har det tråkigt. Den här veckan har det minsann varit fullt upp med roliga saker och de där trista som att putsa fönster och lag bänken runt björken har inte blivit av men skit samma. Vem bryr sig.

 

Nu längtar jag intensivt till att det ska bli sommar och jag ska få ligga så här och njuta av solen och må gott men det är länge dit. Jag vill ha värme, jag vill ha sol, jag vill ha vår, jag vill ha blommor, jag vill ha goda dofter och varmt badvatten men vem sjuttom bryr sig om vad jag vill.

 

Jag får väl nöja mig med att lukta lite på påskliljorna och försöka vänta ett tag till och njuta av det som finns att njuta av.


Dagens ord: Man ska trampa stigen till sina vänner och bekanta ordentligt så den inte växer igen.

 
ANNONS
 
zaq

zaq

28 mars 2015 12:25

Jag!
Jag bryr mig för jag vill också ha allt det där!
Men jag vill itne ha all den värmen redan, för är det något jag lärt mig så är det att något varmt badvatten får vi knappast om det blir kanonfint nu och kanske så det hålelr i sig framöver maj, nä, då blir det oftast bara kallt och blåsigt resten av sommaren och vatnnet, ja det blri brrrr...

http://zaq.blogg.se

 
TantGlad

TantGlad

28 mars 2015 12:27

ALLTID lika roande och underhållande att läsa dina inlägg.
Ja..Du......de här timmerbilarna är väl lite som jävulsmaskiner. Dom drar fram som nåt mördarjehu.....

Nämen......Tycker det finns viktigare saker än att lägga sig i andra människors liv. Tänk om de inte har råd att fräscha till sitt hus. Ska man då bli uppläxad för det. Nä hua.
Ja nu har snöhelvetet kommit igen. Jag som vart sååå GLAD för vår.
Men vi har vååååårligt och skönt soligt väder i dag. Det känns ju bra.

Så gott att ligga i solen.
Kramkram från mig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Soldansare

Soldansare

28 mars 2015 14:06

Ja, det där med att inte få måla huset som man vill. Vi är väl för tråkiga i Sverige; allt ska vara likadant. När man kan fira livet med lite färg, då får man myndigheterna på sig.
Och nu får det faktiskt vara vår snart! Men just i dag skiner solen här så jag ska väl inte gnälla.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Eivor

Eivor

28 mars 2015 23:25

Visst vill jag också ha allt det där.

Men man måste reta upp sig lite på annat också ibland, det gör jag med. Tror man mår lite bättre av det ändå.
Här börjar lite grejer spricka upp på träden, vete sjutton vad det är, inte löv eller kottar men det växer VÅR.

Tack, men datorn är inga problem med nu, det är jag som inte kommer igång riktigt ännu. Hoppas på bättre väder så jag kommer ut lite mer och kan skriva om något, om än lite.

Ha det gott

Kram

http://www.ullsag.bloggo.nu

 
Annika

Annika

29 mars 2015 13:55

Vilka roliga dagar du har haft. Sååå fint att dina gamla kollegor kom och hälsade på dig. Kan tänka mig att ni hade mycket att prata om.Tack och lov så regnar det idag så den där onödiga snön försvinner forts som bara den.
Här har du en till som längtar efter sol och värme. Fin bild på dig där i solen.
Kram.

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se