Alla inlägg under juli 2015

Av Anita - 15 juli 2015 08:47

 

Då var det AMV och min tur att ha hand om sommarcafe och tänk vilken härlig dag det blev. Den här sommaren får man sannerligen räkna de soliga dagarna men en sådan blev det.

Det vilar en sommarstämning äver sommarcafet. Sjön lugn och fin.

 

Massor med blåklockor lika blå som sommarhimlen och svalorna pilar runt och kvittrar sitt glada och härliga kvitter.

 

Fåren bräker och vandrar sakta omkring utanför och vi sitter på trappan och väntar på våra gäster och njuter av solens strålar.

 

En av de första som kom var en gammal skolkamrat som vi inte sett sedan vi gick i skolan och oj vad det var roligt att ses igen och prata en stund.

 

Så kom bröderna TuppOla och Broder B knattrande och lyckades vinna en hel del vinster på lotteriet. Det fanns några stickade barnmössor och jag lovade att den som vann skulle få sitt foto i bloggen med mössan på. men en mycket sötare varelse vann mössan och på den lilla sötnosen var mössan riktigt riktigt fin. Tror inte den har varit lika fin på Tuppolas lockar.

 


Det blev en lång och intensiv dag och strax före stängning kom det massor med folk som vanligt.

När vi kom hem så var det full aktivitet i mitt kök. SnickarMagnus och AMV:s gubbe var i full fart med att göra janssons frestelse inför 50+50-kalaset. Dessutom hade Sonen hämtat sin kompis Jens vid flyget, en kille som varit här många somrar men det var länge sedan så det var roligt att träffa honom.


Så igår samlade vi oss 5 bilar och 20 personer för att dra iväg på födelsedagsupplevelseresa. Det var Broder B och hans fru som fyllt år och nu för tiden vill man inte ha så mycket presenter så vi gjorde en liten resa istället.

 

Första stoppet blev vid Sandslån där vi åt frukost med medhavda stutar och kaffe.

Där ligger också ett häxmuseum och dockteatermuseum och naturligtvis tog vi en titt där.

 

Småkillarna tyckte nog att det var lite kusligt men det ville dom inte erkänna.


Vårt första mål var "Mannaminne" vid höga kusten och vet ni det var fint väder hela dagen. Många hus att titta på och helt otroliga grejor.

 

Här till ex en husbil eller vad man ska kalla den här märkliga skapelsen.

 

Jesses vilket gäng. Kändes nästan som vi var ute på skolresa faktiskt.


Vi åt lunch där också och sedan drog vi till ett fint ställe vid kusten som heter Rotsidan. De mjukaste fina klipphällar kunde man gå omkring på och vi satt där i solen och tog igen oss ett tag.

 

Visst är det något visst med havet och ljuset. Vi hann precis gå därifrån när åskan och regnet kom. Över höga kustenbron och mot Härnösand. Där finns ett fint bilmuseum som en del ville titta på.


Sonen, kompisen AMV och jag drog hemåt för att förbereda kvällens vickning och det blev som vanligt plan B som vi fick ta till. Kinabror har ju skaffat en fin ny paviljong med myggnät och vi hade planerat att sitta i den men dels var det för trångt, för regnigt och för blåsigt så det blev att försöka dra in bord i huset och göra iordning där inne i stället.

 

Nåja det ordnade sig ju. Jansson och varm korv och jordgubbstårta blev det. Inget märkvärdigt men i alla fall så blev det en trevlig dag. 

Nu sitter jag här och tittar ut på vädret utanför och diskar och och plockar och stökar lite lätt. Det är blåsigt och kallt men uppehållsväder. Nya äventyr väntar framåt eftermiddagen men just nu ska jag koka lite kaffe och bre mig en macka innan jag gör något annt. Sonen och kompisen sover fortfarande för dom kom nog hem väldigt sent inatt.


Dagens ord: Sommarens första fest avklarad. Skulle tro att det blir fler! 


ANNONS
Av Anita - 12 juli 2015 08:44

Här sitter jag och kliar mina myggbett. Jag brukar klara mig rätt bra men det är extremt med mygg iår, en liten ilsken sort som kommer in överallt.


Annars har det varit ömsom vin ömsom vatten.

Int har jag rensat pärlandet.

Int har jag klyvt färdig veden.

 

Det verkar aldrig ta slut och vedhögen verkar inte minska det minsta fast jag ser ju att den klyvna högen växer lite undan för undan.


Int har jag fått bilen lagad och det är ett elände att vara utan bil.

Int har jag målat det vita på huset som jag skulle gjort ifjol.

Inte har jag dragit ihop slyn på Stedesbacken som jag skulle gjort ifjol.


