Direktlänk till inlägg 20 juni 2015

MAGISKA MIDSOMMARNATT

Av Anita - 20 juni 2015 08:26

Dan före midsommar slog vädret om och det blev sommar. Bara så där. Vinden mojnade och plötsligt slog det ut blommor och börade dofta gott överallt. Myggen började surra som mindre helikoptrar och hunden Jack fick se fjärilar som han jagade som en tok utan något som helst resultat. Blå små fjärilar tog skydd uppe på mitt hår och satt där som små vackra smycken.


Det var dags för sista kursdagen innan hösten. 

Jag lärde mig en hel del på den kurskvällen som tex att göra granskottssirap och ett enkelt sätt att klara sig undan mygg.

 

En lime fullstucken med nejlikor. Tänk så enkelt att stoppa den i fickan eller lägga den på bordet när man ska fika.

men......jag skulle också lära mig att vara positiv och att inte reta mig på sånt som jag inte kunde påverka som vädret till exempel.

Inte reta mig på att jag alltid har för lite pengar och inte kunna åka på några resor som andra gör.

Inte deppa för att jag blir gammal och ful och troligen sjuk också.  Jajamen, foten i kläm.

Får nog gå på många kurser innan jag lärt mig det. Eftersom det hänt en del tråkiga saker i veckan som verkligen fått mig att tänka på livets sprödhet så får jag väl fortsätta vara den negativa skitkärring som jag är då för det lär väl vara ett under om jag skulle förvandlas till en positiv människa på gammeldagarna. 


Nåja. ingen ska säga att jag inte gör vad jag kan. Som igår.

Energin kom tillbaka med solen och jag gick till skogs och högg björkar för att sätta på farstukvisen.

 

Jag försökte hitta lite blommor men det blev några kvistar av hägg och några smörbollar. Så gjorde jag en kvast för att sopa in lyckan i huset och till och med en lövmatta framför bron.

 

Så gick Jack och jag bort till Stedesbacken och plockade styvmorsviol.

 


En krans av maskrosor som han envist försökte tugga sönder men den satt på i alla fall en liten stund.


Pratade med en av sommagästerna på telefon och så kom Sundsvallsborna till sin stuga.


Datafia och hennes Gubbe kom och hämtade mig vid fyratiden och vi åkte till Hammarstrand för att gå på hotellet och äta midsommarmat och det var trevligt att bli bjuden på det.


Hem och ner till badstranden så Jack fick springa och bada. Nu börjar det komma hjortronblommor faktiskt. Sedan gick vi bort till Sundsvallsborna och satt och pratade en stund.En vacker kväll och när klockan blev tolv samlade jag på mig paljetter, pärlor och vackra stenar och vandrade bort till vättarnas underjordiska bäck och kastade det blänkande sakerna i vattnet och pratade med dom lite. Jag lovade att försöka rädda deras skog och bad om hjälp och beskydd för kommande år.


 

Det var nästan inte mörkt när jag gick hem och eftersom det för en gång skull var molnfritt så var det nog ljust hela natten men jag stannade inte upp längre än till efter ett så jag vet faktiskt inte.


Så blev min midsommarafton och det var varmt 10 grader när jag lade mig i natt. Det har det inte varit ens på dagen på hela våren och sommaren (Det vi kallar sommar).

Nåja, kära vänner. Ha en fortsatt trevlig helg. Jag har planen att jag ska bada bastu ikväll och kanske, kanske doppa mig i sjön. Det lär väl vara mer än 9 grader nu i alla fall, kanske 12. TuppOla kommer och AMV och Gubben och hennes barnbarn så det blir nog ingen ensam dag.


Dagens ord: Ibland blir saker bättre än man tänkt även om det oftast är tvärt om.

 
ANNONS
 
Karin

Karin

20 juni 2015 10:09

Anita, inte ska man ändra sig som person. Man ska vara som man är!
Och kul att du kunde hitta smörbollar, det är en otroligt fin blomma, som jag sällan ser i Skåne numera.
Vi är på väg till sommarstugan, där vi ska slås mot myrorna!! Än så länge har vi övertaget, men rätt som det är dyker dom upp på de mest oväntade ställen som tex badrummet.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Göran

Göran

20 juni 2015 11:12

Skepticism och misstänksamhet mot "överheter" av olika slag är bara sunt, tycker jag. Det tillhör dessutom det norrländska sinnelaget.
Ronny Eriksson har ju en massa uttryck för det där. "Man ska int´glädjas i onödan" t.ex
Men precis som du gläds jag ändå över att vi fick såpass fint väder. Lite halvmulet var det här men ganska varmt ändå. Och idag skiner solen från klarblå himmel så jag funderar på att ta mig en promenad. Innan någon annan tar den!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

20 juni 2015 18:32

Du skriver så bra till dina fina bilder :) Lika roligt var gång att kika in här :) Bra Dagens ord ;)

http://www.nacka144.se

 
Yvonne.hejdstrom@telia.com

Yvonne.hejdstrom@telia.com

20 juni 2015 20:59

Följer din blogg var dag, Du är en fantastisk kvinna, om jag vinner pengar, så ska du få resa det lovar jag.
Många kramar till Dig

http://Har ingen

 
TantGlad

TantGlad

20 juni 2015 21:38

Det är alltid bra att tänka positivt.Man gör ju bara en god gärning åt sig själv.

