Direktlänk till inlägg 31 maj 2015

INNAN KIRSKÅLEN TÄCKER KULLEN

Av Anita - 31 maj 2015 23:52

 

Så igår var det uppehållsväder lite då och då och jag låg på knä i rabatterna och rensade bort kirskål och nässlor. Trots kylan och regnet verkar vissa växter spruta upp ur jorden medan andra bara ligger still och fryser. När jag kröp omkring där som en snigel blev jag både kall och fuktig och snorig. Om det är början till förkylning eller lite allergi vete sjutton.


 

För att inte förfalla till enbart gnäll och pip så kan jag berätta att natten innan var lugn och ljus. Det här fotot är taget i 2 tiden på natten och det är inte riktigt mörkt. Kallt lär det vara men ändå så är det väldigt vackert. Vore det lite varmare skulle jag gå ut och lyssna på fåglarna och känna av magin.


Idag har det regnat så gott som hela dagen och jag har varit inne och målat skyltar och stökat lite. Jag har varit bort till Kinabror och ätit middag och nu har jag sett "Mama Mia" på tv. Det var inte första gången men den är härlig att se.

Vilken glädje, vilken energi och vilken musik.


Lite vemodig blev jag också. Det väcker så många minnen.

 

Vart tog min energi vägen? Vart tog dansen och glädjen vägen? Vart tog skönheten vägen? Hur blev det så här.

Jag har också dansat av glädje. haft romantiska historier med vackra män och svärmat under månen. Fast jag förstår om ni inte tror det. Nu när jag går omkring här i mina skitiga gummistövlar och jacka som är säkert 20 år gammal.

Går omkrng här och gräver i jorden och pratar med mina fåglar och fikar med gubbarna som också börjar vara ganska ankomna.


Jag gillar inte att bli gammal och tappa energin på vägen. Alla mina planer som finns inne i huvudet men som jag aldrig kommer mig för att utföra. Energin finns liksom inte hela vägen.


Nåja nu är det som det är och alternativet till att bli gammal är att dö för ung och det är väl heller inte så lyckat. Faan bara att det ska ta så jäkla lång tid att acceptera att man blivit en gammal kärring istället för en ung och vacker tjej.


Dagens ord: Det man inte kan göra något åt kan man i alla fall få gnälla på (så det så)-

 
 
Ingen bild

Bamse31

1 juni 2015 01:11

Jag hoppas du tog vara på både kirskål å nässlor. Det blir billig å nyttig mat. Nässlorna har vi pratat om tidigare, men kirskålen, som lär ha förts in hit av munkar på medeltiden, går att äta å lär innehålla nyttiga ämnen - vi hade den på vårt lantställe, men började inte äta den förrän efter många år. Vi visste inte från början att den var
ätlig. Den har en litet udda smak men går bra till både soppa å sallad.
Jasså, du satt också å glodde på Mama Mia. Jag har inte sett den förr, men kan alla låtar, några har jag arrat för kör, som framförts på offentlig konsert.
Vi är nog ganska lika du å jag fast av skilda kön. Jag blev också smått melankolisk i vissa partier av filmen å satt å tänkte på gamla tider som flytt å hur man har det nu, precis samma tankegångar,som du satt ord till. Jag ber att få ansluta mig till ditt Dagens ord.
Kramen från en gammal Bamse.

 
Ingrid

Ingrid

1 juni 2015 22:23

Visst var det härligt att få se Mamma Mia igen. Nästan två timmar med ett småleende på läpparna, det är inte dåligt och så gott jag somnade sedan.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

2 juni 2015 10:14

Ser att du är lite dyster och det är tråkigt. Jag har också haft en dysterperiod, men vet inte varför. Att jag börjar bli gammal och att knäna är besvärliga får jag ta - alla blir ju ett år äldre, så det är ju inte bara jag. Försök bryta dysterheten för trots allt har du ju ett fint och härligt liv där du bor. Jag kan inte heller dansa nu för tiden, men visst blir det några försiktiga moves, när jag hör en fin låt på radion.
Ser att du fyllt år, så jag skickar med en stor varm födelsedagskram till dig. Om 16 dagar är det min tur att fylla år och jag tror att vi har samma födelseår. :))
Kram från Värmland!
Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Annika

Annika

2 juni 2015 18:56

Hoppas att du inte blir förkyld nu. Du är visst fortfarande vacker. Du har så smittande härlig energi så jag är övertygad om att det är många som skulle falla pladask för dig. Så jag tycker att du ska fortsätta åka ut på danser. Här i stan har vi motionsdanser som inte bara är för pensionärer utan väldigt blandat. De har jätte roligt.
Mamma Mia älskar jag oxå, kan nog se den hur många gånger som helst. Hoppas nu att värmen kommer och att du börjar känna dig på lite bättre humör.
Kram på dig fina du.

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards