Direktlänk till inlägg 18 maj 2015

EN SVALA GÖR INGEN SOMMAR

Av Anita - 18 maj 2015 09:16

 

I lördags mojnade vinden och det var uppehåll även om det var kallt.

Jag åkte ner till Datafia och vi tog en promenad och var en sväng och tittade på en loppis


Sedan ¨åkte jag hem och började rota i blomrabatterna. Det känns bra att äntligen få gräva i jorden igen och när man är utomhus händer det alltid något.Svalorna kom, inte bara en utan minst tio stycken. Dom kom, hälsade och flög varv på varv runt mitt huvud så nära så vingarna nästan nuddade och kvittrade så där glatt som bara svalor kan. Dom flög in i uthuset och började genast kolla sina gamla bon. Svalor är helt underbara och jag är så glad att dom som flugit så långt (ända från Afrika) kommer tillbaka till mig varje år.


Sedan bröt det ut ett storgräl i björken. Flugsnapparparet kom samtidigt som svalorna och upptäckte att talgoxen slagit sig ner i deras holk. Det blev ett fasligt liv. Jag vet inte vem som avgick med segern men det visar sig snart.

Så gick dagen i grävandets tecken. Sommargäster som man inte hört av på hela vintern ringer och pratar och ska snart komma.


Trodde kanske att 10 svalor åtminstone skulle göra lite vår men döm om min förvåning när jag tittade ut på söndag morgon och det var vitt av snö och inte bara några korn heller. Det var så pass att jag fick sopa av bilen.

 

Har ni sett på själva faaaaaan. Gud, så less och förbannad jag blev. Visst, jag har hört tusen gånger att det är slöseri med  energi att reta sig på sånt man inte kan göra något åt men jag blir förbannad ändå. Det är ju för sjutton mitten av maj.


Tog i alla fall bilen och for till Hammarstrand och jobbade en stund och gick in till DansBritt för att få lite fika. Vi satt där och småsurade då hon fick en lysande ide. 


Vi for till Bispgården till handelsträdgården. Jag skulle ha lite örtkryddor istället för dom som dött under vintern. Så härligt att komma in i varma stora växthus där det riktigt lyste av blommor i olika färger.

Dom som har handelsträdgården är väldigt trevliga och vi blev där länge och handlade, tittade och pratade med trevliga människor. En tröst i bedrövelsen.


Det finns en kiosk med thaimat i byn och vi handlade med oss friterade kycklingar med ris. Så gott att smaka något annorlunda. Dagen var räddad och när jag kom hem hade det mesta av snön tinat bort.


Upptäckte att den fasta telefonen inte fungerar och försökt ringa och felanmäla men det verkar svårt att komma fram. Lite ängslig är jag också för att ringa och felanmäla. Det är bara jag som har fast telefon här i byn och får man ögonen på det så kommer dom säkert att klippa ledningen.


Det är samma med posten. Den tänker dom också dra in. Det är konstigt att jag som betalat skatt sedan jag var 16 år inte ska ha något tillbaka som vanligt folk. Visst jag förstår att man inte vill att folk ska bo så här och jag är ju den sista envisa kärringjäkeln så det är klart att jag ska bort. Skit i det nu, jag går ut och gräver istället.


Dagens ord: Den tråkigaste dag kan bytas ut mot glädje om man bara gör något oväntat.

 
ANNONS
 
Emma

Emma

18 maj 2015 10:11

Hej Skogsnuvan!
Du har en så fin blogg. Ibland går jag in och läser här. Du verkar bo så vackert och du skriver så rofyllt. Fina vattenvärmare du har! Jag lyckades skaffa en förra sommaren, men det är inte lätt att få tag i såna begagnade som inte rostat sönder helt. Jag kokade vidjor till gärdesgården i min, vad kokar du? Jag grävde också i jorden igår, man vill ju att sommaren ska börja! Men jag håller med dig om att blåsten inte är rolig. Usch. Titta gärna in på min blogg, där skriver jag lite om mina getter och sagor och teckningar och livet... Tack för fin läsning!
HA en bra dag! /Emma (Dunsaluns /Pennspår)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

18 maj 2015 13:45

Ja, våren dröjer även här nere i Sthlm.det var likadant i maj 1955. Då kom sommarvärmen den 29:e, den dan vi gifte oss, Karin å jag. Se'n blev det varmt hela sommaren. Få se hur det blir år.Roligt med svalorna-här har vi inga. Jag satte upp en holk i mitt enda träd, plommonträdet. Såg häromdan att ett talgoxepar har boat där, kul. Några flugsnappare har vi inte, så oxarna får bo i fred. Har inte satt ut trädgårdsmöblerna än å inte planterat några kryddväxter. Du hade målat stenar med namn i din kryddgård.Det blev fint!
Jag brukar göra träpinnar å bränna in text med glödpenna å sticka ner dom i jorden. Jag får nog börja med det jobbet snart
Håller med dig om dom där idioterna som ska dra in på allt som inte"lönar sig". Det måste bli ett slut på galenskaperna å det blir det inte om inte post å Televerket helt återgår till statlig ägo å man slopar vinstintresset. Den tesen gäller även andra verk med vinstintressen, som
t ex SJ. Vi får se om något politiskt parti vågar inse det.staten tar ju förluster på andra områden, socialtjänsten t ex, varför inte ge igen medborgarna lite inbetald skatt genom att skapa bra post å teleförbindelser å billigare tågförbindelser?
Kramen!


 
Karin

Karin

19 maj 2015 12:14

Svalorna har kommit, härligt! Då flög dom till dig, när jag visade vägen!
Vi har varit i sommarstugan några dagar, och haft besök av barn och barnbarn. Vi har inte mycket blommor i stugan, för det är skogstomt det mesta. Jag har en pytterabatt, men där blommar inget ännu. En granne som hade många lupiner delade med sig till mig, så nu har jag 3 plantor.
Tyvärr hade vi myror inne på flera ställen, och när vi åkte hem sprutade vi överallt. Hoppas att detta hjälper! Du håller väl tummarna för att de inte är kvar nästa gång vi kommer dit! Vi borde vara där lite oftare för att hålla myrorna ute!!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ann

Ann

20 maj 2015 11:52

Hej Anita!
Javisst är det kul att fara till Handelsträgårn i Bispgården, dessutom finns det ju flera mysiga matställen i Bispgården m o!!
Jag var på väg till Dej i lördags i ett angenämt ärende! Nu vart jag "fast" i Näset på ett litet föreningsuppdrag! Men jag dyker upp hos Dej framöver(Fast nu blir det inte förrän vi är hemma igen....!)Kram och hopp om att värmen är här när som helst! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

20 maj 2015 17:22

Förstår att du tappar lusten när det ser ut så där när man tittar ut genom fönstret. Här regnar det så man blir galen av det.
Det där du skrev om jakt på min blogg låter ju vansinnigt! Att bara döda utan att ta vara på, är det ens tillåtet! Jag tycker att det är väl ok om det blir stek av det, men bara för skjutandet? Vansinne!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
mimio

mimio

20 maj 2015 22:33

Här har det bara kommit fem svalor! märkligt kall vår i år. Det är backsvalor som bor här och in
bland ser jag någon tornseglare. Jag älskar "mina svalor" de är så lekfulla tänker jag, de jagar varandra, flaxar omkring däruppe o verkar så sorgfria :)) Sedan har jag ju en hel massa kajor o kråkor och de är ju ena roliga proselyter, de släpper ner en massa valnötter i huvudet på mig o Herr Gråben förjämt ;)
Kram m

http://motalamorris.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se