Direktlänk till inlägg 25 april 2015

BLÅSVÄDERSHELVETET

Av Anita - 25 april 2015 10:32

 

Igår var ännu en blåsig, kall dag. Runt 0-gradigt och en västlig iskall vind.

Kinabror och jag åkte till Hammarn för att handla och äta lunch med vänner. Vi gör det nästan varje fredag  och det är ju ett trevligt avbrott i vardagen.


I snålblåsten på iskall gata sitter en tiggare. Stackars människa, en luggsliten filt om benen. Iskalla händer och nästan skakande av köld. Stackars människa, jag mår illa av att se det.


Jag vet hur det är att frysa men jag kan åka hem och elda i braskaminen.

Jag vet hur det är att vara hungrig men jag har fulla kassar med mat med mig hem.


Jo då, jag vet att det sägs att det är någon maffia som dom måste betala till och att man inte ska ge dom pengar. Men har ni tänkt på att det ryktet kanske är utspritt av nynasisterna för att vi ska bli av med det här problemet? Skulle inte förvåna mig alls. Rykten kan man sprida och efter ett tag är ryktet verklighet. 


Visst är det ett problem som deras hemland skulle ta itu med eller EU eller någon annan men vad kan jag som liten vanlig människa påverka det. 

Föresten kan jag leva med att bli lurad i så fall blir vi ju lurade varje dag på större summor än en liten slant i en mugg. Lurad av politiker som lovar runt och håller tunt. Lurad av banker och kreditbolag. Lurad av telefonförsäljare m m och som sagt. Då handlar det om stora pengar.


Så jag gör det som många fnyser åt, sätter mig ner på marken, pratar med personen och rotar fram de småpengar jag har i plånboken. Jag vill egentligen ta med personen hem och ge mat och värme men där slår min feghet och bekvämlighet till så jag tänker på Stig Dagermans dikt:


Jorden kan du inte göra om.

Stilla din häftiga själ

Endast en sak kan du göra

en annan människa väl.

Men detta är redan så mycket

att själva stjärnorna ler

En hungrande människa mindre

betyder en broder mer.


Så med det far jag hem och eldar i min kamin, kryper ner i soffan, kokar kaffe till mig och Kinabror och ser på Lets Dance på tv. Maria dansade bäst men hon är inte lika känd som Stenmark och så är hon kvinna så det är klart att hon inte vann. Det borde man förstått.


Min hand värker så jag är glad att jag får komma till läkaren nästa vecka och idag fyller TuppOla år så det blir väl eftermiddagsfika hos honom.


Dagens ord: Även det lilla är bättre än ingenting. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ingrid Pettersson

25 april 2015 15:29

Så bra tänkt och handlat kring tiggarfrågan. Du ärt en god människa Anita!

 
Ann

Ann

25 april 2015 16:01

Hej min vän! I am back!!! Kul är det, men förstår att jag behövde vilopausen! Vi borde ha en surrstund, det var så länge sen! Ha det gott !!Kram! Ann!

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

25 april 2015 19:39

Jag tror att detta att många är så ovänligt sinnade mot tiggarna mestadels stammar ur hur jobbigt vi tycker att det är för vårt samvete att gå förbi flera tiggande människor var och varnnan dag. Själv passerar jag åtminstone fem tiggare på väg hem från mitt jobb varje dag. Jag tror att det är därför vi gärna lyssnar på de där ryktena om maffior och att man inte bör ge dem pengar. För att vi liksom vill värja oss för dem, för att de stör vårt välmående. För hur det än är, vad som är sant kring tiggarna, så vet jag att jag har det så mycket bättre.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Annika

Annika

27 april 2015 09:24

Hur det nu än ligger till så har de ett helvete dessa stackars människor som sitter där från morgon till kväll.Jag brukar ge en tjuga om jag har några kontanter. Men ett leende är ju gratis och även om de inte blir mätta av det så blir de kanske lite varmare i allafall.
Ha nu en bra start på denna nya vecka som jag hoppas INTE blir så blåsig.
Kram

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Göran

Göran

27 april 2015 10:29

Du har SÅÅÅ rätt! Fin liten dikt också!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Korpunge

Korpunge

27 april 2015 10:50

Jag blir så glad när jag läser ditt inlägg med tanke på allt som cirkulerar åt det negativa hållet. Det är ju ett lotteri i vilken familj vi föds in i och varje liv är ju skapat utifrån kärlek så hur kan en tiggare vara så fel när det är samhället i sig och med dess fördommar osv som har spårat ur. En slant då och då slinker allt ur min börs, det går liksom inte att bara gå förbi.
Kram ♥

http://korpunge.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

27 april 2015 22:55

Så illa att du fortfarande har ont i din hand. Hoppas att det blir bättre snart.
Vi har människor som tigger i vår lilla by också. Jag ger några slantar och vid ett tillfälle köpte jag en kasse mat. Han blev väldigt tacksam.
Jag mår dåligt av att se de arma människorna som sitter och fryser. Jag hälsar alltid på dem för det tycker jag att man ska göra.
Hoppas våren når upp till dig snart!
Vårkram från mig! Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 23 feb 08:36

Efter en vecka full av liv och lust sitter jag här själv en lördagsmorgon. Skåningarna åkte imorse och Kinabror har farit på rally. Igår var det fullt ös hela dagen. Vi hela gänget (8 st) var på Hammarstrand och åt på hotellet. Innan hade barnen åk...

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se