Direktlänk till inlägg 25 juni 2015

LYCKAS OCH MISSLYCKAS

Av Anita - 25 juni 2015 15:11

Först tog jag på mig täckbyxorna. Sen tog jag på mig vinterjackan och handskarna. När jag stått en stund i snålblåsten från sjön och klyvit ved insåg jag att jag måste ha mössa innan både näsan och öronen blev röda som tomtens. Röd luva på och fortsätta en stund. Jag som tyckte att sommaren äntligen kommit. Pytt skit i pannkakan.


För att ta det från början och inte virra omkring som en galen höna.

Härom dagen var det sådan dag ni vet då man tänkt uträtta mycket och så blir det bara platt fall om man kör hit och dit helt i onödan.


Jag har fått en syssla över mig som jag inte klrar så bra. Allt stök med ombyggnad av byvägen. bidrag och vägavgifter och allt klater som rör det. Runt och fixa men ingen kunde varken hjälpa eller berätta hur det skulle gå till och dom jag sökte fanns inte till hands.


Så var jag på apoteket och betalad 1200 kronor för mina mediciner och så fattades det en grej som jag var tvungen att åka till Kälarne för att få. Det var bara att dra iväg 4 mil till och när jag kom dit fanns en stor skylt som det stod "Sammanträde" på. Gick in till gamla grannen och hjälpte honom med hans räkningar. Han har tjatat om det i flera dagar. Fast räkningar inte behöver betalas på länge än ska det ske samma dag. Sedan tillbaka och det var fortfarande "Sammanträde" på lärkarstationen så jag for hem.


Så igår for jag iväg igen och fick hjälp av PappersBeda och en kille på mitt förra jobb. Kom in på läkarstationen och fick de grejor jag skulle ha så det ordnar kanske till sig till slut.


Från det ena till det andra. Jag har hittat tätört och försöker göra tätte till tjockmjölk. Tyvärr blev det åska så jag vet inte om alltihopa skar sig. Vi får väl se om ett dygn till.

 

Nu har i alla fall blommor och grönt kommit igång riktigt ordentligt.


I Hammarstrand blommade de lila syrenerna i hela byn och när man öppnade bildörren slog den härliga doften emot en. Här i kallhålet Fisksjön har inte syrenerna slagit ut ännu men det finns knoppar och det finns hopp.


 

På stigen till Kinabror har liljekonvaljerna börjat blomma. Däremot har inte guckuskorna slagit ut och det är ovanligt sent. Skogstjärnorna blommar överallt och marken i skogen är full av lysande ormbunkar och granarna är fulla av limegröna skott. 

 

Det är grönt och lysande överallt men som sagt kallt och blåsigt och regn från och till. Men ....det doftar gott.


Nu blir det blogguppehåll några dagar från mig. Fredag till söndagen ska jag på örtkurs och lära mig mycket som jag kan ha nytta av. Naturen är full av rikedomar och vi har tyvärr glömt hur man använder dom.


Inte nog med det. På söndag ska jag få en katt. En ettårig fräse som heter Morris. Det är lille Liams pappa som haft den. Nu har jag varit utan katt i två år så det är dags nu.


Dagens ord. Ett hem utan katt är inget riktigt hem.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

25 juni 2015 18:27

Låter väldigt spännande med örtkursen och det får du berätta om sen. Fastän det är kallt är det ju i alla fall grönt och vackert och snart snart slår alla blommorna ut på ängen som de sjunger i visan.

Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingrid

Ingrid

25 juni 2015 18:50

Det är kylslaget här också och Eva rapporterade att Alessia haft min täckbyxor på sig när hon rensat ogräs idag. Hon och Edoardo jobbar hos en grönsaksodlare och de ligger på mage på en vagn som dras sakta fram över fältet och rensar ogräs. Ligger man så stilla blir det kallt när snålblåsten viner över morotsåkern.
Ha det så gott på örtkursen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

25 juni 2015 21:43

Du har Värkligen haft händerna fulla av jobb. Flängt omkring och haft dig.
Ingen vila, ingen ro.
Örtkurs låter spännande.
Själv ska jag på en kurs hos änglavingar (Ann Ahlgren) som driver företaget här i Sundsvall. En kurs där jag ska lära mig kommunicera med djur. Göra reiki på dem. Osv. Älskar ju djur. Vill kunna hjälpa dem. Tydligen så använder vi häst och hund i kursen.
Och då........där det finns kärlek, där bor det åxo en katt.

Ett hem utan katt är inget riktigt hem. Det stämmer.

