Direktlänk till inlägg 31 juli 2015

TOMT

Av Anita - 31 juli 2015 09:47

Nu sitter jag här och tittar ut genom fönstret och ser att det blåser och småregnar och det är bara 7 grader varmt. 

Det luktar lingon i köket för jag kokade de sista lingonen jag hade i frysen. Det är liksom en trösterik lukt.


Igår åkte Sonen och Fjällan hem och jag är alltid orolig när några av de mina är på väg mot Skåne. Så mycket kan hända och efter olyckan dom var med om i julas så är jag ännu mer orolig men det gick bra och dom är hemma nu.


Näst sista dagen dom var hemma var det fint väder från morgonen så vi bestämde oss för att ha en dag vid stranden. Jag till och med packade ner baddräkten för nu skulle bryggan lagas och det skulle göras fint på stranden. Jag hade kaffe och lite fika och så härligt det skulle bli. Gick i vattnet och lyfte tillbaka sten under bryggan och fixade och donade och sonen röjde sly och Fjällan tog en promenad efter sandstranden.  

 


Jojo men. så kom ösregnet. Det bara dundrade ner och Fjällan blev blöt och vi stack in i strandstugan och tände ljus och Fjällan fick låna gamla badrocken och visst var det lite mysigt att sitta där inne när regnet forsade ner. När det lugnat sig lite var det bara att gå hem. Så blev det med den stranddagen.


Onsdagen for vi till Hammarstrand och jag jobbade en stund. Vi åt på hotellet och sedan for vi hem och jag fick besök av en jobbarkompis och det var uppehåll en liten stund i alla fall. Däremot var det mygginvasion så vi fick sitta inne och fika. Det var i alla fall uppehåll en stund.


 

Så pass att vi gick bort till Broder B och åt grillat på kvällen.

Dom har också en katt tillfälligt, en stor fantastiskt vacker och rar katt.

 

Ja,så igår morse åkte Sonen och Fjällan hem. Jag tvättade sängkläder och som den idiot jag är hängde jag ut tvätten och nu är den väl blötare än vad den var när jag hängde ut den.


Det fanns ju lite planer för gårdagen. Gräset borde klippas, örter plockas in och inte blev det så mycket gjort.


Broder B och frun kom och vi fikade och jag följde med dom till Kinabror en sväng och på hemvägen plockade jag älgört för att göra älgörtsdricka.

Gjorde älgörtsdricka och så kom Lille Liam och ville titta i min loppis.

 

Katten Morris har bekantat sig lite med hunden Jack och det går bättre och bättre så dom kommer nog att kunna vara i närheten av varandra bara dom får träna lite


Stekte abborrfileer och gjorde kall sås med dill persilja och gräslök från trädgården och så kom Kinabror och Jack och åt.


Så var det dags att bänka sig framför tvn och se Ernst och som vanligt gjorde han fina och konstiga saker men ingenting som jag ville ta efter den här gången.

Så kom StockholmsAnders och blev kvar tills det var mörkt och så var den regniga dagen slut och katten Morris och jag gick och lade oss.


Lite låg känner jag mig faktiskt mest för att det är så grinigt ute och för att jag inte fått tillbaka bilen och för att alla snart far hem och sommaren har inte börjat fast den snart är slut. Dessutom lider jag av avundsjuka när jag ser alla bloggar då folk är ute på resor och ävenyr när och fjärran och jag kommer ingenstans

. Äsch nu ska vi inte vara såna här. Det kunde varit sämre. Det kunde snöat. Man kunde ligga sjuk i pest. Man kunde vara mat-utta eller datorn kunde ha pajat.


Dagens ord: Alltid kunde det vara sämre men å andra sidan kunde det vara bättre också.