Int har jag lagat bryggan. Det är bara 16 grader i vattnet och inbjuder inte till att gå omkring i vattnet och lyfta sten.

Int har jag varit ute med båten.

Int har jag gjort iordning i loppisen.

Int har jag varit på tippen med skräp.

Inte har jag torkat maskrosrötter, lagt vallört,rölleka och daggkåpa i olja men

jag har i alla fall gått på kurs och lärt mig en massa.

men......jag har ju varit på loppisrunda.

 

Jag har fått en katt med de mest lysande gröna ögon man kan tänka sig och det gladaste och spralligaste humör.

 

En riktigt trädkatt är han som far upp och ner i träden och ligger hos mig på natten och spinner och är jättesnäll.


Jag har varit på järnvägsmuseet i Ragunda med Sonen och Kinabror.

 

Roligt att se och fast det är så nära har jag aldrig varit dit. Det var underhållning, fika och lotterier och jag vann lite .  

Önskar nu bara att jag fick åka ånglok en gång i mitt liv. Vissa saker vill man göra. Jag är imponerad av ånglok. Det är något starkt och maffigt över dom.


Sonen har rivit ut murkna brädor ur uthuset och lagt in grus. Fraktat kärra efter kärra. Dessutom har han fixat till vägen till huset och gårdsplanen så han har varit igång som attan. men...han är ung han.

 

Igår var det uppehåll och riktigt fint väder frampå dagen. Jag hann klippa gräset och så kom AMV och gänget och vi fikade och frampå kvällen så tog vi och badade bastu för första gången i sommar. Jag tog fram min trumma och satt en stund nere vid sjön och spelade och det var lugnt och fint faktiskt.


 

Det har äntligen börjat blomma lite i trädgården men konstigt känns det när syrenerna knappt slagit ut och det är i mitten av juli.

 

Eken växer så det knakar och ogräset skjuter upp överallt.


Annars har det varit regniga och kalla dagar. Vissa så kalla att man fått ha vantar på när man gått ut.

Att inget blir gjort får jag väl skylla på regnet. Det går inte att vara ute och klippa gräs och greja i trädgårdsland och annat när det regnar och inte går det att måla heller.


Ja det är som det är och inget går att göra åt det. Byn är i alla fall full med sommargäster och det far bilar kors och tvärs hela tiden. Det börjar mörkna lite lätt på kvällarna nu så en stor del av sommaren som inte blev har redan varit. 

Vi får väl se. Just nu är det flera äventyr som ligger på och som ska ske närmaste dagarna. Så jag fortsätter att klia mina myggbett 


Dagens ord: Allt jag tänkt blev till intet men det blev väl något annat istället.


ANNONS
Av Anita - 9 juli 2015 08:39

 

Varför går sommaren så fort och varför är vintern så förfärligt lång. I rättvisans namn borde det var 6 månader av varje inte bara två månader sommar och resten kallt. Föresten kallt ja. Det var två dagar av värme och nu är det kyligt och regnigt igen och jag tycker synd om dom som har semester faktsiskt. Myggen plågar dom också för iår är det massor med små ilskna rackare. 

Mig har dom väl bitit så jag är immun och bryr mig inte.


I förrgår kväll hade vi möte hos mig för vi har en del att planera inför nästa vecka då det ska hända grejor minsann.

Vi eldade i braskaminen och vi 10 som satt här i fotöljerna och pratade och fixade och donade hade det riktigt trevligt trots vädret.

 

Blommar dåligt i trädgården faktiskt. Det behövs sol för att det ska hända något. Jag försöker att klippa gräs men det går dåligt för det är så blött. Inte är jag klar med veden heller och ingen bil har jag. men.......


Har man goda vänner och snälla syskon är det ingen fara. Gårdagen fick jag besök av sommarsemesterfolk från Köpenhamn som ville ha vatten. Det är mycket semesterfolk här nu.


Igår for Datafia, hennes dotter och Snickarmagnus fru ut på loppisrunda.. Jag tror det blev 7 loppiasar och det är verkligen roligt att åka runt. Önskar jag hade tagit med mig kameran för det var verkligen fina gårdar och ställen vi besökte.


Tre stycken var väldigt speciella. Den första vi kom till var billig och fin och hade servering i trädgården. Datafias dotter hittade en massa grejor.


Nästa var Lottis. En gammal gård där hönsen spatserade omkring och hunden satt på bron. I bryggstugan åt vi hemgjora tunnbrödstutar men ost och skinka och drack kaffe. Inne i hennes hus var det så gammaldags och de finaste gamla dörrar i grått och blått och en sal med tapeter som säkert var 100 år gamla. Vilket ställe.


