Direktlänk till inlägg 31 maj 2015

INNAN KIRSKÅLEN TÄCKER KULLEN

Av Anita - 31 maj 2015 23:52

 

Så igår var det uppehållsväder lite då och då och jag låg på knä i rabatterna och rensade bort kirskål och nässlor. Trots kylan och regnet verkar vissa växter spruta upp ur jorden medan andra bara ligger still och fryser. När jag kröp omkring där som en snigel blev jag både kall och fuktig och snorig. Om det är början till förkylning eller lite allergi vete sjutton.


 

För att inte förfalla till enbart gnäll och pip så kan jag berätta att natten innan var lugn och ljus. Det här fotot är taget i 2 tiden på natten och det är inte riktigt mörkt. Kallt lär det vara men ändå så är det väldigt vackert. Vore det lite varmare skulle jag gå ut och lyssna på fåglarna och känna av magin.


Idag har det regnat så gott som hela dagen och jag har varit inne och målat skyltar och stökat lite. Jag har varit bort till Kinabror och ätit middag och nu har jag sett "Mama Mia" på tv. Det var inte första gången men den är härlig att se.

Vilken glädje, vilken energi och vilken musik.


Lite vemodig blev jag också. Det väcker så många minnen.

 

Vart tog min energi vägen? Vart tog dansen och glädjen vägen? Vart tog skönheten vägen? Hur blev det så här.

Jag har också dansat av glädje. haft romantiska historier med vackra män och svärmat under månen. Fast jag förstår om ni inte tror det. Nu när jag går omkring här i mina skitiga gummistövlar och jacka som är säkert 20 år gammal.

Går omkrng här och gräver i jorden och pratar med mina fåglar och fikar med gubbarna som också börjar vara ganska ankomna.


Jag gillar inte att bli gammal och tappa energin på vägen. Alla mina planer som finns inne i huvudet men som jag aldrig kommer mig för att utföra. Energin finns liksom inte hela vägen.


Nåja nu är det som det är och alternativet till att bli gammal är att dö för ung och det är väl heller inte så lyckat. Faan bara att det ska ta så jäkla lång tid att acceptera att man blivit en gammal kärring istället för en ung och vacker tjej.


Dagens ord: Det man inte kan göra något åt kan man i alla fall få gnälla på (så det så)-

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bamse31

1 juni 2015 01:11

Jag hoppas du tog vara på både kirskål å nässlor. Det blir billig å nyttig mat. Nässlorna har vi pratat om tidigare, men kirskålen, som lär ha förts in hit av munkar på medeltiden, går att äta å lär innehålla nyttiga ämnen - vi hade den på vårt lantställe, men började inte äta den förrän efter många år. Vi visste inte från början att den var
ätlig. Den har en litet udda smak men går bra till både soppa å sallad.
Jasså, du satt också å glodde på Mama Mia. Jag har inte sett den förr, men kan alla låtar, några har jag arrat för kör, som framförts på offentlig konsert.
Vi är nog ganska lika du å jag fast av skilda kön. Jag blev också smått melankolisk i vissa partier av filmen å satt å tänkte på gamla tider som flytt å hur man har det nu, precis samma tankegångar,som du satt ord till. Jag ber att få ansluta mig till ditt Dagens ord.
Kramen från en gammal Bamse.

 
Ingrid

Ingrid

1 juni 2015 22:23

Visst var det härligt att få se Mamma Mia igen. Nästan två timmar med ett småleende på läpparna, det är inte dåligt och så gott jag somnade sedan.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Äppelblom

Äppelblom

2 juni 2015 10:14

Ser att du är lite dyster och det är tråkigt. Jag har också haft en dysterperiod, men vet inte varför. Att jag börjar bli gammal och att knäna är besvärliga får jag ta - alla blir ju ett år äldre, så det är ju inte bara jag. Försök bryta dysterheten för trots allt har du ju ett fint och härligt liv där du bor. Jag kan inte heller dansa nu för tiden, men visst blir det några försiktiga moves, när jag hör en fin låt på radion.
Ser att du fyllt år, så jag skickar med en stor varm födelsedagskram till dig. Om 16 dagar är det min tur att fylla år och jag tror att vi har samma födelseår. :))
Kram från Värmland!
Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Annika

Annika

2 juni 2015 18:56

Hoppas att du inte blir förkyld nu. Du är visst fortfarande vacker. Du har så smittande härlig energi så jag är övertygad om att det är många som skulle falla pladask för dig. Så jag tycker att du ska fortsätta åka ut på danser. Här i stan har vi motionsdanser som inte bara är för pensionärer utan väldigt blandat. De har jätte roligt.
Mamma Mia älskar jag oxå, kan nog se den hur många gånger som helst. Hoppas nu att värmen kommer och att du börjar känna dig på lite bättre humör.
Kram på dig fina du.

http://www.badtant.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 13 nov 09:45

  I det grå och trista vädret så tröstade jag mig med en ÅsaNissefilm men det var nog den sämsta jag sett. Jag gillade inte att det var fel gubbe som spelade Sjökvisten. Ingen är som den riktiga Sjökvisten. Han är för härlig. Som vanligt kom Åsa...

Av Anita - Fredag 9 nov 21:17

  Gråvecka och grått är mitt humör också och jag skulle tro att jag inte är ensam om det. Det finns nog gott om sura kärringar och gubbar i grå november.   Fast det finns dom som är födda med ett glatt humör som ingenting biter på. Vad tråk...

Av Anita - Tisdag 6 nov 08:27

  Att vakna till en solig och fin morgon fast det är november gör att jag ändar planerna. Inget inomhusjobb idag utan bara vara ute så mycket som möjligt. Det gäller att andas in den klara höstluften innan det blir för kallt.   Hunden Jack få...

Av Anita - Söndag 4 nov 08:03

I det grå, i halkan under däcken och under skorna då blir jag lite glad att det är finväder.    Igår tog vi långa promenader efter stranden och lyssnade till sjöns mullrande och isen som gick sönder och klirrade och väsnades.  Skuggkvinnar vandr...

Av Anita - Fredag 2 nov 07:36

  När jag vaknar och tittar ut och ser hur allt är vitt och fullt av snö och is. Allt är grått och vitt och humöret ramlar genast ner i skoskaften och jag deppar ihop totalt. Ska det bli vinter redan? Ska det bli minst ett halvår med snö nu?   ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se