Direktlänk till inlägg 23 juni 2015

NÅGRA DAGAR DÅ DET VARIT LÄTT ATT LEVA

Av Anita - 23 juni 2015 09:12

Tänk så vädret påverkar humöret. Redan från morgoen på midsommardagen märktes det. Det var mulet men vindstilla och varmt. Jag mådde jättebra.


Började dagen med att gå till Sundsvallsborna och få de godaste bullar jag vet och kaffe och prata bort en stund. Det känns fint när dom kommit och finns i närheten. Lille hunden Jack följde förstås med.


Så kom AMV och Gubben och två av deras barnbarn.Det blev leka och bada och skratta.

 

Jack fullständigt älskar vatten och barn. Vilken lycka att ha någon som kastar pinnar och leker utan att lessna.

 

Sedan satt barnen på min farstukvist och målade gubbar som skulle föreställa AMV och Gubben och visst blev det likt.

 

TuppOla skulle komma och äta middag med mig och det finns väl ingen som helst anledning att vi skulle sitta hos oss och AMV och hennes familj hos sig. Vi tog med deras mat hem till mig och åt tillsammans.

 

Gubben grillade och vi plockade fram lite av varje och vi åt och blev så trötta så vi satt och jäste i var sin fotölj och ides inte bada bastu som vi tänkt.


Söndagen var det auktion nere på byn. Det var dragspelsmusik, mingel runt och träffa såna man inte sett sedan förra sommaren. Det enda jag köpte var en varmkorv med bröd och det måste man äta på auktion. Sedan drack jag kaffe hos Datafia. Kunde inte stanna så länge för jag är ju hundvakt till lille Jack. Det är roligt med auktion.


Rensade lite i landen och Jack satt bredvid och glodde och tyckte att jag var urtråkig.

Oj så mycket maskrosor det är iår.

 

Sedan kom AMV och Gubben tillbaka från autionen och hade med sig några kompisar och så kom TuppOla och hunden Alice. Så blev det kaffe igen och sedan badade barnen och hunden igen. 17 grader i vattnet nere vid badstranden. Det tar sig, det tar sig. Äntligen.


Med bara armar och utan sockar kan man vara nu. Härligt. Hamocken är skön att sitta i och ta igen sig. Frampå kvällen kom två av mina kompisar och hälsade på. Det är så när det blir sommar. Det kommer folk hela tiden och då trivs jag som fisken i vatten. Egentligen är jag nog en sällskaplig person.


Gårdagen klippte jag gräs. Hunden Jack gick en meter ifrån och följde mig i två timmar. Han är en förfärligt sällskapsjuk hund.

Så kom då Kinabror hem från Skåne och inget är ju lika lyckligt för en liten hund.

 

Vilken lycka när han kom hem. Fullkomligt överfallen av en brusande lycka. Ingen kan visa sina känslor så fint som en hund.

 

Vi satt på förstukvisten och fikade och så var den sommardagen slut men jag känner mig rätt nöjd. Gräsmattorna är klippta, rabatterna rensade och blommorna börjar slå ut. Det har verkligen varit några dagar som min överskrift Det ska vara lätt att leva och det har det varit. Som den negativa kärring jag är så måste jag väl försöka hitta något att gnälla på som slutsväng. Kanske stöket med vägföreningen som jag inte riktigt klarar av eller myggen som far omkring och surrar men jag har ju min myggapparat och min limen med nejlikor i. Veden väntar på att bli kluven också men annars känns allt bra och ljuset det härliga sommarljuset älskar jag.


Dagens ord: Innan skymningen kommer hinner gryningen ifatt.


 
ANNONS
 
Emma

Emma

23 juni 2015 10:56

så härligt det låter! Själv har jag inte rensat klart i rabatt och odlingslådor.. Men visst är det skönt när sommaren kommer och folk börjar tina fram och man har sällskap här och där att dricka kaffe med eller äta middag med.
Fortsätt nu att njuta av sommaren :)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

23 juni 2015 18:50

Tänk om man hade någon som blev så där glad när man kom hem! Nog för jag tror att P blir glad att se mig men riktigt på den där nivån är det ju inte :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Korpunge

Korpunge

24 juni 2015 09:58

Visst blir man superglad när en liten fyrfota visar sin glädje på de här sättet. Underbart! ♥
Hoppas du har det fortsatt fint och njuter av det som är fast sommaren tagit lite paus.
Kram på dig

http://korpunge.bloggo.nu

 
Göran

Göran

24 juni 2015 11:56

Det är just det där jag gillar med hundar, de ljuger aldrig. De förställer sig inte heller och gör sig till utan är alltid ärliga. Om man lär sig förstå deras språk (öron, svans och allmän hållning berättar allt för den som kan det) så har man någon man kan lita på i alla väder.
Som jag lever just nu kan jag inte ge en hund ett bra hem och ett så bra liv som jag tycker varje jycke förtjänar men den dag jag kan det så ska jag nog ha åtminstone EN hund till innan jag dör.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

24 juni 2015 19:22

Så underbart att ni också fått lite sommar. Jag skulle nog ha stannat kvar i Kramfors, för jag tror att ni haft finare midsommarväder än vi. Det kunde verkligen få bli lite varmare.
Jack ser hur lycklig ut som helst!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Anki

Anki

25 juni 2015 08:07

Underbart att du fick lite sommarkänsla... hoppas vädret håller sig! Så trevligt med gemensam måltid och att gå på auktion :)
Vilken lycka för Jack när husse kom... härliga Jack... han visar äkta glädje och kärlek!
Spännande med lime och nejlikor... det måste jag testa... tack för tipset.
Tack också för dina snälla kommentarer hos mig.
Ha det nu så bra du bara kan och jag hoppas solen skiner på dig!

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Lördag 25 maj 08:41

  Så varmt och skönt det varit. Därför var det korta byxor topp och sandaler so jag hade på mig i torsdags och vilket rent misstag det var.   Jag följde med PappersBeda till Östersund och det var bara 5 grader varmt och regnade. Fy sjutton så ...

Av Anita - Onsdag 22 maj 18:45

  Nu är nog den bästa tiden. Varmt och skönt och fjärilar och humlor och inte ens mygg ännu.   Igår var det rekordvarmt och fram på eftermiddagen kom TuppOla och vi åkte till Östersund för att gratta Sofie Propp när hon fyller år. Indalsälve...

Av Anita - Måndag 20 maj 22:15

  Sådana här dagar är det minsann en ren fröjd att vara pensionär. I den ljuva vårens tid när friheten känns som en gåva. Jag tänker på hur man hade när man jobbade. Hur man längtade ut i solen. Hur man undrade hur man skulle hinna med allt man sk...

Av Anita - Fredag 17 maj 07:37

  Sista dagarna har gjort mig riktigt nöjd både med vädret och med min insats. Tänk att energin kan komma tillbaka så fort bara det blir fint väder.   Tisdagen plockade jag ut pelargonerna till växthuset. Jag lagade sprickor med ull så att de...

Av Anita - Måndag 13 maj 09:16

Ibland ska det vara första gången på länge som man man gör något och så var det den här helgen.   Första gången på flera år som min bloggvän Skatan kommer och hälsar på. Det var så roligt att träffa henne igen och på något sätt kändes det som igå...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se