Direktlänk till inlägg 20 maj 2015

SOM EN MULLSORK

Av Anita - 20 maj 2015 19:14

 

Äntligen en dag med uppehåll var det igår och då är det dags att börja gräva i jorden och rensa rabatter.

Jag har aldrig handskar på mig när jag jobbar med jorden och jag ligger alltid på knä eller sitter på ändan för jag vill vara nära marken.


Kontakten med jorden talar om för mig om den är nog varm att sätta frö i, om den saknar något som den vill ha, koskit, sand eller torv. Allt sådan talar jorden om för mig när jag låter mina händer få kontakt djupt i myllan.


Eftersom jag ska sätta ringblommor som jag längre fram ska förvandla till läkande salva gäller det att ge jorden mycket kärlek. Jag är nästan klar med rensande och kanske imorgon ska jag börja sätta frö.


Idag har det varit en innehållsrik dag även om det varit mulet och regnskurar från och till.

Först kom telekillen och lagade min telefon. Sedan kom AMV och Gubben och visade kort från Grekland och jag fick en tvål och ett jättefint armband med turkoser. Vi satt och planerade inför sommaren fest och pratade och tog en promenad. Sedan kom det två gubbar till under dagen.


Så var det ju meningen att vi skulle ha meditationsgruppen ikväll och gå upp på ett berg och skrika vårskriket men en efter en ringde och kunde inte så jag blev ensam kvar. Det är nog dags att sluta med meditationsgruppen inför sommaren nu. Folk har så mycket annat för sig den här tiden.


Vårskriket ska skrikas om det ska bli någon ordning. Det blir väl ett ganska ynkligt skrik med en enda röst men jag gick ner till bryggan och skrek och skäggdoppingen och lommen svarade och ekot likaså. Det får väl duga.


  Så kom Datafia och mannen och lånade min vedklyv och fikade och så var det med den här dagen. Nu mulnar det på igen så vi får väl se hur det blir men jag kan se att det faktiskt blivit lite lite grönt på träden, bara en liten aning av att det är musöron på björken. Kanske kanske blir det varmt till slut och under över alla under. Det är 10 grader varmt faktiskt.


Dagens ord: Du ska inte tro det blir sommar om inte nån sätter fart.

   

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

20 maj 2015 22:15

Jag använder inte heller handskar i trädgården, annat än när jag räfsar gräsmattor eller dylikt. I land och rabatter använder jag alltid händerna och lite skit under naglarna far man ju inte illa av.
Kul att få höra ditt vårskrik, för jag missade ju det i Burgsvik.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
mimio

mimio

20 maj 2015 22:21

hihi de svarade dig minsann så häftigt =)))

http://motalamorris.wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

21 maj 2015 00:23

Äntligen fick jag höra din ljuva röst😊. Men du kunde ha skrikit lite till!
Skoj att fågeln svarade.
Det var väl skönt att du äntligen fick sätta fingrarna i jorden. Handskar använder inte jag heller vid arbete i trädgårdsland, det får bli skit under naglarna. Männens händer är ju dessutom aldrig manikyrerade på kvinnovis å vi har inga långa naglar att vara rädd om. Jag brukar stå på knä på ett mjukt knäskydd om jag inte sitter på en sån där specialpall för trädgårdsarbete, som jag
köpte i en trädgårdshandel.
Men jag har inte börjat påta i jorden än. Ska börja lite i morgon om solen skiner.
Roligt att det kommer folk å hälsar på hos dig. Fast jag bor i Storstaden sitter jag ensam. Hemhjälpen kommer en halvtimme varje morgon, sen är jag ensam resten av dagen - trist! Hus runt omkring,men ingen har tid att komma å prata en stund. Så är det i Sthlm!
Kramen!

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

21 maj 2015 10:17

Härligt vårskrik!
Nej inga handskar när man jobbar med jorden, det håller jag med om.
Här är sol och sydliga vindar, men kallt ändå. Det är iskyla i vinden, sitter här på däck för att få lite sol på min onormalt bleka uppenbarelse. Så här års brukar jag vara brun som en pepparkaka
Saknar en trädgård att hålla på med, särskilt nu när de inte bör just någon segling på ett tag.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

21 maj 2015 11:50

Finns bara en enda kommentar till din lilla film : UNDERBART!
Kramisar Karin

http://pixelmojan.se

 
Anki

Anki

22 maj 2015 07:06

Härligt vårskrik och så härligt att du fick svar!
Jag vill helst slippa handskar i trädgården... och önskar verkligen att så var fallet, men tyvärr har jag handeksem och som allra värst den här tiden på året.

http://ankistankar.blogspot.se

 
Annika

Annika

22 maj 2015 09:04

Jag tillhör oxå dom som inte använder handskar tyvärr....ibland då jag ska ge tillbaks pengar till en kund så skäms jag...inte så lätt att bli riktigt ren. Testade med klorin en gång...gör inte om det...luktade ju värre än bassängen.
Kram på dig och hoppas på mer sol.

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 18 juni 22:05

Jag öppnar dörren och går ut i försommaren. När regnet dragit bort och vinden mojnat slår syrendoften mot mig, stark och intensiv.   Över sjön seglar ett svart moln och närmar sig sakta. Är det åska på väg tro. Luften liksom väntar på något och ...

Av Anita - Lördag 16 juni 17:25

En del människor tittar uppåt mot solen, månen, stjänorna och molnen. En del tittar på bilar och människor.   Jag tittar mot marken och ingen liten blomma går mina ögon förbi. Nu i skogen den lilla rara ögonpyrolan. Så liten,men den ser ut som o...

Av Anita - Fredag 15 juni 09:26

Äntligen tid hos tandläkaren. Igår morse satt jag där och väntade på lindring. Jättehål på gränsen till att det blev rotfyllning men med bedövning och en timme i tandläkarstolen vinglade jag ut med ena mungipan hängande och halva ansiktet bedövat men...

Av Anita - Tisdag 12 juni 22:38

Ja vad ska man säga om tandvärk. Det är svårt att låta bli att tänka på det och försöka koncentrera sig på något annat. En ny vecka började igår och jag väntade hela dagen på att få besked av en tandläkarmottagning om jag kunde få hjälp. Vid 4atide...

Av Anita - Söndag 10 juni 22:12

När tandvärken hindar mig från att sova trots syrendoft och koltrastsång är det bara att kliva upp och diska och stöka fast klockan är tre på natten och det börjar ljusna.Sjön ligger blank och fin.   Bortsett från tandvärk så har det varit en fin...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se