 
ANNONS
 
Korpunge

Korpunge

31 juli 2015 13:48

Visst kan det kännas lite surt att inte kunna fara någonstans, det är samma med mig och lite extra surt känns det ju så klart då det knappt varit någon sommar. Såg en bild häromdagen på några som var i Åre, där är det snö kvar. Helt otroligt! Men nu får vi försöka se framåt och hoppas på det där dom sa på vädret.. att det kommer lite värme och sol även till oss :) Ha en fin helg
Kramis

http://korpunge.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

31 juli 2015 16:17

Jag blev flyttad till Dalens sjukhus sent i går eftermiddag. Ska genomgå rehabilitering här å så ska dom utröna vilka hjälpmedel å insatser jag behöver i framtiden.ligger på tvåsängsrum,var ensam inatt men i morse kom en man som skadat sig efter att ha fallit baklänges i T-banans rulltrappa. Han har ordentligt ont, vilket inte jag har. I morgon råkar jag fylla år å dan efter var tänkt att jag skulle åka till Fisksjön.
Pytt,skit i byxan, jag ligger där jag ligger. Å jag som verkligen sett fram emot att,resa,upp till dig. Jag får nöja mig med att läsa dina blogginlägg å titta på dina fina bilder å drömma mig dit. Denna sommar är det kört för mig att komma iväg någonstans, sen får vi se hur jag repar mig.
Hoppas du får bilen snart, så du blir rörligare. Kram.

 
skogsnuvan

skogsnuvan

31 juli 2015 18:23

Mitt i allt elände får man väl säga att det är tur att du inte har ont Bamse. Önskar dig en fin födelsedag så gott det nu går och jag hoppas att du får besök av dina nära och kära när du nu ligger där och glor i taket. Tydligen kan du skriva på datorn i alla fall. Synd att du inte kunde komma. Min bloggvän sedan många år Staffan Huss kommer upp på måndag så då ska jag visa honom hur hans anfader vildhussen dikade ut en hel sjö och hur det blev med döda fallet och allt annat Kram på dig

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Göran

Göran

31 juli 2015 20:07

Eller som Cornelis sjöng; "För var dag blir det bättre men bra lär det aldrig bli..."
Fast... stekt abborre... KAN det bli så mkt bättre???

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

31 juli 2015 21:05

Klart att det känns tomt när sommarfolket drar iväg söderut igen, men ännu kan det väl bli några fina dagar att njuta av även i Fisksjön. Jag har stora förhoppningar på augusti!
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Ingen bild

TantGlad

1 augusti 2015 21:43

Jag är en trist filur som inte alls längtar bort. Även om vädret inte är det bästa så trivs jag bäst hemma.
Resa är jag inget för. Bara små korta resor där jag snabbt kommer hem går bra. Får sån hemlängtan då jag är borta.
Men visst ska vi tro på , att det kommer att bli sommar. Vi har hela augusti kvar, så mycket kan hända.
Vi får vara glad det inte är 25-. Alltid nån tröst. För det är värre det.

Ha nu en fortsatt jättefin helg.
Kramkram från mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 13 dec 08:00

  När det var fullt med snö i träden sa pappa att det var jullorv och då skulle det bli långvarig kyla och så blev det. I morse var det 24 grader kallt och det var kallt inne.    Plogbilen kom i alla fall i förrgår kväll så igår kunde jag ta...

Av Anita - Måndag 10 dec 06:56

  Söndagsmorgon och jag hade tänkt göra köttbullar och plocka lite lätt men när jag tittar ut så förstår jag att det ska bli andra bullar minsann. Det hade snöat och snöat. Katten Morris vände när han gick ut på bron och jag kände hur humöret sjön...

Av Anita - Fredag 7 dec 16:18

Vaknade till att katten Morris satt på min mage och klappade mig på näsan med tassen. Det var mörkt och jag var trött och mätt efter gårdagens julbord på PRO.   Nu ska vi ta dagarna i tur och ordning och inte virra till det som jag har en förmåga a...

Av Anita - Onsdag 5 dec 15:56

  Så sitter han där, ensam framför sin eld mitt i skogen. Sitter där och suckar och minns. Han är inte särskilt gammal, bara så där 100 år så minnet är det inget fel på.   Han minns när han var en viktig kraft på gården. Hur han gick runt ...

Av Anita - Tisdag 4 dec 09:22

Jag bakar inte. Jag städar inte, men oj vad jag gillar att pynta och gräva i alla mina oändliga lådor med julsaker, en del så gamla så dom nästan ramlar sönder. Visst fanns det tider då jag gjorde hela land med pepparkakshus och bakade pepparkakor ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se