Direktlänk till inlägg 21 april 2015

FYRKLÖVERN

Av Anita - 21 april 2015 09:12

 

Nu när jag börjar sukta efter blommor och tänka på vad som ska fixas i min trädgård tar jag fram en gammal trädgårdsbok och ur den ramlar ett papper med en fyrklöver i. Dagen innan hade jag fått en fyrklöver av en väninna och tror ni inte på faan att plötsligt händer det.

Pengarna som jag skulle vilja ha till resa till Toscana!!!!! Pappersbeda ringer och säger att jag får tillbaka på skatten. Det har aldrig hänt. Restskatt brukar vara min modell. Visserligen bara några tusenlappar men i alla fall. Så glad jag blir. Kanske nästa år kommer jag iväg om jag lever och har hälsan.


Inte nog med det. När jag var i stan förra veckan såg jag en blus som jag tänkte köpa men så tänkte jag att det var onödigt och förstås När jag kom hem ångrade jag mig bittert men då var det för sent.


Nu i helgen kom AMV och Gubben. Hon hade med sig en blus hon köpt men som det var fel storlek på för henne och hon undrade om jag ville ha den. Det var den blusen jag tänkt köpa och passade precis!!!!!


Så kom kvällen och då kom Datafia med några penseer hon köpt i Sundsvall och undrade om jag ville ha!!!!!!


 

I fönstret har inte bara rosor och boganvilla slagit ut utan min fina gyckelblomster. Det är snart dags att ta ut dom ur källaren och sätta dom i växthuset.


Om det inte vore för den här förfärliga blåsten och min skadade hand så skulle väl livet vara rätt bra nu.


I söndags kom som sagt AMV och Gubben. Kinabror och Gubben och en kille till skulle ta bort vägpinnarna från vägen och så skulle det grillas hamburgare och njutas av våren. 

Pytt skit i pannkakan.

 

Det blåste som själva sjutton. TuppOla kom också och hade med sig griniga Alice som hela tiden morrade åt Jack.

Gubben råkade göra något med gasolen så det small som själva attan.

 

Lågorna i grillen stod högt och det slutade med att papperstallrikar och annat löst blåste iväg så vi fick knöla in oss i husvagnen och sitta där och äta och titta på hur träden vek sig för stormen.

Så mycket man vill göra den här tiden men det går ju inte när det är på det här viset.

 

Nu börjar sjön gå upp och det är minsann väldigt tidigt men någon nytta ska väl blåsten göra. Nu är det bara att hoppas att inte vinden vänder och vräker isflaken på våra bryggor.


Vad mer kan man säga om en sådan här dag. Chilin har fått stora frukter där den står i fönstret.

 

Kinabror påstår att han sett tussilago och idag ska han börja göra en ny sågbock.

Sundsvallsborna ska komma till sin stuga för första gången idag och jag ska till fotvården på eftermiddagen.

Kratta ville jag men det går inte med min hand men kanske kan jag städa lite i växhuset. Det kräver bara en hand.


Visst såg ni väl på Ernst i Toscana. Nog blev jag ännu mer sugen på att få åka dit kan ni tro. 


Dagens ord: Livet kan levas på två sätt. Det ena är som om ingenting var ett mirakel. Det andra är som om allting vore det.

 
 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

21 april 2015 11:26

Vad härligt! Medvind, positivt flöde. Njut och planera för en underbar resa.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Skatan

Skatan

21 april 2015 12:56

Plötsligt händer det ... som sagt ... som de säger i reklamen. Håkan berättar också att det blåser som sjutton på Femöre så det är svårt att jobba utomhus. Hoppas det snart går över. Mitt i natten i morgon bät det sv hemåt igen ❤️
Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Bamse31

21 april 2015 13:45

Ja du Anita, det blir nog vår i år också, med vårens alla intensiva upplevelser. Du har så mycket blommor runt dig som övervintrar.
Jag hade en sån där chiliplanta, men den tog slut. Ska köpa en ny för den gav fina frukter som man kan äta.
Kan konstatera att gräset alltid är grönare hos grannen: Du vill åka till Toscana å jag skulle hemskt gärna vilja åka till Fisksjön, som jag efter dina blogginlägg uppfattar som det lilla Paradis jag skulle vilja vara i en stund. Kramen!

 
Ingrid

Ingrid

21 april 2015 16:19

Så härligt att det finns hopp för en Toscanaresa till våren. Det är inte dåligt att något sånt att se fram emot.
Hoppas att det slutar blåsa både hos dig och hos oss här på Gotland. Jag vet aldrig att jag varit med om en så blåsig vinter o vår. Bosse hinner inte ta vara på stormfällena efter den ena storm så är det dags för nästa.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Gina

22 april 2015 14:44

Kul det där med blusen. Saker har större mening än vad vi tror :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 23 april 10:24

  Det går sakta med våren här i Fisksjön. Visserligen har alen gula hängen som gör att jag går omkring och nyser fast jag äter allergimedicin.  Kallt på nätterna så snön tinar inte trots att solen skiner på dagarna.  Vägen är visserligen bar m...

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards