Direktlänk till inlägg 12 juli 2015

KLIA MYGGBETT

Av Anita - 12 juli 2015 08:44

Här sitter jag och kliar mina myggbett. Jag brukar klara mig rätt bra men det är extremt med mygg iår, en liten ilsken sort som kommer in överallt.


Annars har det varit ömsom vin ömsom vatten.

Int har jag rensat pärlandet.

Int har jag klyvt färdig veden.

 

Det verkar aldrig ta slut och vedhögen verkar inte minska det minsta fast jag ser ju att den klyvna högen växer lite undan för undan.


Int har jag fått bilen lagad och det är ett elände att vara utan bil.

Int har jag målat det vita på huset som jag skulle gjort ifjol.

Inte har jag dragit ihop slyn på Stedesbacken som jag skulle gjort ifjol.


Int har jag lagat bryggan. Det är bara 16 grader i vattnet och inbjuder inte till att gå omkring i vattnet och lyfta sten.

Int har jag varit ute med båten.

Int har jag gjort iordning i loppisen.

Int har jag varit på tippen med skräp.

Inte har jag torkat maskrosrötter, lagt vallört,rölleka och daggkåpa i olja men

jag har i alla fall gått på kurs och lärt mig en massa.

men......jag har ju varit på loppisrunda.

 

Jag har fått en katt med de mest lysande gröna ögon man kan tänka sig och det gladaste och spralligaste humör.

 

En riktigt trädkatt är han som far upp och ner i träden och ligger hos mig på natten och spinner och är jättesnäll.


Jag har varit på järnvägsmuseet i Ragunda med Sonen och Kinabror.

 

Roligt att se och fast det är så nära har jag aldrig varit dit. Det var underhållning, fika och lotterier och jag vann lite .  

Önskar nu bara att jag fick åka ånglok en gång i mitt liv. Vissa saker vill man göra. Jag är imponerad av ånglok. Det är något starkt och maffigt över dom.


Sonen har rivit ut murkna brädor ur uthuset och lagt in grus. Fraktat kärra efter kärra. Dessutom har han fixat till vägen till huset och gårdsplanen så han har varit igång som attan. men...han är ung han.

 

Igår var det uppehåll och riktigt fint väder frampå dagen. Jag hann klippa gräset och så kom AMV och gänget och vi fikade och frampå kvällen så tog vi och badade bastu för första gången i sommar. Jag tog fram min trumma och satt en stund nere vid sjön och spelade och det var lugnt och fint faktiskt.


 

Det har äntligen börjat blomma lite i trädgården men konstigt känns det när syrenerna knappt slagit ut och det är i mitten av juli.

 

Eken växer så det knakar och ogräset skjuter upp överallt.


Annars har det varit regniga och kalla dagar. Vissa så kalla att man fått ha vantar på när man gått ut.

Att inget blir gjort får jag väl skylla på regnet. Det går inte att vara ute och klippa gräs och greja i trädgårdsland och annat när det regnar och inte går det att måla heller.


Ja det är som det är och inget går att göra åt det. Byn är i alla fall full med sommargäster och det far bilar kors och tvärs hela tiden. Det börjar mörkna lite lätt på kvällarna nu så en stor del av sommaren som inte blev har redan varit. 

Vi får väl se. Just nu är det flera äventyr som ligger på och som ska ske närmaste dagarna. Så jag fortsätter att klia mina myggbett 


Dagens ord: Allt jag tänkt blev till intet men det blev väl något annat istället.