En annan fin gård var det en gammal affärslokal med dom där glasburkarna ni vet där man stod och tittade på karameller och suktade när man var liten. Där var en av de vackraste trädgårdar jag sett på länge. Så var det alla de fina små saker som fanns. Jag fick tag i ett litet skrin i masurbjörk som var får 1800-talet och lite annat smått och gott.


Det sista stället var något vi trodde vi kört fel. En krokig väg uppför och uppför där det inte skulle gå att mötas ens med en cykel. Där bodde en ensam kvinna med märkliga ögon i ett alldeles ensamt hus i skogsgläntan, nästan som ur sagan om Hans och Greta. När vi åkte därifrån undrade vi var vi varit och vad det var. Var alltihop inbillning tro.


 


Här hemma hade Sonen och en av Sundsvallsborna satt blad på gamla traktorn och skrapat vägen och gårdsplanen så det var fint när jag kom hem.

 

Så kom en trevlig överaskning. Badtanten dök upp, en av mina bloggvänner som jag aldrig träffat. Klart att hon var lika trevlig och glad och mysig som hon verkat i bloggen. Jag älskar sådana överraskningar så ni mina bloggvänner är så välkomna om ni oförmodat lyckas hitta mig här i skogen. Vi gick ner till sjön och tittade lite och det var faktiskt uppehåll en liten stund.

 

När dom åkt klippte jag gräs en stund och det började regna förstås. Så kom Sundsvallsborna in och fikade och inte så mycket mer hände. Jag lade mig rätt tidigt jag och katten. Han är så go och snäll och ligger hos mig om natten men han har inte kommit överens med hunden Jack ännu men det blir väl.Som sagt så trist att jag inte har några bilder att visa så jag har i brist på annat plockat in lite bilder från min trädgård och hoppas att mitt nästa inlägg ska vara fullt av fina bilder och trevlig skrivning. Det här känner jag blev lite platt. Bilder gör en del faktiskt.


Dagens ord: Det gäller minsann att ta till vara de få fina sommarstunderna för nu har dom varit ganska få. 

Av Anita - 6 juli 2015 09:16

Nu mina kära vänner kommer ni att bli förvånade. Var är den gnälliga kärringen och hur kom den här glada bruden fram ur gömmorna?


Jag putsade mina gamla slitna buggskor (oj vad dom är buckliga och fula) men dom bär på så många härliga minnen.

Jag målar mina ögon och försöker få till mig lite bättre. Det blir svårare och svårare för varje år ska ni veta men håret är jag nöjd med. Mina turkosa kläder är jag rätt nöjd med också. Jag spelar Eros R på radion och kokar kaffe.

AMV och gubben dyker upp och så kommer Kinabror farande. Efter ett tag dyker DansBritt upp. Nu mina vänner så ska vi åka på Stromboli och dansa. Fint väder är det också.


Så kommer vi dit och det vimlar av gamla skolkamrater och vekanta. Danskavaljerer som man inte sett på länge som står där och bjuder upp. Än håller fötterna och så roligt. Martinez spelar och är jättebra. Dansgolvet är lagomt halt, dom jag dansar med är både trevliga och dansanta och jag dansar och dansar och lyckan bubblar upp som skimrande såpbubblar inom mig. Håret flyger omring mig när jag snurrar i dansen. Tänk att det fortfarande kan vara så härligt med dans. Tänk att jag fortfarande får dansa så mycket. Här är det en blandad skara människor och inte bara ungdomar som det är på vissa ställen.


Jag har slutat dansa på Hällesjö för det är ofta 75 % kvinnor och vad har en gamtacka som jag att konkurrera med massor av unga söta flickor. men.... här och ikväll känns jag som ung.


Vi åker hem i sommarnatten och det är så härligt. Det är ljust och det skimrande sommarljuset som är så fint.

Vi pratar och skrattar och så kommer en älg ut på vägen.Sakta om majestätiskt vandrar den lugnt vidare.

Lyckokänslan bubblar fortfarande intom mig. Den finns fortfarande kvar faktiskt. Plötsligt är alla bekymmer glömda åtminstone för en stund.

   

Kröp till sängs och vaknade efter en timme med världens kramp i båda benen från låren och ner till tårna. AJ AJ AJ.

Gammtackan trodde hon var ung men benen var gamla. Det var bara att gå och lägga sig i ett hett bad och ta ett par värktabletter. På morgonen var kroppen öm och värkande lite överallt men skit samma. Under ögonen hade mascaran satt märken i rynkorna och håret var tovigt och det kan jag säga er. Vacker var det sista man kunde säga att man var när man släpade sin ledbrutna kropp nerför trappan.  SKIT SAMMA det var det värt.


 

Så kom det en härlig dag igen. Jag tog en promenad bort till Kinabror för att racka på ömma kroppen och lånade hans bil för att fara och handla. Nog är det härligt med en automatväxlad bil som bara går som ett spjut utan att krångla. 


