Direktlänk till inlägg 25 maj 2015

INNAN VINDEN VÄNDER

Av Anita - 25 maj 2015 13:10

 

Ser ni det svarta rökmolnet bakom berget? Det ska jag berätta om snart men vi tar saker och ting i rätt ordning så det blir lite struktur på mitt röriga sätt att uttrycka mig.


I lördags var det ett riktigt skitväder med blåst och regn. Som tur var så kom AMV och Gubben och bodde över i sin husvagn. Vi satt och såg på Eurovisionsslagern och åt ostkrokar och nötter. Min brorson kom också en stund.


Så blev det söndag och AMV och jag åkte ner till kyrkogården. Där trä'ffade vi en av AMV:s klasskamrater och blev kvar där rätt länge och pratade med henne. Så fick vi se ett konstigt kolsvart moln och förstod att det brann på stolpfabriken.När vi kom hem till mig syntes det ännu mer och vi fick reda på att creosotförrådet stod i brand med flera ton creosot i. Giftiga grejor och radion varnade och sa att man skulle hålla sig inne.


Som tur var så blåste inte vinden åt det här hållet så jag skyndade mig att börja sätta frö innan vinden vände.

Det är en stor katastrof när något sådan här händer. Det är den enda industri som finns häromkring men nu har dom lyckats släcka och rädda dom andra husen på området.


 

Nu har jag i alla fall satt alla frön. Runt hyddan har jag sockerärtor och solrosor. Första rader har jag ringblommor som så småningom ska bli salva av. Längst ut är det lite av varje men mycket vallmo som är en favoritblomma för mig. Några rader sallad, och så dill och persilja och majrovor har jag satt i pallkragarna.


 

Kryddgården är också färdigplanterad även om jag ska få tag i lite mer grejor så småningom.

Frampå kvällen kom Tuppola och Sambon och hunden och vi satt och såg på tv allihopa.


 

Idag är en mulen dag och regnet hänger i luften. Mustachen och Vägbasen har varit hit och AMV och Gubben har åkt hem så nu är jag alldeles själv ett tag.


Kinabror har blivit farfar igen och det blev en liten flicka. Nu dröjer det väl inte så länge innan han kommer hem igen och det känns bra. Jag saknar honom faktiskt och för att inte tala om hunden Jack.


Tittade på bloggen för några år bakåt. Det här är då en kallaste maj på länge. Ifjol var det 27 grader varmt och man gick med bara ben och AMV och jag badade efter bastun och det var 17 grader i vattnet. Nu är det 9 och det finns inte minsta tanke på att bada. Nåja det är inget att göra åt. Det blir väl tvärsommar när det väl bär till.

Det blåser inte i alla fall.

 

Trolltuvorna har fått de sötaste tilla mössa som doftar så gott och fåglarna kvittrar i varje träd och bygger bon och kucklar med varandra och lägger ägg och ser ut att må så bra.. Lite grönt på träden börjar det faktiskt bli också.


Dagens ord:Man får vara nöjd med det lilla så länge det är snöfritt i alla fall. 

 
 
Ingen bild

Barbro

25 maj 2015 13:55

Ja här sitter jag på Narasjön och fryser. Eldar och håller mig varm med ett korsord.
Ute får jag mig inte för att ta itu med något. Fröna satte jag innan förra snön och det har fakiskt kommit upp lite grönt så alla har väl inte frusit ihjäl.
Hur var det med ditt vårskri? Antar att det tar lång tid på sig att komma fram till våren, eller den som beställer hem våren.
På onsdag åker vi till Stockholm en vecka så jag hoppas på att det har hänt massor här hemma tills jag återvänder.
Ser fram emot att du tar och besöker Västerövsjö nån gång i sommar!

 
Ingrid

Ingrid

25 maj 2015 16:04

Jag håller med dig angående värmen, eller snarare bristen på värme. Det gäller att hålla sig i lä och den är inte lätt att finna denna blåsiga vår.
Så bra att du har fått så nu i alla fall. Jag sådde lite ringblommor häromdagen och en ny omgång rädisor, för den första är redan uppäten.
Ha det gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

25 maj 2015 19:47

Sicket rökmoln.
Jag tänkte allt på dig då jag hörde att de pratade om detta på radion. Tänkte om du bodde i närheten.

Ja jisses så kall maj det är. Det var ju riktigt varmt i fjol. Nu lurade du mig att titta bakåt i bloggen. Ska göra det efter mitt besök här nu hos dig.
Just nu Äre 11+. Inte så man svettas precis. Men värre kunde det Ha varit. Snöoväder eller nåt sånt där förskräckligt.
Näpp. Stopp på belägg. Tack för mig och ha det gott fina du.

Kram från TantFrusen.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Flurig

25 maj 2015 19:52

Också här i Uppland är och har det varit en hemskt kall maj, men man får ju ta det som det är, allting blommar för fullt, tom har de första liljekonvaljerna kommit !
Jaga går också ut varje kväll, lyssnar på fågelsången och luktar på blommorna, men tyvärr måste jag också mörda - alltså sniglar!

 
Annika

Annika

26 maj 2015 17:04

Ja det blåser inte....man får vara glad för det lilla. Hörde på radion om den där branden. Fy vad läskigt. Tur att det blåste åt rätt håll då. Härligt att dina frön har fått komma ner i jorden nu. Nu är det bara att hoppas att de får lite mer sol på sig.
Ha det gott fina du. Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Karin

Karin

26 maj 2015 21:31

Jag har fortfarande en rad kvar i trädgårdslandet att så. Det ska bli sallad, men jag glömmer var gång jag är i affären att köpa frö. Så tokigt det kan bli ibland.
Skönt att dina frön är i jorden, nu ska det bara lite värme till.
Kramisar Karin

http://pixelmojan.se

 
Soldansaren

Soldansaren

27 maj 2015 06:41

Jag har inte ens planterar blommor i krukorna på altanen än. Får liksom ingen inspiration till sådant när det är så grått och kallt. Men det är väl som du säger det smäller väl till ordentligt när det kommer.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Åke

Åke

27 maj 2015 07:14

Oj så otäckt med branden... Hoppas ingen blev skadad och hoppas tillverkning kan fortsätta... Det gäller ju jobb. Så fint du pusslar med allt det gröna :)

http://www.nacka144.se

 
Göran

Göran

27 maj 2015 22:44

Det var då för väl att du inte drabbades av den där branden! Och... ha förtröstan för sommaren kommer! Ifjol gnällde vi i mina trakter ända fram till midsommar att det var för kallt men sen slog vår herre på värmen och täppte därmed igen käften på oss alla med en av de varmare somrarna i manna/kvinnominne!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards