Direktlänk till inlägg 8 augusti 2015

DET BLIR ALDRIG SOM MAN PLANERAT

Av Anita - 8 augusti 2015 08:04

En del dagar är mamma natur givmild.

Det var en sådan dag i förrgår. Hon bjöd på smultron, den första jordgubben i min jordgubbspyramid och skogen är full med blåbär.

 


Jag cyklade iväg en sväng till en hjortronmyr och fick ihop en liten hink med bär, fina, goda och saftiga.Hon bjöd på värme men ingen sol och hon bjöd på mygg och broms som aldrig förr.


De första potatisarna grävde jag upp bara för att kolla och dom var stora som pingisbollar, inte så illa med tanke på hur sent vi satt dom.

Hittade en majrova som var stor och saftig och go att gnaga på.


Inte bara Mamma Jord bjöd. Kinabror bjöd på bruna bönor och fläsk och det var också gott. Sist av allt så var det Ernst på tvn och han bjöd som vanligt på en massa tips.


AMV och Gubben har kommit hem från sin semestertripp och vi bestämde att det skulle ätas kräftor.

Igår sken solen så det skulle förstås bli en härlig kväll på Kinabrors uteplats men....som vanligt när vi ska ha fest så blir det inte alls som man planerat i förväg.


Nu går jag händelserna i förväg. Vi tar det från början. Vi for till Hammarstrand för att handla och jag jobbade en stund. AMV och Gubben kom också och vi åt lunch tillsammans. Köpte fina papperslyktor som skulle lysa fint i mörkret på kvällen. Sådan var tanken.

Gjorde västerbottenostpaj.


Gick ner till sjön för att sola en stund men attan så det blåste. Det gick inte att vara där över huvud taget men kanske lugnar det sig till kvällen. Jo pytt skit i pannkakan att det gjorde.


Att sitta utomhus hos Kinabror kunde man glömma men som tur är så har han ju ett tält. Att våga tända några lyktor kunde man glömma i stormen.


Så kom dom då AMV och Gubben och två av deras bekanta och DansBritt. Vi lyckades få ut maten och två personer fick tjurhålla tältduken så vi kunde komma in och sedan var det att hålla sig inne i kuvösen och hålla tummarna för att inte tältet skuller blåsa iväg.men vi satt i alla fall på sätt och vis ute.

 

En del tyckte att det var mysigt att sitta där och höra vinden gnaga och vråla och slita i tältduken. Inte jag.

 

Nåja, maten var god och det var i alla fall myggfritt men det är väl själva fan att det ska blåsa så hemskt den här sommaren. Vad är det som är fel?

 

Innan det blev alltför mörkt cyklade AMV, Gubben och jag hemåt och då hade det lugnat sig ute och var riktigt varmt. Jag såg att det var 15 grader och så varmt har det inte varit en enda kväll på hela sommaren.


Såg att Pappersbeda och mannen hade kommit med sin husbil men jag har inte träffat dom ännu för nu är det tidig morgon och jag tänkte skriva lite innan det är dags för en ny dag.


Dagens ord: Jag vänjer mig aldrig vid blåsväder.







 
 
Ingen bild

Bamse31

8 augusti 2015 21:42

Ja, det är kräftskivedags nu igen. Förmodar att ni köpte dom i Hammarstrand.Färska eller djupfrysta? Var dom goda?
Tokigt att det blåste så hårt, men Miljöpartisterna å vindkraftsanhängarna får blåst i sina kvarnar, å myggen blåste väl bort i alla fall. Apropå mygg, ska du akta dig Anita, för harpesten har brutit ut å den sprids med mygg. Du brukar ju råka
ut för sånt där elände!
Din Västerbottenspaj skulle jag gärna vilja smaka 😛 å likaså den där drycken du bereder på älgört.
Ni verkar ha haft trevligt, fast en del fick sitta å hålla i tältduken. Kan berätta att jag deltog i en kräftskiva för nåra år sen på en brygga i Sthlms skärgård. Värden had spänt upp sin segelbåts storsegel över bryggan.Å så blev det dåligt väder med åska å slagregn så vi fick bete oss ungefär som ni gjorde, men vi ignorerade vädrets makter, mumsade kräftor å sjöng snapsvisor å hade faktiskt riktigt trevligt, vilket jag uppfattade att många av er också hade det. Skulle gärna velat delta, men nu ligger man där man är fram till tisdag i veckan som kommer, då man tror att jag kan få komma hem.
Följer som vanligt förväntansfullt din blogg!
Vad du skriver får mig att drömma mig bort. Kramen