Sedan tog AMV och jag cyklarna och for ner till byn. I kortärmat och barbent och på vägkanterna blommade det för fullt. Klöver och smörblommor och de vackra blå blåklockorna och hundkäxen. Ingen målar så vackert som naturen. Ingen trädgård kan vara finare.  


Doftern, känner ni den sötaktiga doften av sommarblommor efter en grusväg om sommaren. Nog kan man väl bli alldeles till sig.

Vi hämtade Datafia och tog byvägen mot kyrkan och träffade en kvinna som var på dansen och också haft kul. Vi såg en trädgård som var helt enorm och fick göra en trädgårdsvandring med kvinnan som till och med fått björnbär att blomma på dom här breddgraderna vilket är en bedrift.

Vi träffade en tjej som nyss fått en baby och kom med sina två fina hundar.


Vi drack kaffe på sommarcafe och vattnade på kyrkogården och begav oss hemåt till slut.

Jack hade jagat upp katten i ett träd och jag tog stegen och klättade upp som en räddande ängel. Katten hoppade upp på min axel och vi gick ner. Smärtfritt och fint.


 

Så fick jag åkern klippt och så till slut kom Sonen farande nerifrån Skåne. Han tog min telefon i handen och helt plötsligt så började den fungera. 


Så kom StockholmsAnders och pratade och pratade i flera timmar och så var dagen slut och benen hade blivit lite bättre i alla fall.

Träningsvärk ska med träning bortjagas och det är så sant så. Inte ett klagans ord har ni hört från mig


Dagens ord:  Att dansa i sommarnatten ger lyckokänsla som sitter kvar i flera dagar.  

Av Anita - 3 juli 2015 22:20

Så kom sommaren och det ordentligt också.

Moster och jag åkte till Strånäset för att se "Lappverk", fantastiska saker gjorda i lapptäcksteknik.

 

Så vackert hus och med en härlig atmosfär och en fantastisk utsikt över indalsälven.

 

Vi satt i glasverandan och åt tunnbrödstut och drack kaffe och det var riktigt smarrigt.

Några roliga nya grejor var fodral till vindunkar. en älg, en ko och en pingvin.

 

Så roliga och finurliga grejor.

 

Innan vi for hem tittade vi in i det gamla dasset. Det var två avdelningar en för kvinnor och en för män. Nog förstod man att det varit många människor som bott på den här gården och många drängar och pigor.

 

Gubben på dasset hade inte riktigt blivit klar med det han skulle.

 

Allt ska inte vara perfekt förstås. När jag svängde in på mosters byväg låste sig bromsarna på ena hjulet och när jag kom upp på hennes gård var hjulet glödhett.

Vilken tur att jag har Kinabror. Jag ringde och han dök upp och gjorde en akutlagning så jag åtminstone kunde ta mig hem men nu står bilrackarn där och jag vet att det kommer att kosta. Precis nu när min pension blivit minskad med 2000 kronor.


Det konstiga var att precis ifjol när vi varit på samma ställe fick jag punktering och fick inte av däcket så jag hade ett sjå att få hjälp med det. 


Inte nog med det. Nu funkar inte min mobiltelefon eller rättare sagt SIM-kortet och jag har försökt få hjälp med det men inte lyckats med det heller. Det går inte så bra.


Ja ja det är i alla fall varmt och fint väder och det blommar överallt.

 

Min nya katt Morris är en riktig goding och fann sig tillrätta i min säng genast. Inget pip och gnäll. Han är riktigt rar och lite busig.

   


Sommartider:

!. Kinabror har lagt ut båtarna och fick 25 abborrar. Nu blir det rökt abborre och fileer. Det är sommar.

2. Svalorna kvittrar så otroligt glatt och det är de söta ungarna som nu lär sig flyga.

3 StockholmsAnders och Karin har kommit.

4.Under granen är det alldeles vitt att smultronblommor.

5. Luften är full av goda dofter.


Det är inte så hett här i Fisksjön. Enda gången man är glad för vinden är skön när det är värmebölja

 Jag har gjort styvmorsviolmarmelad och förberett för att göra salva också. .


PappersBeda , dotterna och Grisnäsan Bob kom en sväng och Bob badade och vi satt nere vid sjön ett tag.

Nu har jag gått omkring och vattnat blommor och det är en fröjd att se hur allt slår ut eftersom. Det ena vackrare än det andra.

 

Det tar tid att vattna men det är ett skönt göra.

Imorgon är det dans för första gången. Jag har längtat så och jag tror att det blir roligt.


Hoppas nu bara att det inte händer något mer klater för det brukar alltid vara tre jäkla dynggrejor som händer samtidigt.


Dagens ord: Alla olyckor brukar vara tre.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se