Direktlänk till inlägg 20 maj 2015

SOM EN MULLSORK

Av Anita - 20 maj 2015 19:14

 

Äntligen en dag med uppehåll var det igår och då är det dags att börja gräva i jorden och rensa rabatter.

Jag har aldrig handskar på mig när jag jobbar med jorden och jag ligger alltid på knä eller sitter på ändan för jag vill vara nära marken.


Kontakten med jorden talar om för mig om den är nog varm att sätta frö i, om den saknar något som den vill ha, koskit, sand eller torv. Allt sådan talar jorden om för mig när jag låter mina händer få kontakt djupt i myllan.


Eftersom jag ska sätta ringblommor som jag längre fram ska förvandla till läkande salva gäller det att ge jorden mycket kärlek. Jag är nästan klar med rensande och kanske imorgon ska jag börja sätta frö.


Idag har det varit en innehållsrik dag även om det varit mulet och regnskurar från och till.

Först kom telekillen och lagade min telefon. Sedan kom AMV och Gubben och visade kort från Grekland och jag fick en tvål och ett jättefint armband med turkoser. Vi satt och planerade inför sommaren fest och pratade och tog en promenad. Sedan kom det två gubbar till under dagen.


Så var det ju meningen att vi skulle ha meditationsgruppen ikväll och gå upp på ett berg och skrika vårskriket men en efter en ringde och kunde inte så jag blev ensam kvar. Det är nog dags att sluta med meditationsgruppen inför sommaren nu. Folk har så mycket annat för sig den här tiden.


Vårskriket ska skrikas om det ska bli någon ordning. Det blir väl ett ganska ynkligt skrik med en enda röst men jag gick ner till bryggan och skrek och skäggdoppingen och lommen svarade och ekot likaså. Det får väl duga.


  Så kom Datafia och mannen och lånade min vedklyv och fikade och så var det med den här dagen. Nu mulnar det på igen så vi får väl se hur det blir men jag kan se att det faktiskt blivit lite lite grönt på träden, bara en liten aning av att det är musöron på björken. Kanske kanske blir det varmt till slut och under över alla under. Det är 10 grader varmt faktiskt.


Dagens ord: Du ska inte tro det blir sommar om inte nån sätter fart.

   

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

20 maj 2015 22:15

Jag använder inte heller handskar i trädgården, annat än när jag räfsar gräsmattor eller dylikt. I land och rabatter använder jag alltid händerna och lite skit under naglarna far man ju inte illa av.
Kul att få höra ditt vårskrik, för jag missade ju det i Burgsvik.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
mimio

mimio

20 maj 2015 22:21

hihi de svarade dig minsann så häftigt =)))

http://motalamorris.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

21 maj 2015 00:23

Äntligen fick jag höra din ljuva röst😊. Men du kunde ha skrikit lite till!
Skoj att fågeln svarade.
Det var väl skönt att du äntligen fick sätta fingrarna i jorden. Handskar använder inte jag heller vid arbete i trädgårdsland, det får bli skit under naglarna. Männens händer är ju dessutom aldrig manikyrerade på kvinnovis å vi har inga långa naglar att vara rädd om. Jag brukar stå på knä på ett mjukt knäskydd om jag inte sitter på en sån där specialpall för trädgårdsarbete, som jag
köpte i en trädgårdshandel.
Men jag har inte börjat påta i jorden än. Ska börja lite i morgon om solen skiner.
Roligt att det kommer folk å hälsar på hos dig. Fast jag bor i Storstaden sitter jag ensam. Hemhjälpen kommer en halvtimme varje morgon, sen är jag ensam resten av dagen - trist! Hus runt omkring,men ingen har tid att komma å prata en stund. Så är det i Sthlm!
Kramen!

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

21 maj 2015 10:17

Härligt vårskrik!
Nej inga handskar när man jobbar med jorden, det håller jag med om.
Här är sol och sydliga vindar, men kallt ändå. Det är iskyla i vinden, sitter här på däck för att få lite sol på min onormalt bleka uppenbarelse. Så här års brukar jag vara brun som en pepparkaka
Saknar en trädgård att hålla på med, särskilt nu när de inte bör just någon segling på ett tag.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

21 maj 2015 11:50

Finns bara en enda kommentar till din lilla film : UNDERBART!
Kramisar Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

22 maj 2015 07:06

Härligt vårskrik och så härligt att du fick svar!
Jag vill helst slippa handskar i trädgården... och önskar verkligen att så var fallet, men tyvärr har jag handeksem och som allra värst den här tiden på året.

http://ankistankar.blogspot.se

 
Annika

Annika

22 maj 2015 09:04

Jag tillhör oxå dom som inte använder handskar tyvärr....ibland då jag ska ge tillbaks pengar till en kund så skäms jag...inte så lätt att bli riktigt ren. Testade med klorin en gång...gör inte om det...luktade ju värre än bassängen.
Kram på dig och hoppas på mer sol.

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Söndag 24 sept 08:48


Så är det då söndag och den här veckan har gått. Torsdag bar jag in alla mina blommor för jag vill inte att dom ska frysa bort.   Fuxian är jättestor och ska väl så småningom få flytta till jordkällaren men så länge den blommar så här får den ...

Av Anita - Torsdag 21 sept 15:13


För att inte deppa ihop åkte jag till trivselträff i tisdags förmiddag. Gott fika, och två gubbar som spelade och sjöng en massa bitar från tider då man var ung och snurrade runt på dansgolven. Dom var jättebra.   På eftermiddagen hade det slutat...

Av Anita - Tisdag 19 sept 08:49


  Min bloggvän Skatan hittar fyrklöver överallt och jag hittar hjärtan. Hjärtan i sanden, på svampar. på potatisar och på träd och nu på hallgolvet bland löven som blåser in så ligger ett hjärta. Undrar vad det betyder.   Det är tomt och tyst ...

Av Anita - Lördag 16 sept 08:29


  Den här veckan har det varit ömsom regn och ömsom sol och solen den här tiden ger ett vackert sken åt det mesta. Går man i skogen kan man få se så vackra saker som det här som ser ut som det vackraste trädgårdsdetaljer. Ingen gör så vackert so...

Av Anita - Måndag 11 sept 18:50


Nog finns det massor av nyttigt att göra. Gräs som ska klippas och blommor som ska tas in. Tvätt som ska tvättas och fönster som ska putsas och allt ute som ska plockas in men jag råkade gå bakom smedjan och där var det massor med giftiga svampar och...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se