Direktlänk till inlägg 15 april 2015

ÄN TVEKAR VÅREN

Av Anita - 15 april 2015 08:39

 

Vad gör man i blåsvädret en kall måndag då man inte vill gå ut. En sån kväll kan man behöva muntras upp. Kinabror, Dansbritt och jag åkte till Hotellet i Kälarne för att lyssna till Anne-Lee Rydé, en sångerska som jag inte vet så mycket om och visserligen har hört då och då men inte fått något intryck av.


Vilken fantastisk överraskning det blev. Vilken fantastisk energi. En kvinna på nästan 60 år med otrolig fart och glädje. Hon hade en stark utstrålning och så stark att hennes aura lyste runt henne. En riktigt duktig sångerska som sjöng så man uppfattade varje ord. Många yngre sångare sjunger så man inte hör orden. Kvällen gick fort som det gör när man har trevligt. Lokalen var knökfull fast det var måndag och jag satt och mindes hur det var när jag var liten.

 

Minns när jag fick följa med på dans när pappa spelade i ett dansband. (han med basfiolen längst upp) Som jag drömde om att få sjunga i dansband. Så härligt att stå högt upp och sjunga och ha vackra kläder och se på glada människor som dansade. Jag som var så blyg när jag var liten, men drömma kunde man ju alltid.

Det blev inget av sjungandet men en glad dansare blev jag i alla fall som upplevt mina lyckligaste stunder på dansgolven runt omkring i trakten.


Igår mojnade vinden något och lite vår kändes det som det var. Har ni tänkt på att luften känns annorlunda att andas. att ljuden är annorlunda och doften en annan. jordig och fyllig och blöt. Då börjar man hoppas.


Ibland kommer det fram saker ur min hjärna som jag trodde jag glömt för länge sedan. En dikt av Gabriel Jönsson tror jag.

Nu märks det på dagen att vintern har flytt

för kvällarna dröjer så länge

och sälgen har muffar som musskinn på nytt

och alen strör stoft ur sitt hänge.


Igår hände väl ingenting speciellt. Kinabror och jag for till Hammarstrand och fixade lite ärenden. Jag köpte en massa för för nu kunde jag inte hålla mig längre. De färgranna påsarna har lockat länge nog nu.


Vi var upp på mammas grav och tog bort lyktan. Därifrån är en härlig utsikt och jag förmodar att ni känner igen utsikten från "Jordskott" som har sina naturbilder inspelade här.

 

Vi åt stekt abborre med kall sås när vi kom hem. Brorsan hade fiskat men nu när isen håller på att gå blir det väl ett uppehåll i fiskandet så nu får vi njuta av den fisk som finns i frysen ett tag.


Vaknar till att det är ljust utanför och inser snabbt att det är nysnö som gör att det är så vitt. Det har snöat under natten och det var väl idag det skulle bytas till sommardäck men det kan vi glömma här uppe där det både är snö och halka kvar rätt länge ännu. 


Min handled är fortfarande inte bra så det blir att ta det lugnt idag också precis som om jag inte gjorde det varje dag. Morgonrocken har jag inte tagit av ännu och nu väntar kaffe och macka.


Dagens ord: Det säkraste botemedlet mot att bli helt olycklig ligger i att man inte begär att bli helt lycklig.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

15 april 2015 09:12

Vilket bra dagens ord. Det tål att tänka på😍
Nu när du skriver om vårens närmande ... det var
faktiskt snö när jag lämnade Sverige ... börjar
jag nästan längta hem. Borta bra (jättebra faktiskt)
men hemma bäst (för det mesta)
Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingrid

Ingrid

15 april 2015 10:12

Ja du, det verkar som om vintern har svårt att släppa greppet helt. Här blåser det som vanligt och är bara en 5-6 grader varmt, så några vårvindar är det inte. En dag har sommarjackan varit på i år. Nu är det vinterjacka och vantar som gäller igen.
Ditt foto av ekorren är helt bedårande fint!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

AnEk

15 april 2015 14:58

Jag o min son var på Hotellet i Kälarne o åt av buffén, vi hade varit i Fugelsta o deklarerat. Åkte strax innan uppträdandet började, tittade in i salen för jag trodde du kanske var där men såg dig inte.
Kram Anita Ekström

 
Annika

Annika

16 april 2015 10:03

Visste inte att de hade spelat in scener från Jordskott där hos dig, kul. Anne-Lee Rydé såg vi ifjol på Murbergets allsång. Tyckte oxå att han var mycket bättre än vad jag förväntat mig. Visst känns det i luften att det är vår även om dt känns lite segt.
Ha en fin dag.
Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Cordelia

Cordelia

16 april 2015 10:26

Anne-Lie är skolad sångerska och artikulerar också orden därefter. Yngre förmågor har sällan gått "kursen". Hon är helt fantastisk! Var min stora idol på 80-talet.
Må väl

http://hemlighus1.wordpress.com

 
Boije

Boije

16 april 2015 12:36

du skrev: "Start v 16. Hur länge ska den hålla på tro? Jag ska väl iväg till Bräcke och fixa ett nytt pass framöver och då skulle det vara kul att se den utställningen alltså."

Jag visste inte hur länge den skulle hålla på, hade fått någon info om det innan, men så letade jag själv på bräckekommunshemsida, bibliotek, och kunde läsa att den håller på till 22 maj.

Jag har själv inte haft möjlighet att åka och se hur bilderna blev på den stora skärmen....(hur de ställt in den)
här finns att läsa: http://www.bibliotekmitt.se/126760/sv/news/digital-fotoutstallning-i-bracke-kommun

och här öppettiderna: http://www.bibliotekmitt.se/100660/sv/libraries/bracke-bibliotek

http://www.hemligatradgarden.blogspot.se

 
Boije

Boije

16 april 2015 15:43

uppdatering: ett viktigt ord har fallit bort i mitt tidigare kommentarssvar här ovan: jag hade INTE fått någon info om hur länge den skulle vara.

http://www.hemligatradgarden.blogspot.se

 
Göran

Göran

16 april 2015 21:57

Magiskt vackra bilder! Tänk om regeringen kommer på att beskatta folk som bor extra vackert. Då, om inte förr, lär du bli utfattig! Idyll-skatt... Jojo, det tål att tänkas på!
"Furu-fnatten" (eller "Tallefjant" som en del påstår att ekorre heter på norska) var också väldigt fin.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

17 april 2015 15:05

Håller med Skatan, det är kloka dagens ord. Ibland tar vi så mycket för givet. Att vi ska få allt och att allt ska vara så lätt hela tiden. Just nu gläds jag i alla fall åt att våren är här, även om det var ganska kallt just idag.

http://soldansarenssida.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se