Direktlänk till inlägg 29 maj 2015

INNAN MOLNEN TÄCKTE SOLEN

Av Anita - 29 maj 2015 23:18

 

Precis den dagen fyllde jag år. Första soldagen på länge. Sommarmoln på blå himmel även om det var kallt.

Jag satt upp flaggan på förstukvisten och den fladdrade glatt i vinden.

Jag for och hämtade smörgåstårtan jag beställt.

Telefonen ringde och min fd granne sjöng "med en enkel tulipan". Sedan ringde en fd jobbarkompis från Blekinge och sjöng för mig och efter en stund ringde Moster och sjöng även hon. Vilken bra början på dagen.


 

Så kom Gamle A med en blombukett och AMV och Gubben och vi tog första biten av tårtan.


När posten kom fick jag en väldigt mystisk grej och väldigt oväntad. En Mörksugga. Den trivdes inte i avsändarens nybyggda hus men kommer säkert att trivas här bland änglar, häxor, grisar och vättar. Oväntade gåvor är dom allra häftigaste.

 

Som man kunde misstänka så blev det mer och mer mulet framåt eftermiddagen .Telefonen ringde och gratulationerna duggade in på Facebook över 90 stycken faktiskt.


 

Frampå kvällen kom TuppOla med Sambo och hunden Alice. Grisnäsan Bob blev ju intresserad av henne men hon bara morrade och visade tänderna.

Jag fick en änglatrumpet och det var jättebra för min gamla har dött och jag älskar den doften och den växtkraften. Den jag hade förut var över två meter och hade minst 30 klockor. Vi får se hur den här lyckas.

Så kom Datafia och mannen och Storfiskarn. Precis på min födelsedag så hade dom fått ett nytt barnbarn.


Jag fick en annan underlig sak jag aldrig sett förut. Det varen en liten hopvikbar spade med hacka som nästan inte tog någon plats och som jag kunde ha fastspänd på livremmen. Fantastiskt bra för mig som alltid hittar saker i jorden eller fixar till diken och bäckar. Blommor och lotter fick jag också och sedan kom Kinabror hem från Skåne med hunden Jack så då var det tre hundar och en massa människor. Jag gillar det. Lite livat ska det vara. En bärbar telefon och lite andra grejor fick jag också. Bara bra grejor som jag gillade. Jag fick till och med en blå tofs. Jo det är sant.


Så blev det kväll och alla for hem utom Grisnäsan Bob som försökte ligga i min säng men det blev inget av med det. Blöt och slemmig var han efter alla äventyr utomhus. Kletiga herrbekanta undanbedes.


Låg i sängen och tänkte på vilken härlig dag jag hade haft. Om man ska vara ärlig så är jag för gammal för att fira födelsedagen men oj vad jag älskar att fira, att få blommor och spännande paket. Tror inte att jag någonsin blir för gammal för det.


Så idag var en ny dag. Hundarna busade som attan och blötte ner sig i mina dammar och stal mina gummiankor och åt till och med upp en. 

En präst kom en sväng., nej föresten dom var två.

Jag var ner på Håsjögården och fick med mig några skyltar som skulle målas inför sommarcafe. 

Kinabror och jag åkte och handlade och planterade på mammas grav och nu har vi sett på "Lets Dance". Synd att det är slut. 

Ute vandrar älgarna omkring, Värgeta bräker och morkullan sträcker över gården och tranorna och lommen skriker sina hesa skrik.Det är ett väldigt liv ska ni tro fast skymningen faller lite sakta över vårkvällen.


Dagens ord: En del blir aldrig för gamla för att fira.

 
ANNONS
 
TantGlad

TantGlad

30 maj 2015 11:36

GRATTIS i efterskott till dig. Sån härlig morgon du fick på födelsedagen. Min födelsedag är i morgon på morsdag.
Härligt med många grattisönskningar.

Sol har vi i dag. Men det skulle bli sämre. Hoppas.......Hoppas inte på det.
Ha det gott och varm kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

30 maj 2015 13:05

Klart du ska fira! Nästa vecka ska värmen komma, sägs det. Jag håller tummarna.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Åke

Åke

30 maj 2015 14:30

Tycker det lät som en fin födelsedag :) Roligt när vänner kommer så där bara :) Ha nu en fin lördag, här lyser solen :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bamse31

31 maj 2015 02:23

Va roligt att du fick bra väder å en minnesrik födelsedag fastän du inte fyllde jämna år. Du bjöd på smörgåstårta. Det gjorde jag en gång när jag fyllde jämt å väntade många gäster. Dom var dyra att köpa, så min Karin sa: "vi gör en själva" . Å så beräknade vi antalet gäster, det blev många så tårtan blev nästan två meter lång!
Jag for å köpte en två meter lång planka å på den "murade" i upp tårtan med långskivade långfranskor med tonfiskröra mellan bottnarna å sen räkor skaldjur å rökt eller gravad lax längst upp å så garnering. Den blev jättesmarrig å fan så mycket billigare än om vi skulle ha köpt samma mängd. Å dessutom blev det en sevärdhet för den flyttades inte bort från plankan. Men hela tårtan gick åt!
Den där Mörksuggan du fick den liknar ett Mumintroll tycker jag, fast den är svart.
Värgeta, det jag inte vad det är- tippar ett det är ett lokalt ord för nån fågel. Morkullan hade vi på vårt sommarställe, min fru döpte den till Sirpan, för att den sa "kväk, kväk, kväk "å så "sirp sirp sirp "när den flög. Jag förstår inte varför dom bålda
jägarna alltid ska försöka skjuta ihjäl dessa fåglar- dom är inga skadedjur utan väldigt trevliga att höra å se. Jägarna kanske har fått för sig att dom är levande lerduvor. Jag tycker det ska vara förbud på att jaga morkulla. Så mycket mat är det inte på den lilla kroppen att det ska motivera jakt
Idag har det regnat här nästan hela dan. Skulle satt ut trädgårdsmöblerna idag, men nu får det vänta tills det blir solsken. Ingen sitter ju där när det regnar.
Kramen.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

31 maj 2015 13:33

Bamse "vägeta" är samma som enkelbecasin och den låter precis som en vräkande get fast uppe i skyn. Så var det med det. Vilket jobb med den stora smörgåstårtan. Jag behövde bara en liten så den köpte jag för latheten slog till och jag ides inte baka någon.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

31 maj 2015 23:09

Åh Grattis i efterskott!
Det låter härligt, dina vänner verkar vara sköna människor som vet vad du tycker om.. Jag hade glömt en sak: jag skulle tacka dig för storlommeskriket förut. Du hade filmat det här på bloggen och jag älskar storlommens rop. Det är ett sånt urljud". Jag har faktiskt gått så långt att jag letat på nätet för att få höra det, men du hade en bättre inspelning än den jag hittade. Vi har ingen storlom här i närheten, bara ett par sångsvanar som aldrig sjunger. Ha det så bra! /emma

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se