Direktlänk till inlägg 28 juli 2015

KAN BARA INTE LÅTA BLI

Av Anita - 28 juli 2015 09:22

Int hade jag tänkt skriva något blogginlägg idag men jag kan bara inte låta bli att dela med mig av en helt oväntad och helt fantastisk kväll på min favoritplats Kolbjännsjön.


Jag hade fixat middag igår kväll till brorsorna. och Sonen o Fjällan Gjort fläskfilegryta och klyftpotatis och rabarberpaj med hemgjord vaniljsås och vi åt av hjärtans lust.

Efter en gråmulen dag med skurar bröt solen igenom och jag såg att Kinabror och Broder B hade fiskekläder på och skulle åka till Kolbjännsjön för att dra upp några öringar.


Snabbt bestämde jag mig  för att följa med för jag har inte varit dit i sommar tyvärr. 

 

Lille Jack följde med och kvällsolen sken. Konstigt nog var det inte ens myggigt, bara det.

 

Vita näckrosor hade slagit ut och det finns en magisk tystnad här som man inte kan beskriva bara uppleva. Man vill liksom inte tala högt utan pratar tyst. Skulle man ropa så får man svar av det mest fantastiska exo från berget där vättarna bor.

 

Så riggar killarna upp med sina metspön.

 

Vi stannar på den vanliga platsen och jag börjar göra iordning brasan för en brasa måste man ha. Ryggsäckarna är fulla av korv och kaffe och naturligtvis mask att bjuda fisken på.


 

Jag tar en promenad upp till den gamla ängen. Där stod en stor doftande hägg och det här är vad som är kvar av den. Ängen där det stod ett hus och en ladugård för länge sedan. Där människor slet och kämpade för att överleva här uppe i skogen.

Ängen där AMV och jag låg och solade och luktade på blommorna och hoppades att några trevliga killar skulle komma och hälsa på. Visst kom dom, killarna. Det föder så många minnen av att gå här i tystnaden Minnen och vemod för en tid som för evigt är borta.


 

Vildrosorna blommar efter stränderna. Sprider sin skira och ljuvliga doft blandat med myrvatten och grandoft. En alldeles speciell doft som inte finns någon annan stans.

 

Klart att jag måste gå ner till myren och kolla om hjortronen kommit sig. Det var väldigt lite men konstigt nog mylta som smakade alldeles ljuvligt.

Myren är full av tranbärsblommor så till hösten blir det nog mycket tranbär.

 

Det mörknar fort nu och dimman börjar sakta krypa upp mitt i sjön precis som jag minns. Granen som alltid stått där vid elden känns som en gammal bekant och konstigt nog som en dam. Hon har till och med fått vackra volanger och det hade hon inte förut.  

 

Grilla korv, dricka kaffe. Så kommer Datafias Gubbe och Storfiskarn. Inte ens Storfiskarn får någon fisk ikväll och inte bröderna mina heller men det spelar liksom ingen roll för kvällen är maskisk och kaffet är gott.

 

När Broder B säger att han ska ta ett kort på mig varnar jag honom för att han kanske får med någon lite vätte på bilden och naturligtvis tar han fasta på det och visst finns dom där. dom små. Jag sitter där och lutar mig mot farbror tall som står bredvid tant gran och liksom vaktar och skyddar.


 

När midnatt närmar sig måste vi stillsamt plocka ihop våra pinaler och vandra hemåt i skymningen. Inga sjöfåglar hörde vi men en morkulla risslade omkring oss när vi gick hem. . Långt bort hörde vi en hund skälla och tåget dundra förbi i fjärran men inte ens myggen surrade.


Det var en otrolig kväll och jag kan inte låta bli att visa er mina bilder. Önskar att jag vore en bättre fotograf och hade en bättre kamera men jag tror att jag kanske ändå kan förmedla känslan. Känslan av mystik och dofter och tystnaden och den vackraste plats jag vet.


Dagens ord: Det är  det oväntade som ibland blir det allra trevligaste.

 
ANNONS
 
Ingen bild

marita

28 juli 2015 13:16

vilket härligt liv du har med släkt och många vänner omkring dej. Och det är så roligt att läsa allt du skriver.

