Direktlänk till inlägg 29 mars 2015

HÄXAN OCH JAG

Av Anita - 29 mars 2015 16:02

 

När det börjar närma sig påsk tar jag fram häxan. Hon är härlig, ruggig och envis och har ett färfärligt kraxande tokskratt. Nu ska ni inte tro att hon följer några regler om när hon ska skratta.

Hon står i hallfönstret och när man öppnar dörren skrattar hon. men igår när jag satt på trappan och läste den här roliga boken

 

så satt jag där och skrattade för mig själv och då började hon också skratta. När hon skrattar på natten och väcker mig kan jag vråla till henne att hon ska hålla käften men jag gillar henne för inget hindrar henne från att skratta när hon vill.

 

Igår var en speciell dag. Fullt med snö överallt igen. Jag gick ner till sjön för att åka spark bort till Kinabror men det var så subbigt så jag gick på isen istället. Trots dubbar på stövlarna halkade jag hit och dit som en fyllgubbe så jag fick dra mig upp på land och pulsa i snön bort till brorsan.


För första gången i år värmde solen riktigt hett. Inte blåste det heller utan var kav lugnt

 

Kinabror pimplade ute på sjön och hade sällskap av lille Jack förstås.

Jag satt på en stol på stranden och blundade mot solen, hörde hur all snö på träden smälte och droppade ner på marken.

Kinabror kom iland med en termos med kaffe och fåglarna kvittrade vårrusiga.


En talgoxe hade till och med börjat bygga i sin holk och flög fram och tillbaka med torrt gräs i näbben. Det luktade blöt jord och vår.

 

På Kinabrors lilla söta lada har han spikat upp gädda till tork. Torkad fisk gillar alla hundar.


Så småningom gick jag hem och jag hann knappt gå in förrän AMV och gubben kom. Dom hade köpt fikabröd så vid gick bort till Kinabror för att fika.


Sedan tog Kinabror fyrhjulingen och skottade en väg för sparken på sjön och en plan så att hans barn och barnbarn kan åka skridskor när dom kommer till påsk.


Jag hann sitta en stund på trappan och läsa innan det var dags att gå bort till brorsan och äta middag. Alltså gick jag tre gånger bort till honom igår så ingen kan säga att jag inte motionerar, tro inte annat.


Idag är en annan dag och det snöar och blåser och är grått. Jag skulle nog ha velat titta på en gammal svensk film, typ Åsanisse men kanal Global som visade all roliga gamla filmer har gått i konkurs tyvärr. Kanske var det bara jag som tittade på den kanalen. Vem vet.


Jag ägnar dagen åt att ta fram påskgrejor och planera inför långfredagens buffe. Tror att vi blir över 20 personer så det kräver lite planering och en hel del matlagning. Så roligt det ska bli. Jag älskar att laga mta till många.


Dagens ord: En häxas skratt smittar också inte bara människoskratt  

 
ANNONS
 
Karin

Karin

29 mars 2015 18:46

Tack för tipset om Akutbjällran, den har jag inte läst.
Har du läst böckerna om Miriam och Hervor, jag tror att de passar dig. Marianne Cedervall har skrivit dom.
Ha nu en riktig fin påskvecka och påskhelg!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

29 mars 2015 22:14

Nyfallen snö, sol och kav lugnet!
Det låter helt underbart.
I morgon ska jag plocka fram lite påskpynt och stryka några dukar. Det blir påsk i år också!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

29 mars 2015 22:45

Härligt skrivet. Häxors skratt har jag nog alldrig hört....beror väl på kanske ....finns ju olika sorts Häxor hihi.
Ja blåst som 17 har det gjort i dag. Regn regn regn heeeeela dagen. Då skulle en Åsanisses film sitta bra.
Kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Hanna

Hanna

30 mars 2015 06:17

Perfekta vintervädret med snö och sol! Men nu vill jag ha vår...

http://hannafialotta.blogg.se

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

1 april 2015 14:42

Karin brunk Holmqvist skriver så underbart! Blir glad av att läsa hennes böcker.
Glad påsk!
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 15 jan 10:19

Som ni vet så gillar jag inte att hålla på med ved. Ni som inte behöver elda förstår nog inte riktigt hur mycket jobb det är med veden innan den ligger i brasan och värmer och gör det mysigt.   Stockarna ska hem, sedan kapas och klyvas och ligga ...

Av Anita - Söndag 13 jan 08:27

Inte är jag rädd för mörker, björn och varg och andra djur (nu ljuger jag, ormar gillar jag inte).    Så är det stormen. Storm är jag rädd för. Jag vet att den river ner både träd och tak och sprider allt löst ut över marken. Jag vet att huset ...

Av Anita - Torsdag 10 jan 10:11

Sonen säger ibland att jag skriver för långa bloggar och därför ska jag fatta mig kort.   Timmerbilar som kör på vår smala byväg. Jag är livrädd att möta dom. Till Bräcke med min trasiga bil för att få den fixad. Renar efter vägen. Loppis i...

Av Anita - Måndag 7 jan 14:42


  Tänk att allt ska vara så komplicerat med tekniken. Först om främst skrivaren. Jag har slut på färg och det är skitdyrt med ny färg. Billigare att köpa en ny skrivare men vad är det för fasoner. Skräpa ner med en massa skrivare.   Egentligen...

Av Anita - Lördag 5 jan 09:28

Jag tittar ut genom fönstret och får se sju snöskotrar åka över sjön. Eftersom det regnade igår skulle jag tro att det var väldigt subbigt och blött på sjön. Nu verkar det vara uppehåll och nollgradigt. Blankis och jättehalt.   Det har minsann va...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se