 
ANNONS
 
Korpunge

Korpunge

12 juli 2015 13:13

Så fint det ser ut där du bor. Vilken härlig utsikt över vattnet!
och missen.. ja de var ufoögon de må jag säga men vem är det han klättrar tillsammans med? Ser en liten ödla som klättrar med där.. eller förresten.. en stor sådan :)
Ha en fin fortsättning på söndagen fina du ♥
kram

http://korpunge.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

12 juli 2015 15:24

Myggor gillar jag inte och som tur är verkar det inte finnas några här vid Odvalds, i alla fall får jag inte in några, men Kerstin o Hassine som bott i Bosses hus på Sicklings har visat upp ett flertal myggbett.
Hoppas att att du har skapligt väder idag.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Lise-Lotteayxi

12 juli 2015 19:49

Du får njuta av att ha sonen hemma, och din nye sambo! Vädret kan vi inte påverka även om vi skulle vilja. Och, strunta i allt du borde ha gjort, spelar ingen roll om 100 år. Kram

 
Xecute

Xecute

12 juli 2015 20:02

Du rockar! Vilken härlig blogg bland alla intetsägande mode-stil-sims-diton!
I´ll be back :-)

//Xecute

http://xecutes.bloggplatsen.se

 
Annika

Annika

12 juli 2015 21:03

Myggen kan göra en vansinnig. Oj vad mycket du har tänkt hinna med...äh, skit i det. Nu då jag sett hur du bor på riktigt så kan jag se framför mig hur ni myser därnere vid sjön i din bastu. Nu fortsätter vi att njuta av sommaren. För det är ju det trots brist på sol.
Kramen fina du.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Karin

Karin

13 juli 2015 20:59

Kul med bloggväns besök! Ni verkar lika du och Annika, där ni står på bryggan!
Det kommer fler dagar, du hinner säkert med det du har föresatt dig. Om inte, så strunt i det.
Jag som pendlar mellan sommarstugan och hemma, har alltid samma jobb. Ogräsrensning här hemma, och slyklippning i stugan. Om och om igen, i en aldrig sinande ström.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

14 juli 2015 00:35

du får spara litet ved att klyva till fram i augusti, å dom andra ogjorda sysslorna löser sig nog också på sikt. Vädret måste nån gång snart börja likna sommar, fast det är tråkigt att det mörknar fortare på kvällarna
Katten ser så vacker ut å det verkar som han är hemmastadd hos dig nu, kul.
Kramen!

 
Äppelblom

Äppelblom

14 juli 2015 00:42

Tittar in en vända för att säga HEJ och kolla vad du har haft för dig i sommar.
Ha en fortsatt fin sommar och må så gott.
Kan tillägga att jag har inte heller fått så mycket gjort som jag tänkt mig.
Kram Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 20 sept 09:42

  Jag som aldrig brukar bli getingstucken har blivit det fyra gånger i sommar, senast igår. Annars var det en helt fantastisk dag igår. Varmt och skönt som den finaste sommardag. Vinden var ljum för en gång skull.    En bra dag för att fixa ...

Av Anita - Onsdag 19 sept 08:10

  Idag blir det nog en fin dag. Ser att solen lyser på min trädgård som fått andra färger nu.   Härom dagen gick jag en promenad på badstranden.  Tänkte på Astrid Lindgren och filmen vi såg i söndags. På hur fantastiskt det var att hon behöll ...

Av Anita - Måndag 17 sept 09:19

Nu blev ni väl lite nyfiken va? Kan bara säga som så till att börja med. Det är inte roligt att bli gammal och inte långre kan se så bra och inte gå ner i brygga och inte studsa som en gummiboll på stenar och jag börjar nästan misströsta på att klätt...

Av Anita - Fredag 14 sept 08:00

Det är inte så mycket äventyr och mysterier just nu men jag undrar i alla fall vem som drar upp morötterna ur landet utan att äta upp dom och lägger dom i en fin hög. Som ni vet finns det inga människor här nu så det måste vara ett djur, men varför? ...

Av Anita - Onsdag 12 sept 09:53

Igår när jag vaknade till en mulen dag och eftersom jag hela sommaren sagt att jag ska putsa fönster när det inte går att vara ute så var det bara att sätta igång. Jag har inte putsat fönster på flera år. Ytterligare en sak jag skulle göra när jag bl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se