Direktlänk till inlägg 29 maj 2015

INNAN MOLNEN TÄCKTE SOLEN

Av Anita - 29 maj 2015 23:18

 

Precis den dagen fyllde jag år. Första soldagen på länge. Sommarmoln på blå himmel även om det var kallt.

Jag satt upp flaggan på förstukvisten och den fladdrade glatt i vinden.

Jag for och hämtade smörgåstårtan jag beställt.

Telefonen ringde och min fd granne sjöng "med en enkel tulipan". Sedan ringde en fd jobbarkompis från Blekinge och sjöng för mig och efter en stund ringde Moster och sjöng även hon. Vilken bra början på dagen.


 

Så kom Gamle A med en blombukett och AMV och Gubben och vi tog första biten av tårtan.


När posten kom fick jag en väldigt mystisk grej och väldigt oväntad. En Mörksugga. Den trivdes inte i avsändarens nybyggda hus men kommer säkert att trivas här bland änglar, häxor, grisar och vättar. Oväntade gåvor är dom allra häftigaste.

 

Som man kunde misstänka så blev det mer och mer mulet framåt eftermiddagen .Telefonen ringde och gratulationerna duggade in på Facebook över 90 stycken faktiskt.


 

Frampå kvällen kom TuppOla med Sambo och hunden Alice. Grisnäsan Bob blev ju intresserad av henne men hon bara morrade och visade tänderna.

Jag fick en änglatrumpet och det var jättebra för min gamla har dött och jag älskar den doften och den växtkraften. Den jag hade förut var över två meter och hade minst 30 klockor. Vi får se hur den här lyckas.

Så kom Datafia och mannen och Storfiskarn. Precis på min födelsedag så hade dom fått ett nytt barnbarn.


Jag fick en annan underlig sak jag aldrig sett förut. Det varen en liten hopvikbar spade med hacka som nästan inte tog någon plats och som jag kunde ha fastspänd på livremmen. Fantastiskt bra för mig som alltid hittar saker i jorden eller fixar till diken och bäckar. Blommor och lotter fick jag också och sedan kom Kinabror hem från Skåne med hunden Jack så då var det tre hundar och en massa människor. Jag gillar det. Lite livat ska det vara. En bärbar telefon och lite andra grejor fick jag också. Bara bra grejor som jag gillade. Jag fick till och med en blå tofs. Jo det är sant.


Så blev det kväll och alla for hem utom Grisnäsan Bob som försökte ligga i min säng men det blev inget av med det. Blöt och slemmig var han efter alla äventyr utomhus. Kletiga herrbekanta undanbedes.


Låg i sängen och tänkte på vilken härlig dag jag hade haft. Om man ska vara ärlig så är jag för gammal för att fira födelsedagen men oj vad jag älskar att fira, att få blommor och spännande paket. Tror inte att jag någonsin blir för gammal för det.


Så idag var en ny dag. Hundarna busade som attan och blötte ner sig i mina dammar och stal mina gummiankor och åt till och med upp en. 

En präst kom en sväng., nej föresten dom var två.

Jag var ner på Håsjögården och fick med mig några skyltar som skulle målas inför sommarcafe. 

Kinabror och jag åkte och handlade och planterade på mammas grav och nu har vi sett på "Lets Dance". Synd att det är slut. 

Ute vandrar älgarna omkring, Värgeta bräker och morkullan sträcker över gården och tranorna och lommen skriker sina hesa skrik.Det är ett väldigt liv ska ni tro fast skymningen faller lite sakta över vårkvällen.


Dagens ord: En del blir aldrig för gamla för att fira.

 
ANNONS
 
TantGlad

TantGlad

30 maj 2015 11:36

GRATTIS i efterskott till dig. Sån härlig morgon du fick på födelsedagen. Min födelsedag är i morgon på morsdag.
Härligt med många grattisönskningar.

Sol har vi i dag. Men det skulle bli sämre. Hoppas.......Hoppas inte på det.
Ha det gott och varm kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Soldansaren

Soldansaren

30 maj 2015 13:05

Klart du ska fira! Nästa vecka ska värmen komma, sägs det. Jag håller tummarna.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Åke

Åke

30 maj 2015 14:30

Tycker det lät som en fin födelsedag :) Roligt när vänner kommer så där bara :) Ha nu en fin lördag, här lyser solen :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Bamse31

31 maj 2015 02:23

Va roligt att du fick bra väder å en minnesrik födelsedag fastän du inte fyllde jämna år. Du bjöd på smörgåstårta. Det gjorde jag en gång när jag fyllde jämt å väntade många gäster. Dom var dyra att köpa, så min Karin sa: "vi gör en själva" . Å så beräknade vi antalet gäster, det blev många så tårtan blev nästan två meter lång!
Jag for å köpte en två meter lång planka å på den "murade" i upp tårtan med långskivade långfranskor med tonfiskröra mellan bottnarna å sen räkor skaldjur å rökt eller gravad lax längst upp å så garnering. Den blev jättesmarrig å fan så mycket billigare än om vi skulle ha köpt samma mängd. Å dessutom blev det en sevärdhet för den flyttades inte bort från plankan. Men hela tårtan gick åt!
Den där Mörksuggan du fick den liknar ett Mumintroll tycker jag, fast den är svart.
Värgeta, det jag inte vad det är- tippar ett det är ett lokalt ord för nån fågel. Morkullan hade vi på vårt sommarställe, min fru döpte den till Sirpan, för att den sa "kväk, kväk, kväk "å så "sirp sirp sirp "när den flög. Jag förstår inte varför dom bålda
jägarna alltid ska försöka skjuta ihjäl dessa fåglar- dom är inga skadedjur utan väldigt trevliga att höra å se. Jägarna kanske har fått för sig att dom är levande lerduvor. Jag tycker det ska vara förbud på att jaga morkulla. Så mycket mat är det inte på den lilla kroppen att det ska motivera jakt
Idag har det regnat här nästan hela dan. Skulle satt ut trädgårdsmöblerna idag, men nu får det vänta tills det blir solsken. Ingen sitter ju där när det regnar.
Kramen.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

31 maj 2015 13:33

Bamse "vägeta" är samma som enkelbecasin och den låter precis som en vräkande get fast uppe i skyn. Så var det med det. Vilket jobb med den stora smörgåstårtan. Jag behövde bara en liten så den köpte jag för latheten slog till och jag ides inte baka någon.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

31 maj 2015 23:09

Åh Grattis i efterskott!
Det låter härligt, dina vänner verkar vara sköna människor som vet vad du tycker om.. Jag hade glömt en sak: jag skulle tacka dig för storlommeskriket förut. Du hade filmat det här på bloggen och jag älskar storlommens rop. Det är ett sånt urljud". Jag har faktiskt gått så långt att jag letat på nätet för att få höra det, men du hade en bättre inspelning än den jag hittade. Vi har ingen storlom här i närheten, bara ett par sångsvanar som aldrig sjunger. Ha det så bra! /emma

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se