Direktlänk till inlägg 12 juli 2015

KLIA MYGGBETT

Av Anita - 12 juli 2015 08:44

Här sitter jag och kliar mina myggbett. Jag brukar klara mig rätt bra men det är extremt med mygg iår, en liten ilsken sort som kommer in överallt.


Annars har det varit ömsom vin ömsom vatten.

Int har jag rensat pärlandet.

Int har jag klyvt färdig veden.

 

Det verkar aldrig ta slut och vedhögen verkar inte minska det minsta fast jag ser ju att den klyvna högen växer lite undan för undan.


Int har jag fått bilen lagad och det är ett elände att vara utan bil.

Int har jag målat det vita på huset som jag skulle gjort ifjol.

Inte har jag dragit ihop slyn på Stedesbacken som jag skulle gjort ifjol.


Int har jag lagat bryggan. Det är bara 16 grader i vattnet och inbjuder inte till att gå omkring i vattnet och lyfta sten.

Int har jag varit ute med båten.

Int har jag gjort iordning i loppisen.

Int har jag varit på tippen med skräp.

Inte har jag torkat maskrosrötter, lagt vallört,rölleka och daggkåpa i olja men

jag har i alla fall gått på kurs och lärt mig en massa.

men......jag har ju varit på loppisrunda.

 

Jag har fått en katt med de mest lysande gröna ögon man kan tänka sig och det gladaste och spralligaste humör.

 

En riktigt trädkatt är han som far upp och ner i träden och ligger hos mig på natten och spinner och är jättesnäll.


Jag har varit på järnvägsmuseet i Ragunda med Sonen och Kinabror.

 

Roligt att se och fast det är så nära har jag aldrig varit dit. Det var underhållning, fika och lotterier och jag vann lite .  

Önskar nu bara att jag fick åka ånglok en gång i mitt liv. Vissa saker vill man göra. Jag är imponerad av ånglok. Det är något starkt och maffigt över dom.


Sonen har rivit ut murkna brädor ur uthuset och lagt in grus. Fraktat kärra efter kärra. Dessutom har han fixat till vägen till huset och gårdsplanen så han har varit igång som attan. men...han är ung han.

 

Igår var det uppehåll och riktigt fint väder frampå dagen. Jag hann klippa gräset och så kom AMV och gänget och vi fikade och frampå kvällen så tog vi och badade bastu för första gången i sommar. Jag tog fram min trumma och satt en stund nere vid sjön och spelade och det var lugnt och fint faktiskt.


 

Det har äntligen börjat blomma lite i trädgården men konstigt känns det när syrenerna knappt slagit ut och det är i mitten av juli.

 

Eken växer så det knakar och ogräset skjuter upp överallt.


Annars har det varit regniga och kalla dagar. Vissa så kalla att man fått ha vantar på när man gått ut.

Att inget blir gjort får jag väl skylla på regnet. Det går inte att vara ute och klippa gräs och greja i trädgårdsland och annat när det regnar och inte går det att måla heller.


Ja det är som det är och inget går att göra åt det. Byn är i alla fall full med sommargäster och det far bilar kors och tvärs hela tiden. Det börjar mörkna lite lätt på kvällarna nu så en stor del av sommaren som inte blev har redan varit. 

Vi får väl se. Just nu är det flera äventyr som ligger på och som ska ske närmaste dagarna. Så jag fortsätter att klia mina myggbett 


Dagens ord: Allt jag tänkt blev till intet men det blev väl något annat istället.


