Direktlänk till inlägg 15 juni 2015

BERG OCH DALBANA

Av Anita - 15 juni 2015 17:34

 

Så har vädret varit sista dagarna och mitt humör också. Upp och ner.

Lördagen regnade det inte så mycket och vinden var inte så hård som den brukade. Jag vågade mig på att planera ut pelaroner och andra blommor men lämnade blomlådor med plant inne i växthuset och det var tur visade det sig igår.


Kinabror och TuppOla och lille Jack for till Bräcke på qrosing och Jack fick bli raggarhund för första gång.

Jag fick höra hur det skramlade och dundrade på vägen och så kom Datafia, hennes gubbe och Storfiskarn med en vedkap och dom satt igång att  kapa så det visslade om det. Förstår ni vilken lycka.

 

Inte alla har sådana vänner minsann och jag är innerligt tacksam. Då gick mitt humör i topp faktiskt.


Humöret dalade igår när jag vaknade och regnet strilade ner. Datafia kom och hon och jag håller på med ett projekt på datan som visade sig ta hela dagen fast vi tänkt oss två timmar. Det var det första.


Jag hade lovat att laga middag till henne och familjen och satt igång att göra en gryta. När jag lade över köttet i stora grytan fräste det till och rök som attan. Jag hade glömt att ha i smör. Brandvarnaren började pipa som en galning och ni vet hur det är när man ska få tyst på den.


Sedan var det kaffet. Jag känner mig som en idiot för först kokade jag över kaffet på spisen och det blev ett farli före.

När jag kokat nytt gick jag in och vi fastnade i datastöket och jag glömde kaffet på så det blev ett torrkokning och luktade förfärligt och tog jättelång tid att få ur och rengöra pannan.

Så till slut när jag skulle tömma upp kaffe från ett nytt paket till min kaffeburk tappade jag halva paketet på golvet. 

Jag och kaffet hade minsann inte den bästa relation den dagen. men....som sagt. Det var jag som var en klant. Vissa dagar är man ju det. Tycker att det blir oftare och oftare.


Nåja det blev köttgryta och det blev smält rabarber med mandelkräm till efterrätt och vi blev till slut klar med vårt projekt.


Idag stormar och regnar det och jag åkte till Håsjögården för att hjälpa till att fixa med sommarcafe.


 Det var väl allt för idag och jag hoppas bara att det slutar blåsa. Det får heller regna.


Dagens ord: Fortfarande inte en enda dag med kortärmat.

 
ANNONS
 
TantGlad

TantGlad

15 juni 2015 21:27

Ja vädret är då hit och dit. I dag har det nästan stormat här hos mig. Det bara blåste upp, bara sådär. Vill slippa blåsten nu.

Må så gott och Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

15 juni 2015 21:41

Ja, har oturen börjat, så brukar det följas av fler tokigheter. Här har också varit väldigt blåsigt, men vi har skaplig temperatur. Det är inte mycket mygg här ännu, men de attans knotten har gjort sitt intåg. De förstör alla fina sommarkvällar tyvärr!
Önskar dig en bra midsommar - här ska det bli regn!
Må så gott och kram! Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse 31

16 juni 2015 02:33

Vill du komma ner till värmen behöver du inget pass. Det är bara att åka ner till mig, vi har äntligen sommarvärmen här nu.😊
Märkte igår att de blommor jag planterade ut i mina blomlådor, tagit stryk av blåst å dålig temperatur, så jag måste nog köpa nya.
Har förresten släktbesök hos min granne. Dom kommer från Bräcke å känner väl till trakten där du bor, även om de inte var bekanta med dig. Jag vet inte vad AMV å hennes gubbe heter, så jag kunde inte fråga om dom var bekanta. Det är min kvinnliga grannes syster å hennes gubbe som är här på besök. Han är jämtgubbe men hon är från Bohuslän. Han är i 70 års åldern å spelar gitarr i en ensemble, förmodligen från Bräcke. Dom underhåller på sammankomster, klubbar å annat, vet inte om dom numera spelar upp till dans också.
Att gräset växer ser vi här nere också, ska ringa. Min son så han kommer å klipper åt mig för jag ser inte bra att klippa så det blir snyggt.
Kramen!

 
Ingen bild

Bamse31

16 juni 2015 02:39

kopierade fel text. Härkomster den rätta.Det var skönt att läsa att du är mänsklig, du också😄
Sånt där händer mig ganska ofta, men jag ser ju dåligt, vilket kan ge en nödförklaring. Men ibland är det som om makterna är emot en, å mycket går snett. En period tappade jag jag i snitt ett glas eller porslinsföremål i veckan å det gick förstås alltid i bitar.
Å idag välte jag omkull en ölburk å halva innehållet rann ut på golvet. Det blev att lägga lägga sig på knä å torka. Det var väl inget säger många läsare, men när man väger bortåt 115 kg är 190 lång, ser dåligt å till följd av hög ålder är mindre rörlig, då blir även golvtorkning inte lätt. Jag har beviljats hemhjälp för sånt, men bland måste man greja sånt själv i alla fall.
Jag läste nånstans att Håsjögården är som vandrarhem sommartid.
Stämmer det?. Jag har haft tankar på att resa upp å titta hur din hembygd se ut, som du har beskrivit med så många vackra ord. Är där ett vandrarhem så kan jag ju bo där några dagar, tänkte jag, när jag nu är ensam å inte längre behöver planera för två.
Kramen!

 
Ingen bild

margareta wårenius

16 juni 2015 06:48

jaja, det finns ju dagar och det finns dagar!

 
Karin

Karin

16 juni 2015 16:57

Det var verkligen en otursdag för dig! En ljusglimt var vedkapningen och dataprojektet gick i hamn!
Här har det varit kallt, idag blev det både mössa, vantar och halsduk. Kalla vindar från nordväst som drog in från Öresund.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ann

Ann

16 juni 2015 17:42

VILKA VÄNNER! Att de kom och fixade veden må ju ta över allt!!! Så fint och hyggligt gjort av dem!!! Det må väl vara lätt att glömma de små tokigheterna som hände sen!! Jag blir glad för din skull! Kram Ann

http://dansann.blogg.se

 
Spanaren

Spanaren

17 juni 2015 07:07

Ja det var verkligen inte din dag den där lördagen *ler* Men verkade ändå som att du fick vara tacksam över många saker och det var väl tur. Vad har du för hund eller hundar? Kul att den fick följa med på cruising.
Tack för en jättefin kommentar till min dagens bild *tack* /kram

http://spanaren55.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Åke

19 juni 2015 08:42

Vilken lycka då vänner kommer med vedkap :) Härligt jobbat av de ;) Den raggarhunden hade jag velat se, satt han med tassen ute också ? Vädret går väl än här vid kusten men BLÅSTEN blir jag tokig på snart... En natt i veckan var jag upp och plåtade solens uppgång runt 03:08 det var 5 grader!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 15 mars 09:34

Det är ljuset. Solen på nysnö så ljust så det sticker i ögonen. Första talgoxekvitter från björken. Sitta i solen på Kinabrors förstutrapp och känna solen värma i ansiktet och höra hur det droppar från taket. Visserligen kallt på morgonen men s...

Av Anita - Måndag 12 mars 10:37

Lördagen vaknade jag till att solen fullkomligt strålade ner och inte en vindpust rörde sig. Ganska omedelbart bestämde vi oss för att lunchen skulle ätas nere vid strandstugan för första gången i år.   Väntade på att TuppOla och SofePropp sku...

Av Anita - Lördag 10 mars 10:13

Det snöade och snöade. Kinabror skottade och skottade. Onsdag kväll var det dags att hämta tredje omgången skåningar, den här gången Kinabrors äldsta dotter och hennes sonl. Vi åkte till Bräcke för att hämta vid tåget och snön yrde. Hälsade på ho...

Av Anita - Onsdag 7 mars 11:15

Nog är det konstigt att man blir så beroende av mobiltelefon och mobilt bredband. Man sitter här och tycker att man inte bryr sig så mycket men när det plötsligt inte går att ringa eller gå in på datorn inser man hur bortskämd man blivit. Måndag morg...

Av Anita - Fredag 2 mars 09:26

  Jag förstod det genast jag vaknade. Jag förstod det när katten kröp ner under täcket och vägrade kliva upp. Jag förstod att det var årets kallaste dag fast det faktiskt är mars nu. Det borde vara en vårvintermånad och visst, ljuset finns här...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se