Nu har vi ju haft kanonväder i midsommar mina mått mätt.
I går var det sol och runt 17 grader och i dag har det varit hela 19 grader att njuta av. Äre inte skönt så säg.
Man får vara glad åt det lilla svarade pigan.
Trevlig och mysig läsning som vanligt i din häääärliga ärliga blogg.

Ha det sååå fint. Det kommer en ny dag att njuta av i morgon.
Kramkram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

21 juni 2015 00:31

Va va de jag skrev till dig om vädret, ni skulle få fint å vi skulle få skitväder. Så blev det, men ja unnar er det fina vädret.
Bra tips mot myggplågan.
Vad har man granskottssirap till för ändamål? Smörgåspålägg eller läkemedel mot nåt?
Förresten skulle jag nog behöva din ringblomssalva. Min fru gjorde av med den förra burken å jag har fått dålig hud i ena benet där jag hade blodförgiftning. Jag får väl vänta till hösten antar jag. Har en medicinsk kräm å stryker på nu, men jag tror din kräm är lika bra.
Åsså glömmer du det där att du anser dig vara en negativ skitkärring.
Kram.

 
Soldansare

Soldansare

21 juni 2015 17:11

Vad skönt att det äntligen har blivit lite sommarväder! Och vad fint du gjort. Jag gillade det där med att gå och ge vättarna glitter. Undrar om det bor några vättar här inne i stan för då ska de få lite glitter av mig.
Men jag blir lite orolig när du skriver att du är/ska bli sjuk...

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingen bild

Bamse31

22 juni 2015 00:28

Jo, jag glömde fråga om du hoppade naken över någon gärsgård på midsommarnatten😀

 
Carita Liljendahl

Carita Liljendahl

22 juni 2015 08:22

Härliga sommarbilder och en sådan söt hund!
Och det där med att tänka positivt - det är bra. Kram!

http://debutsky.wordpress.com

 
Emma

Emma

22 juni 2015 18:18

åh, äntligen kan jag läsa din blogg igen! Jag har bott i skogen i fyra dagar och varit utan telefon/ internet. Du skriver så fridfullt och har så fina bilder. Är du verkligen så negativ? Jag, som betraktare, finner fina och positiva saker i din blogg varje gång. Det är ju bla. Därför jag läser. Jag tänkte, att det finns någon som kan göra ruttna bryggor så vackra och att jag höll med om att det verkligen ens är en intressant läsning. Det handlar om att bry sig och glädjas åt det lilla. Vi är övergödda på spektakulär underhållning, det blir för mycket.
Jag känner också ofta saknad efter de gamla goda tiderna. Men det finns inget att göra åt. För ett tag sedan frågade jag mig själv vad jag saknade i mitt liv eller vad jag var missnöjd med eller vad jag kände att jag missade. Jag kom fram till att det spelar ingen roll hur man gör, allt är förgängligt. Det går inte att hålla fast goda stunder. Det enda man kan göra är att göra sig öppen för att uppleva nya goda stunder. Jag bestämde mig därför att samla på goda minnen, nya goda minnen. Sen dess har jag haft fullt upp med planer och göranden för att styra upp roliga saker och sånt man önskar att man hade gjort. Det är kul när det fungerar men blir jobbigt ibland. Då måste man ta en paus. Det får inte bli en hetsjakt. Men det finns alltid nåt litet som man kan ha roligt åt.. Också får man lära sig att uppskatta det man ändå gör. Du gjorde ju jättefint av blommor och blad kring bron! Och blombuketten med violer! Och du är så duktig på att ta vara på läkeörter. Jag missade helt björksavssäsongen som jag hade längtat så efter. Jag vill veta mer om granskottssirapen. Vad har man den till? Mina kompisar gjorde pesto av granskott, så jag blev sugen på att prova. ...
Ha det bra skogsnuvan!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

23 juni 2015 07:32

Till Emma och Bamse: Granskottsirapen är gott till pannkaka eller att ringla över flingor och gröt och glass. Dessutom påstås den vara bra som hostmedicin.
Bamse: Jag hoppade inte naken över gärsgård iår heller och inte plockade jag 7 sorters blommor.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 7 april 13:54

Nu har det börjat regna och snön och isen försvinner med en väldig fart. Jag har tagit undan mina snöskovlar för nu ska det banne mig vara nog med vinter. Det droppar och rinner överallt. Igår sken solen och det var plusgrader.   Ute på sjön satt...

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se