Direktlänk till inlägg 29 april 2015

LUGNT VATTEN TILL SLUT

Av Anita - 29 april 2015 09:47

 

Den ensamma svanen har hittat en vän. Utanför bryggan simmar dom tätt tillsammans.

I grannens granskog kuttrar skogsduvorna.

Talgoxar och rödstjärt sitter sida vid sida på fågelborden och mumsar.

 

Den minsta ekorren har blivit mindre rädd nu och sitter stilla och väntar på att jag ska fylla på mat.

Igår kväll när Kinabror, Jack och jag gick i skogen kvittrade kaltrasten för fullt.

En tjäderhona gick ensam på vägen. Tuppen har dom väl skjutit. jägartokarna.

En skata vandra fram och tillbaka på gården. Undrar om hon tänker bygga bo i björken eller om falkarna kommer tillbaka och bygger som ifjol.


Det är 0-gradig på mornarna men för en gång skull är sjön blank och vacker och det blåser inte ett dugg.

Älgkon med fjolårskalv på Gubbflon har visst varit på dåligt humör och gjort utfall mot en bil. Man får väl vara lite vaksam när man går på hennes revir för hon ska väl snart kalva och då blir hon sur.


 

Lördag var Kinabror och jag till TuppOla på födelsedagskalas. Han hade som vanligt bakat en fin tårta. Han är duktig på sånt. Hans sambos barn och barnbarn dök upp. En av dom en alldeles liten nyfödd tjej.

 

Tur att det fanns två tårtor.


 

I förrgår var det för första gången åska. Det blev bara någon knall så både data och telefoner klarade sig. Annars brukar ju alltid något gå sönder när åskan går.


På tal om sönder. Igår var jag till doktorn med min skadade hand. Jag fick fara till Hammarstrand på röntgen men jag har inte hört något från doktorn ännu. Trist är det i alla fall att inte kunna använda handen  nu när det är så mycket att göra utomhus.


Kratta går inte alls och lyfta går inte heller. Var jag tittar finns det mycket att göra och just ingenting kan jag ta itu med.

Nåja, jag kan i alla fall gå ut och njuta av fågelsången.


Dagens ord: Jag är bara en, men en är jag ändå. Jag kan inte göra allt, men något kan jag ändå göra.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

29 april 2015 10:58

Det låter härligt med alla vårtecken. Det enda som inte låter härligt är din hand. Fy fabian vad ett fall eller "snedsteg" kan ställa till med.
Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ann

Ann

29 april 2015 11:26

Hej Anita! Visst är det underbart med våren! En nystart och "allt" framför oss! Hoppas de hittar vad problemet är med Din hand! Man är ju beroende av kroppen! Här är det höften som börjar ge sej till känna!! Mångårig "snegång" är nog orsaken! Må så gott, så kanske vi ses snart! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
SusannaMaria

SusannaMaria

29 april 2015 12:39

Så fina bilder :D

http://www.oslofru.com

 
Ingrid

Ingrid

29 april 2015 13:32

Så härligt att ni börjar få lite vårtecken ni också och att det inte blåser hela tiden. I förrgår hade vi regn hela dagen och det var alldeles kav lugnt, det var så skönt så jag bara stod och njöt under taket på uteplatsen. Idag skiner solen, men det blåser som vanligt.
Hoppas att du får hjälp för din hand, så där kan du ju inte ha det!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

29 april 2015 14:20

Härliga vårbilder och så trevligt med kalas :)
Jag kan inte heller göra vad jag vill i trädgården just nu... hoppas du får hjälp med din hand nu när du varit till doktorn.
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

30 april 2015 03:59

Hoppas din hand blir bättre. Så typiskt att bli halvhandikappad när man behöver städa ute.
Tittar in och önskar dig en TREVLIG VALBORG!
Kramelikram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

30 april 2015 14:05

Sjön har gått upp, fåglarna sjunger, det är VÅR hos dig Anita!
Trevlig Valborg!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

2 maj 2015 00:39

skön beskrivning. Av våren hos dig. Min syn har försämrats efter min sjukdom, så jag kan inte se fåglarna på din bild med matarhuset😪. Jag har åxå massor jag skulle göra, som tyvärr inte blir av.måste försöka ta mig samman å börja uträtta nåt snart. Vi hR haft hyfsat väderhär, så jag har stundtals fått lite ljusterapi dvs suttit å solat mig.
Fin tårta brorsan bakade! Den där
Älgen lyckades dom båda jägarna inte avliva under jakten.. Men hon hade väl inte fjolårskaöven med sig väl?
Hoppas tjäderhönan hittar nån bra tupp så det blinunhar där.
Kram från Bamse.

 
Ingen bild

Bamse31

2 maj 2015 00:50

jag ser dåligt såndet blir felslag här åder.. Det ska stå båda jägarna å inte båda.. Å så ska tjäderhönan naturligtvis få ungar!

 
Ingen bild

Bamse 31

2 maj 2015 00:55

min maskin kan inte acceptera ordet BÅLDA i en trxt😨

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se