Härligt skrivet som vanligt. Tack.
Kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Gina

25 juni 2015 22:51

Oj vi kommer dit på söndag med Gosan. Hoppas de inte slåss som katten du tog hand om förra året då du fick försöka sära på dem med kvasten 😳/Gina och Uffe

 
Göran

Göran

26 juni 2015 07:55

Ok, då har jag ett riktigt hem då, åtminstone. Ofrivillig katthusse som jag är och har varit under större delen av mitt vuxna liv.
Hoppas sommaren snart går igång på allvar nu så vi kan hänga undan Helly Hansen och skoteroveraller och klaga över hetta och stillastående luft istället! :-)

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

26 juni 2015 22:12

Äntligen kattägare igen! Det blir säkert jättebra!
Lycka till med örtkursen!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
MiaMIaMIa

MiaMIaMIa

27 juni 2015 00:08

Snälla ni kom in och läs min blogg om mitt liv vetja!
Att vara annorlunda liv med diagnoser!
DELA OCH SPRID MIN BLOGG VIDARE!
DET SKULLE BETYDAR MYCKER FÖR MIG OM NI GJORDE DETTA FÖR MIN SKULL!
TACK I FÖR HAND!

miamiamia.bloggplatsen.se
mia2@home.se

http://miamiamia.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

27 juni 2015 21:42

Hoppas du har det bra på din örtkurs. Det låter jätteintressant. Och vad roligt att du ska få en katt! Det ska bo en katt i ditt hus, tycker jag.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Emma

Emma

29 juni 2015 00:41

åh, tätört! Hur ser den ut när den växer? Var hittar man den? Jag vill prova! Alltså, om jag tillslut får mjölk av mina getter vill jag testa att göra tjockmjölk, blir det som filmjölk eller långfil?
Så intressant med örtkurs! Jag vill lära mig mer om sånt.. I vinter har vi ofta druckit kamomill och rölleka-te, med honung i. Men nu funderar jag om jag ska spara fjolårets buketter (kamomill och rölleka som jag plockade) eller försöka så nytt av dem, eller om det är för sent..?
Så kul med en katt.. Det passar verkligen i ditt hus, kan jag tro.. Vi hade katt men efter att den dog har sonen gått och blivit allergisk tyvärr, lyckligtvis klarar han alla andra djur, men man saknar en katt..
Ha det bra skogsnuvan!

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

29 juni 2015 00:44

..kanske du kan berätta mer om hur man gör tätte och så.. ?

http://dunsaluns.bliggplatsen.se

 
skogsnuvan

skogsnuvan

29 juni 2015 12:50

Dunsaluns Jag kommer med lite råd om tjockmjölken och lite bra lätta grejor om örter och deras användning i nästa blogginlägg. Jag hastar ut för att fotografera tätörten som du säkert sett. Växer vid vägkanter och där det är fuktigt. Ser ut som en stjärna

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
zaq

zaq

20 juli 2015 11:26

Äntligen kan du ta emot en katt igen, nä, ett hem utan en katt är bara, -ett hem ;-) Hoppas ni får många lyckliga dagar och år ihop!

Å visst får vi klaga, vojvoj vilken sommar, å andra sidan var det en kall början åtminstone häruppe förra året med, det regnade och vi frös på midsommarafton, jag var ut till ett koloniområde och de hade fått mycket förstört då det varit så kallt att tillomed potatisblasten frusit. Värmen kom med semesterperiod 2, vilket den dock inte gör här iår, det fortsätter med ostadigt väder, regn minst en ågn om dagen, i bästa fall sol men då blåser den förbaskade nordan så det är kallt ändå. " ynka gånger har jag badat, ja egentligen en för dena ndra räknar jag som ett dopp, brr brr...

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 15 aug 08:47

  Kräftskiva skulle det bli, så det så. På AMV och Gubbens veranda skulle det bli, men västanvinden tänkte annat. Den gjorde sitt bästa att skicka iväg sina ilsknaste och kallaste soldater för att hindra oss.   Redan mitt på dagen började st...

Av Anita - Söndag 12 aug 10:42

  Äntligen är veden färdigstaplad i vedboden och den blev knökfull. Nu behöver jag inte längre våndas när jag går förbi vedhögen som aldrig ser ut att bli mindre. Den har legat där och hånskrattat åt mig i flera veckor och jag har inte mäktat vara...

Av Anita - Fredag 10 aug 09:47

  Vid halv 8-tiden är jag klar att börja stapla ved, det evinnerliga vedhelvetet, men om jag inte ska börja med att skälla och gnälla så må jag erkänna att torkad björkved doftar gott. Ser ni nu fick jag till något positivt i alla fall.   Pr...

Av Anita - Onsdag 8 aug 15:02

  Igår kom värmen tillbaka. Jag höll som vanligt på med veden från morgonen, den mystiska veden som aldrig tar slut.   Sedan hade jag en skön eftermiddag. Jag satt tillsammans med Kinabror, Broder B och hans fru på bryggan och det var lugnt s...

Av Anita - Måndag 6 aug 14:32

Vilken månad juli har varit. Värme, sommarkläder, bad varje dag ibland till och med 5 ggr. Så fort man vänjer sig vid sommarvärmen och nu tycker man det är kallt fast det är 15 grader. Jag vaknade mitt i natten och frös och såg att det bara var 7 gra...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se