Direktlänk till inlägg 29 april 2015

LUGNT VATTEN TILL SLUT

Av Anita - 29 april 2015 09:47

 

Den ensamma svanen har hittat en vän. Utanför bryggan simmar dom tätt tillsammans.

I grannens granskog kuttrar skogsduvorna.

Talgoxar och rödstjärt sitter sida vid sida på fågelborden och mumsar.

 

Den minsta ekorren har blivit mindre rädd nu och sitter stilla och väntar på att jag ska fylla på mat.

Igår kväll när Kinabror, Jack och jag gick i skogen kvittrade kaltrasten för fullt.

En tjäderhona gick ensam på vägen. Tuppen har dom väl skjutit. jägartokarna.

En skata vandra fram och tillbaka på gården. Undrar om hon tänker bygga bo i björken eller om falkarna kommer tillbaka och bygger som ifjol.


Det är 0-gradig på mornarna men för en gång skull är sjön blank och vacker och det blåser inte ett dugg.

Älgkon med fjolårskalv på Gubbflon har visst varit på dåligt humör och gjort utfall mot en bil. Man får väl vara lite vaksam när man går på hennes revir för hon ska väl snart kalva och då blir hon sur.


 

Lördag var Kinabror och jag till TuppOla på födelsedagskalas. Han hade som vanligt bakat en fin tårta. Han är duktig på sånt. Hans sambos barn och barnbarn dök upp. En av dom en alldeles liten nyfödd tjej.

 

Tur att det fanns två tårtor.


 

I förrgår var det för första gången åska. Det blev bara någon knall så både data och telefoner klarade sig. Annars brukar ju alltid något gå sönder när åskan går.


På tal om sönder. Igår var jag till doktorn med min skadade hand. Jag fick fara till Hammarstrand på röntgen men jag har inte hört något från doktorn ännu. Trist är det i alla fall att inte kunna använda handen  nu när det är så mycket att göra utomhus.


Kratta går inte alls och lyfta går inte heller. Var jag tittar finns det mycket att göra och just ingenting kan jag ta itu med.

Nåja, jag kan i alla fall gå ut och njuta av fågelsången.


Dagens ord: Jag är bara en, men en är jag ändå. Jag kan inte göra allt, men något kan jag ändå göra.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

29 april 2015 10:58

Det låter härligt med alla vårtecken. Det enda som inte låter härligt är din hand. Fy fabian vad ett fall eller "snedsteg" kan ställa till med.
Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ann

Ann

29 april 2015 11:26

Hej Anita! Visst är det underbart med våren! En nystart och "allt" framför oss! Hoppas de hittar vad problemet är med Din hand! Man är ju beroende av kroppen! Här är det höften som börjar ge sej till känna!! Mångårig "snegång" är nog orsaken! Må så gott, så kanske vi ses snart! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
SusannaMaria

SusannaMaria

29 april 2015 12:39

Så fina bilder :D

http://www.oslofru.com

 
Ingrid

Ingrid

29 april 2015 13:32

Så härligt att ni börjar få lite vårtecken ni också och att det inte blåser hela tiden. I förrgår hade vi regn hela dagen och det var alldeles kav lugnt, det var så skönt så jag bara stod och njöt under taket på uteplatsen. Idag skiner solen, men det blåser som vanligt.
Hoppas att du får hjälp för din hand, så där kan du ju inte ha det!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

29 april 2015 14:20

Härliga vårbilder och så trevligt med kalas :)
Jag kan inte heller göra vad jag vill i trädgården just nu... hoppas du får hjälp med din hand nu när du varit till doktorn.
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
TantGlad

TantGlad

30 april 2015 03:59

Hoppas din hand blir bättre. Så typiskt att bli halvhandikappad när man behöver städa ute.
Tittar in och önskar dig en TREVLIG VALBORG!
Kramelikram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Karin

Karin

30 april 2015 14:05

Sjön har gått upp, fåglarna sjunger, det är VÅR hos dig Anita!
Trevlig Valborg!
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

2 maj 2015 00:39

skön beskrivning. Av våren hos dig. Min syn har försämrats efter min sjukdom, så jag kan inte se fåglarna på din bild med matarhuset😪. Jag har åxå massor jag skulle göra, som tyvärr inte blir av.måste försöka ta mig samman å börja uträtta nåt snart. Vi hR haft hyfsat väderhär, så jag har stundtals fått lite ljusterapi dvs suttit å solat mig.
Fin tårta brorsan bakade! Den där
Älgen lyckades dom båda jägarna inte avliva under jakten.. Men hon hade väl inte fjolårskaöven med sig väl?
Hoppas tjäderhönan hittar nån bra tupp så det blinunhar där.
Kram från Bamse.

 
Ingen bild

Bamse31

2 maj 2015 00:50

jag ser dåligt såndet blir felslag här åder.. Det ska stå båda jägarna å inte båda.. Å så ska tjäderhönan naturligtvis få ungar!

 
Ingen bild

Bamse 31

2 maj 2015 00:55

min maskin kan inte acceptera ordet BÅLDA i en trxt😨

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 feb 09:51

Som vanligt kunde jag inte sova när fullmånen spridde sina strålar över sovrumsgolvet i förrgår natt. Det blev till att ligga och fundera. Det har varit några fina dagar nu minsann. Bestämde mig för att julgranen ska ut nu. Den börjar barra lite gr...

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.   Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det mins...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se