 
Karin

Karin

28 juli 2015 19:01

Det såg verkligen magiskt ut på dina bilder! Och det mest magiska var ju att det var myggfritt. Har de frusit bort kanske?
Kram Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

28 juli 2015 19:06

Det var bra att du inte lät bli! Skönt att ha trevlig läsning med möjlighet att drömma sig bort, när man ligger här. Varför tar inte dina bröder med sig en mjärde eller dylikt å fångar några öringar för utsläpp i Fisksjön, så får ni efter nära år möjlighet att fiska öring hemmavid,😋

 
Ingrid

Ingrid

28 juli 2015 19:17

Så helt underbart det låter. Det blir en härlig minnenas karamell att suga på i vinter.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Soldansare

Soldansare

28 juli 2015 19:50

Njuter verkligen av dina bilder. Det låter och ser ut som en helt fantastisk kväll. Kan riktigt känna lugnet och dofterna. Jag är riktigt avundsjuk.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Christina

Christina

29 juli 2015 08:24

Så himla fint det ser ut. Vilken underbar plats....
Tack för att vi fick ta del av denna plats :)

Christina

http://www.blog.christinakarlsson.se

 
TantGlad

TantGlad

30 juli 2015 21:35

Jag Tycker du visar toppenfina bilder.
Tycker Värkligen du har fångat känslan
på bild.

Haha.....rolig bild på småfolket hörru. Men nog finns dom allt.
Kommer i håg en liten historia jag skrev för längesedan om småfolket när jag ser din bild. Ska se om jag har kvar beröttelsen i nån låda. Då ska jag sätta in den i bloggen.

Torsdagskram från mig

http://tantglad.bloggo.nu

 
Anki

Anki

31 juli 2015 08:11

Så bra att du bloggade... annars hade vi ju inte fått ta del av dessa helt magiska bilder!
Tittade länge och småskrattade lite åt din bild med småfolket i skogen... och visst finns de där... men alla har inte lyckan att märka dem.
Kram

http://ankistankar.blogspot.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

9 augusti 2015 09:12

åh, jag förstår verkligen varför du älskar den platsen! Det är vackert och både dina bilder och texten förmedlar känslan så bra. Härligt att läsa. Plötsligt dyker de här underbara sommarkvällarna upp och överraskar mitt i en regnig och myggig sommar. Så värt att vara lite spontan ibland....
Syskon är ju en gudagåva också... Precis som skogsbär ;)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 15 jan 08:30

Tala om värmeväxlingar och likadant med mig. Värken i kroppen borta och humöret är bättre. Ute sitter det inte bara en ekorre utan två och Morris sitter och morrar i fönstret.   Jag startar bilen och åker mot Hammarstrand. På ett kalhygge står...

Av Anita - Fredag 12 jan 15:25

När man vaknar och det är 28 grader kallt, när motorvärmarsladden ligger inne i bilen och alla bildörrar är fastfrusna inser man att det inte blir någon vattengympa.   När vanliga telefonen inte funkar och mobilen är utan ström och jag upptäcker ...

Av Anita - Onsdag 10 jan 10:26

  22 grader kallt. Kände det redan när jag vaknade och katten Morris vägrade kliva upp. Katter är kloka djur som vet när det är meningen att man ska ligga kvar i sängvärmen. Nåja, jag kliver i alla fall upp och eldar i spisen och kokar mitt kaff...

Av Anita - Måndag 8 jan 16:22

  Mitt i snöeländet kom en fin dag då solen tittade fram men det varade inte länge minsann. Med stormvarning och snövarning och 2 varning började jag misströsta om att jag skulle komma iväg på bio som planerat var. För säkerhetskull tappade jag ...

Av Anita - Fredag 5 jan 09:49

  Jag hade glömt bort månadsbilden men här kommer den. Lägg märke till de våldsamma snöhögarna framför. Annars så är alla vinterbilder trista bara grått och vitt i all evinnerlighet.   Det är här tacksamheten kommer in. Jag är så glad och tack...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se