 
ANNONS
 
Korpunge

Korpunge

12 juli 2015 13:13

Så fint det ser ut där du bor. Vilken härlig utsikt över vattnet!
och missen.. ja de var ufoögon de må jag säga men vem är det han klättrar tillsammans med? Ser en liten ödla som klättrar med där.. eller förresten.. en stor sådan :)
Ha en fin fortsättning på söndagen fina du ♥
kram

http://korpunge.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

12 juli 2015 15:24

Myggor gillar jag inte och som tur är verkar det inte finnas några här vid Odvalds, i alla fall får jag inte in några, men Kerstin o Hassine som bott i Bosses hus på Sicklings har visat upp ett flertal myggbett.
Hoppas att att du har skapligt väder idag.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

Lise-Lotteayxi

12 juli 2015 19:49

Du får njuta av att ha sonen hemma, och din nye sambo! Vädret kan vi inte påverka även om vi skulle vilja. Och, strunta i allt du borde ha gjort, spelar ingen roll om 100 år. Kram

 
Xecute

Xecute

12 juli 2015 20:02

Du rockar! Vilken härlig blogg bland alla intetsägande mode-stil-sims-diton!
I´ll be back :-)

//Xecute

http://xecutes.bloggplatsen.se

 
Annika

Annika

12 juli 2015 21:03

Myggen kan göra en vansinnig. Oj vad mycket du har tänkt hinna med...äh, skit i det. Nu då jag sett hur du bor på riktigt så kan jag se framför mig hur ni myser därnere vid sjön i din bastu. Nu fortsätter vi att njuta av sommaren. För det är ju det trots brist på sol.
Kramen fina du.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Karin

Karin

13 juli 2015 20:59

Kul med bloggväns besök! Ni verkar lika du och Annika, där ni står på bryggan!
Det kommer fler dagar, du hinner säkert med det du har föresatt dig. Om inte, så strunt i det.
Jag som pendlar mellan sommarstugan och hemma, har alltid samma jobb. Ogräsrensning här hemma, och slyklippning i stugan. Om och om igen, i en aldrig sinande ström.
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

14 juli 2015 00:35

du får spara litet ved att klyva till fram i augusti, å dom andra ogjorda sysslorna löser sig nog också på sikt. Vädret måste nån gång snart börja likna sommar, fast det är tråkigt att det mörknar fortare på kvällarna
Katten ser så vacker ut å det verkar som han är hemmastadd hos dig nu, kul.
Kramen!

 
Äppelblom

Äppelblom

14 juli 2015 00:42

Tittar in en vända för att säga HEJ och kolla vad du har haft för dig i sommar.
Ha en fortsatt fin sommar och må så gott.
Kan tillägga att jag har inte heller fått så mycket gjort som jag tänkt mig.
Kram Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 20 nov 12:01

  Ett par dagar med ont i ryggen efter snöskottningen. Snöslungan som var trasig och vägen som var oplogad. Deppigheten som föl över mig som en blöt disktrasa.    När nöden är som störst ser man vilka som är ens vänner. PappersBeda har hjälpt ...

Av Anita - Söndag 17 nov 14:31

  I morse kom styggvädersfåglarna. Det är alltså domherrarna.Dom har inte varit här förut i höst och dom förebådar alltid snö och visst har det kommit snö inatt och det singlar ner flingor nu också.   Det är bara att klä på sig och börja skott...

Av Anita - Lördag 16 nov 10:34

Nog borde jag anat att det skulle gå så här men jag var ganska hoppstor igår när AMV:s Gubbe visade mig hur jag skulle få igång snöslungan. Det är hård skare på gården eftersom jag inte skottade i onsdags när det började regna men så frös det till. T...

Av Anita - Torsdag 14 nov 09:51


  I tisdags insåg jag två saker. Snön vräkte ner så att gå till skogen för att leta mossa och grönt till julkransar gick inte.   På isen ligger snön tjock och skridskois blev det inte den här vintern heller. Inte för att jag tänkt åka skridsko...

Av Anita - Tisdag 12 nov 09:35

  I söndags börjde det. Vad då? Jo det eviga sopandet. Det snöade lite grann men så pass att jag måste sopa farstukvisten och bilen.   Så kom DansBritt och hade med sig dom två gulliga barnbbarnen. Vi gick badstrandsrundan och dom tultade på j...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se