Direktlänk till inlägg 10 april 2015

PÅSKEN SLUT

Av Anita - 10 april 2015 08:46

Nu har det blåst i några dagar så hårt att man fått hålla sig inomhus. Kinabrors son med familj har åkt hem. Kinabror är förkyld. Idag åker Broder B med familj tillbaka till Skåne.


Jag har haft fullt upp. Onsdag var det pajdag på Håsjögården. Vi var tre fruntimmer som stökade med det och det kom faktiskt nästan 30 personer och det var väl ok när det bara finns 100 stycken som bor i byn och det var mitt på dagen så många jobbade.

På kvällen kom Broder B med frun och lille Liam och Kinabror förstås och vi åt middag och höll oss inomhus.


Igår hade vinden mojnat lite grann  En ensam svan flög över sjön. Inga orrar har hörts spela och jag saknar det faktiskt. Dom har väl skjutit var enda en för det måste skjutas till varje pris.

Ekorrarna hade tagit av locket till fröhinken och mumsade förnöjda.  

MIn stukade handled har inte blivit bättre på tre veckor så det är lite besvärligt med allt jag ska göra. 

Nåja, jag for iväg på den obeskrivligt häliga. spåriga och blöta vägen.For till Hammarstrand och jobbade några timmar. När jag kom hem satt det tre gubbar i mitt kök och fikade. Det var Kinabror, Mustaschen och AMV:s gubbe.

Det var en sådan dag då jag hade fullt upp så jag for strax iväg åt Kälarne den här gången.


Lämnade flaskor och burkar på återvinningen, var in på affären, skaffade biljetter till Anneli Rydés föreställning nästa vecka och for till Äldreboendet och hjälpte fd grannen med deklarationen.


Så till hotellet och fikade med Snälle S och en gammal skolkamrat. Vi satt länge och surrade tills det var dags för mig att åka på vattengymnastiken och basta. Solen sken in i badhuset och fick vattnet att glittra och det var så mysigt även om jag hade svårt att simma med min handled.

Ingen kan säga att jag har tråkigt på min pensionärstid. Nog för att jag är en riktig gnällmoster men ni har aldrig hört mig säga att jag har tråkigt i alla fall.


Tyvärr började det blåsa igen så det blev ingen promenad när jag kom hem utan en kväll i soffan. Det kom till och med en regnskur men det är bra för då smälter snön om man nu ska säga något positivt med det här vädret. Det går sakta med vårens framsteg. Jag är så väntlös.

 

Jag har en stark längtan nu. Längtar till doft och blommor. Längtar till att få gå i skogen och klättra upp på höga berg.

Längtar efter att få städa min bäck. Hörde ni vad jag sa: Min bäck. Tänk att ha åtminstone en bit av en bäck som är alldeles min egen och inte nog med det, en underjordisk bäck på en bit där vättarna bor.

 

Dessutom har jag enb rund liten äng där älvorna dansar. Inte är det konstigt att man längtar till våren men oj så segt det går. Längtar till sommardanserna också . Tänk att stor del av vintern ska gå åt till att längta till en annan tid.

Man ska ju leva i nuet sägs det för det är det enda man vet att man har. I den här åldern vet man aldrig vad som kan drabba en så det är väl sant förstås.


Nu är en ny dag och Datafia och jag ska åkta till stan. Stan är alltså Östersund för oss och det ska bli roligt att komma iväg en sväng. Vi ska unna oss att gå och äta också. Att gå och äta utan att behöva laga själv är väl ett litet lyx som man kan unna sig ibland. Det har vi banne mig gjort rätt för.


Dagens ord: Vad skulle livet vara om man inte fick längta och hoppas.  

 
 
Ingen bild

Märtha

10 april 2015 11:21

Nu har jag lärt mig lite mer, jag kommer att sätta in dig på min lista "bloggar jag följer". Tur att man lyckas lära sig lite mera på egen hand - utan att stuka den. Hoppas jag får ihop ett nytt blogginlägg ikväll, jag är trött men skall gå ut och städa bort lite vinterspår för att piggna till. Ha ett skönt veckoslut!

 
Ingrid

Ingrid

10 april 2015 15:07

Det gäller minsann att "fånga dagen" och försöka ta vara på alla trevliga stunder. Det blev jag påmind om igår när jag fick veta att två av de härliga gotlänningarna jag träffade på Mallis förra hösten är väldigt sjuka. De är en 4-5 år yngre än jag och de var så glada och pigga. Nu väntar de slutet på honom och hon sitter på ett hem med svår alzheimer. Fånga dagen, fånga dagen.....
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Barbrp

10 april 2015 15:37

Ja varför längtar man alltid till något annat? Man kunde ju nöja sig med att fånga varje dag som vore det den sista? Men jag tänker också så att det är väl tur att man kan längta. Tänk om man bara satt och irriterade sig på att just en här dan inte blev bra. Nej, tacka vet jag att första bästa tråkiga dag längta till en annan som garanterat kommer att bli bättre.

 
Karin

Karin

10 april 2015 15:53

Jag har lärt mig ett nytt ord här - VÄNTLÖS!
Ha en egen bäck är få förunnat. En bekant till mig, har en sommarstuga vid Kristianstad, och när hon fyllde 70 år så fick hon en bäck i födelsedagspresent! Dvs barn och barnbarn kom och byggde en bäck med vattenfall på tomten. Ingen "naturlig" bäck, men med en vattenslang och en kompressor kan man åstadkomma ett fint porlande ljud!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

tussilago!

12 april 2015 16:17

Vilka långhåriga skummisar i bäcken. Känner du dom?

 
skogsnuvan

skogsnuvan

15 april 2015 10:13

Klart jag känner skummissarna i bäcken. Dom har funnits där i hela mitt liv så dom är nog rätt gamla nu

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards