Direktlänk till inlägg 17 juli 2015

VILKEN TUR VI HADE

Av Anita - 17 juli 2015 08:30

Tänka att vi hade sådan tur i tisdags när vi var iväg på vår lilla resa. Det började inte regna förrän vi var på väg hem för nu har det varit två blåsiga och kalla dagar.

 


Syrener och lupiner har i alla fall äntligen slagit ut och även de vita rosorna har äntligen slagit ut i blom.

 

I förrgår tog vi det lite lugnt och jag stökade i trädgården när Lille Liam och hans kompis kom vandrande med en bullpåsen och ett kexpaket i handen. Tänk att dom för första gången fått gå hit igenom skogen alldeles själva.

Vi hämtade saft i röda muggar och naturligtvis skulle vi sitta i tomtarna lövsal och konferenslokal. Där satt vi och fikade tillsammans med 4 tomtar och pratade om jultomtar och andra tomtar och diverse saker som småkillar gillar.


Efter ett tag kom AMV och Gubben och hade med sig barnbarnet Underfundiga Ronja och hon lekte med killarna en stund och sedan följde jag pojkarna hem efter strandstigen som nu börjar bli igenväxt så små killar går nog som i en djungel när dom går där.


Jag är rent förbannad på mig själv. Tanken var att jag skulle åka på dans på Hällesjö en enda gång isommar och det när Jannez spelade och jag fick för mig att det var nästa onsdag men tro på sjutton att det var den här onsdagen och jag missade alltihop. Det grämer mig att jag hade så lite koll.


 

Som jag berättat så är Sonens kompis Majonäsen här på besök. Han är helt galen och så rolig så man får skratta hela tiden. Om ett gott skratt förlänger livet så kommer jag att leva längre på dom här dagarna. Synd bara att det blåst så väldigt så det inte blivit något fiske för honom. men igår var det väldigt aktivt. Det fanns annat att göra.

 

Han och sonen byggde spångar över diken och röjde strandstigen och runt nere vid sjön och hjälpte mig att klyva ved så högen växte stadigt under dagen.

Jag försökte rensa pärlandet borta på Stedesbacken men fick ge mig för det var så mycket mygg.


Kvällen skulle vi fixa grillkväll för Sundsvallsborna dom yngre och visst gick det att grilla om man höll till i lä från huset men det blev till att sitta inne och äta. Som vanligt så måste man ha en plan B. Alltid Alltid

 

Jag ska bara säga att det blev Fisksjöns mest helgalna kväll.

 

Det togs fram gitarren och jag tog fram mina trummor och munspelet. Majonäsen spelade på sked och rasslade med kökslådan. Där fanns många bestick som rasslade fint i sången och musiken. Sonen och jag sjöng tillsammans och det var nog första gången. Så vi skrattade. När Majonäsen gjorde en improviserad indiandans till mitt trummande var det obeskrivligt. Katten Morris satt på behörigt avstånd och tittade på oss med bekymrade ögon.

 

Det var verkllgen en kväll att minnas och idag flyger Majonäsen tillbaka till Skåne och Sonen hämtar Fjällan vid samma flyg. Ombyte. 

 

Det är lika blåsigt och grått idag som igår och det är ett under att blommorna ändå slår ut. Solen fattas oss och tänk om det kunde vara lugnt någon dag. Dessutom fattas mig bilen. Jag känner mig väldigt handikappad när jag inte kan åka någonstans utan att be att få låna bil. 

Vad är det mer som fattas mig. Jo att kunna bada i sjön. Klart man kan men det är inte något nöje i blåsvädret och kallvattnet. 


Dagens ord: Den här tiden på sommaren vet man aldrig vad som dyker upp och det är väl det som är lite spännande.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bamse31

17 juli 2015 11:24

Ni verkar ha haft trevligt trots dålig sommar å nån viloperiod verkar du inte ha tid till-folk på besök jämt, hur orkar du. Kan trösta med att Sommaren inte kommit med sol å värme här nere heller.. Hade tre vänner som är över nittio år jämte deras fruar på besök igår. Hade planerat att vi skulle sitta ute å äta å prata, men pyttsam ( som du brukar säga) vi fick gå in för åskan började mullra å så var det kyligt i luften. Vi fick hålla oss inomhus, men det gick bra ändå. Det var gamla körsångare å vi brukar sjunga tillsammans, men vi kom liksom av oss g.g.a Vädret!
Kramen.

 
TantGlad

TantGlad

17 juli 2015 12:51

En helgalen kväll låter hur mysigt som helst det.
Full fart hos dig förstår jag.


Kramiz.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingrid

Ingrid

17 juli 2015 19:50

Sommaren i år är som den är och jag ser att förra året tillbringade jag den ena dagen efter den andra vid stranden med sol och bad. Inte ett enda bad har det blivit i år.
Det är tur att du har alla dina goda vänner som förgyller tillvaron för dig.
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 18 feb 09:37

Det har varit en vecka med konstigt väder men vad kan man vänta sig den här vintern? Det har varit blåst, halka, snö och skitväder men så igår var det helt suveränt. Vattnet på sjön hade frusit till under natten, det var ett par grader kallt och vark...

Av Anita - Fredag 15 feb 16:03

  Nog har jag hört hur man ska göra. Gå så man blir svettig och anfådd i en halv timme varje dag. Helst ska man ha stavar att fäkta med och en del går med hörlurar så dom ska slippa höra naturen ljud och slippa höra hjärtat och andetagen.   me...

Av Anita - Torsdag 14 feb 12:24

  Inte lär det bli varken rosor eller kärlek för mig en sådan här dag men det blev i alla fall en teckning från en liten kille som råkade komma inatt. Det är Kinabrors son med familj som kom och nu blir det säkert en vecka med full rulle. Lite o...

Av Anita - Tisdag 12 feb 09:40

Äntligen en solig dag. Ett litet uns av vår känns det som. Småfåglarna till och med kvittrade lite när jag gav dom mat.   Solen kastar några strålar genom fönstret och jag ser allt damm som ligger överallt men det skiter jag i. Idag ska det mins...

Av Anita - Söndag 10 feb 10:39

  Det har rasat från taket och begravt sparken. Det har snöat och snöat. Kinabror kör fyrhjuling och jag kör snöslunga. Dessutom måste jag ha spaden till det som ramlat ner från taket för det är hårt. Fan vad jag är svettig.   Men jag ska ber...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se