Direktlänk till inlägg 12 april 2015

HÄRLIG LÖRDAG

Av Anita - 12 april 2015 08:49

 

Den ilskna bitande kalla västanvinden har vänt till en mild sydostlig vind och det är lä hos mig för en gång skull.

I skogen på andra sidan vägen busvisslar något djur och äntligen har bofinken Knut med alla sina vänner kommit.

Ett annorlunda kvitter än vanligt hörs när man kommer ut på trappan.


I fredags var Datafia, hennes dotter och jag till stan och hade en trevlig dag. Jag köpte bara en burk vitaminer och en flaska rengöringsmedel men vi var och kollade lite grann överallt och åt en god lunch.


På kvällen kom Datafia och hjälpte mig att sätta ihop en byrå från IKEA. 

 

Om jag ska vara helt ärlig så gjorde hon det mesta. Atta ha en byrå för vantar och mössor har jag länge tänkt köpa men inte kommit mig för men nu är den på plats och bara väntar på att få sluka allt som behövs.

 

Hade jag varit en vanlig kärring hade jag kastat mig över uppgiften med att fylla byrån och en sådan här dag hade man kunnat putsa fönster och ta undan påskgrejor men aldrig i livet att jag kastar bort den första fina vårdagen på sånt.

Nej, ut i solen, plocka nerrasade grenar, ta fram två plaststolar och ett gammalt bord och dricka kaffe med Kinabror på verandan för första gången. 

Ta undan sladdar och kupevärmare och bära bort snöskovlar och sparkar och sopa bort fågelfrö. Massor finns det att göra utomhus nu när det är mer barfläckar än snö på gården.


Gå genom skogen och kolla bäcken, gå badstrandsrundan med Kinabror och Jack och fara ner till graven och ta bort lyktorna. Ja vad allt kan man inte hitta på en sådan här solig dag.

Sitta och planera vilka fröer jag ska köpa och vad jag ska fixa i trädgården och planera sommarens odlingar.


För första gången iår sitter jag med bara armar och njuter i solen. Om inte min stukade handled satt käppar i hjulet skulle jag nog börjat kratta lite också men det får vänta. Har ni tänkt på att kaffet smakar dubbelt så gott när man dricker det ute.


Så var det kinamat borta hos Kinabror och det var väldigt gott. Borta hos honom har bryggan ramlat ner lite grann nu men fortfarande hänger den högt upp. På insidan av hans dörr hänger det gamla redskap och otäcka fällor från en tid som var.

 

Till och med ett par gamla rostiga skridskor hänger där, sådana som man hade när man var barn som skruvades fast på pjäxorna. Nåja, det var en utvikning som bara trillade in så där utan vidare.


En solig dag så blir man lite vilsen i pannkakan och det är lätta att hoppa hit och dit. Hoppar tillbaka till trädgåren. Jag har trasslat ut mina vindspel och dom klingar fridfullt i vinden. Jag har burit upp och satt tillbaka dammen som blåste bort i stormen i vintras. Lagt i en massa sten för jag vill inte fylla den med vatten ännu för det kommer säkert många flera nätter och dagar med kallgrader.


Det var igår det. Idag är det mörkt utomhus och regnet hänger i luften men det är bara bra för då försvinner snön förhoppningsvis. Det är massor av snö kvar inne i skogen och Stedesbacken som jag trodde skulle vara helt bar hade inte en enda barfläck på sig. Ha en bra dag.


Dagens ord: Det som göms i snö kommer upp i tö.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bamse31

12 april 2015 10:44

Hur orkar du med allt? Jag har massor jag kulle vilja göra, men kommer inte mig för med att göra nånting. Kom hit och hjälp mig, du som har energi i överflöd!
Kramen.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

12 april 2015 12:13

Snälla bamse Efter allt du gått igenom på sista tiden så är det väl omöjligt att du ska ha någon energi. Du behöver nog vila dig ordentligt så ska du se att när solen kommer så får du också mera kraft. Kram på dig och om jag bodde närmare skulle jag så klart komma och hjälpa dig

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Karin

Karin

12 april 2015 17:40

Vi var vid Pulken (Kristianstad) idag, och konstaterade att sen vi var där sist så har 4500 tranor flugit norröver. Är dom hos dig kanske?
Minns med fasa de skridskorna och även skidorna som spändes utanpå pjäxorna. När vi skulle åka skidor med klassen, för en gång skull var det snö i Malmö, och vi åkte i en park, så var jag den enda som hade skidor med en läderrem över. Fy, som jag skämdes, och tvingade min far att slänga dessa då jag kom hem! Aldrig mer, att jag skulle åka på DOM!!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingrid

Ingrid

12 april 2015 17:58

Så underbart att ni också fick känna av våren lite igår. Vi hade härligt väder vi också, men idag har det varit blåsigt och bra mycket svalare.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

12 april 2015 18:17

Jag är himla glad att du inte är en vanlig kärring, för det finns alldeles för många av dem. Var den du är du.

Men hörru.....tur du får hjälp med ikeamanicken. Jag blir skogstokig på Ikea möbler. Det här med att skriva blir jag tokig på. Nä fy vale. Bra att leka bort till tålmodiga människor.

Regn å blåst i dag. Visst fasiken är man lyckligt lottad då, då man har tak över huvudet.

Ha det gött å Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Annika

Annika

13 april 2015 08:36

Hoppas att din handled snabbt blir bra igen för det är ju så härligt att få kratta och se hur fint det blir. Ler då jag läser vad du har stor handlat...Det är roligt att få följa vårens framfart i din blogg.
Ha nu en fin Måndag med sol. Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

13 april 2015 08:51

Hej bloggvännen!
Nu har jag suttit en bra stund och läst en massa intressanta inlägg som jag missat. Vad har hänt med din handled - har du halkat på isen? Kanske du fått en liten spricka - det brukar göra ont länge.
Skönt att få hjälp med att sätta ihop byrån. Utrymmen för saker behövs alltid. Jag har ärvt några byråer som jag målat om och som snabbt blev fyllda med saker som jag behöver och inte behöver.
Här har nästan all snö försvunnit - det är bara högarna som vi skottat upp som är lite sega. Krokusarna tittar upp och förhoppningsvis kommer det upp en och annan perenn i rabatterna. I år har jag beslutat att jag inte ska ha så mycket blommor som jag brukar - blir lite jobbigt för den som man anlitat till att vattna, när man vill resa bort.
Må så gott och hoppas din handled snart blir bättre!
Kram Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.   Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det mins...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se