 
Korpunge

Korpunge

9 augusti 2015 12:23

Jag tror det är klimatet som gjort att det blåser så mycket numera men jag håller med.. i sommar har det varit mer än vanligt.
Mysigt att du hittat lite hjortron i alla fall, jag trodde inte det fanns. Har hört dom som varit iväg men inte hittat något men det låter ju hoppfullt att det finns blåbär i alla fall.
Önskar dig en fin fortsättning på söndagen
Kramen

http://korpunge.bloggo.nu

 
Göran

Göran

9 augusti 2015 12:59

Nu blir jag avis! Sååå länge sen jag kom iväg för att plocka hjortron. Egentligen är jag dålig på att plocka bär. Men just hjortron och skogshallon skulle jag vilja ha disciplinen att tvinga mig ut och söka. Framåt mitten av nästa vecka ska jag dock ut och checka av några av mina svampställen. Det tycker jag av nån anledning är roligare än att plocka bär. Ska försöka komma ihåg kameran då också och lägga ut lite bilder på bloggen

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

9 augusti 2015 16:27

Blåsväder är inget kul. Här blåste det till och så vart det lite åska.
Hos mig vart det kräftor med bekanta.
Kvällen började utomhus, men sen då regnet å knallen kom var det bara att förflytta sig inomhus.
Mysigt ser ni ut att ha.

En kram från mig

http://tantglad.bloggo.nu

 
MiaMIaMIa

MiaMIaMIa

9 augusti 2015 21:38

Nu denna vecka som kommer ett evenmang som heter Ljungby dagarna V.33.



Här kommer programmet: Länken:



http://ljungbydagarna.se/



Har det till godo!

http://miamiamia.bloggplatsen.se

 
MiaMIaMIa

MiaMIaMIa

11 augusti 2015 21:34

Om du behöver prata med någon! Hör av dig redan i dag!

Hör av Dig till mig med en liten kommentar i detta inlägg med att jag ska kontakta Dig, jag finns för Dig om Du behöver hjälp med något, prata, stöd mm. Vet själv av egen erfarenhet hur hemskt det är att inte ha någon att prata med om man t ex råkar ut för misshandel, kränkning, hot, förtal, mister ett barn eller annan anhörig. Samhället har ju inga resurser att hjälpa till med och man blir bara lämnad ensam. Det är lite lättare att få hjälp om man är missbrukare eller flykting, men alla är ju inte det, och många kanske vill komma vidare i livet men orkar inte själva. Som sagt kommentera detta redan idag så har Du en bra vän som kommer att ställa upp för Dig. Tar inget betalt om det är via telefon, mail eller chatt, men kanske lite om jag ska göra större jobb mm åt Dig, men det kan vi prata om senare, vet av egen erfarenhet att för många räcker det att få prata med någon då och då och inte ha allt inom sig.

Det är för hemskt att inte vården i Sverige har tid och resurser längre att hjälpa en vanlig skötsam person som råkat illa ut, det borde vara deras jobb, men som sagt det är jobbigt om man är ensam, men jag ställer gärna upp och hjälper Dig så skynda Dig att kommendera detta nu så hörs vi inom snar framtid. Ha en trevlig kväll

/Mia.
/mia2@home.se
/miamiamia.bloggplatsen.se

http://miamiamia.bloggplatsen.se

 
MiaMIaMIa

MiaMIaMIa

29 augusti 2015 02:15

Söker bloggvänner att byta tanka med om livet m.m
Välkommen att kika in i min blogg om du är gammal eller ny spelar ingen roll utan VÄLKOMMEN!

http://miamiamia.bloggplatsen.se

 
MiaMIaMIa

MiaMIaMIa

30 augusti 2015 20:17

Mår alla med asperger psykiskt dåligt?

En föreställning jag ofta stöter på är den om att alla som har Aspergers syndrom mår psykiskt dåligt. Det händer att det förutsätts att Aspergers syndrom är någonting som man automatiskt mår dåligt av, någonting som begränsar ens liv och som man helst skulle vilja bli botad ifrån om det bara gick. Så är det förstås för en del, men inte för alla. Långtifrån för alla.

För alla med Aspergers syndrom mår inte dåligt. Alla ser inte ens sin asperger som en funktionsnedsättning, utan som en personlighetstyp och/eller en tillgång. Någon tackar sin asperger för förmågan att lära in elva språk flytande och för framgångarna som språkvetare. Någon annan är övertygad om att hen aldrig skulle ha haft så fina och djupa vänskapsrelationer om det inte varit för hens förmåga att undvika ytligt småprat och istället leda in samtalen på det som verkligen betyder något. Någon tänker: ”Vad skönt att jag fungerar som jag gör”. Någon annan tänker: ”Det är tack vare min asperger som jag är den jag är”.

Även bland personer som ser sin asperger som en funktionsnedsättning finns det många som mår väldigt bra och som är tillfreds med sitt sätt att fungera. Någon är nöjd med hur hen lyckats anpassa sitt liv efter sina förutsättningar och känner att hens livskvalitet ökat. För någon annan har aspergerdiagnosen lett till stöd och förståelse som hen inte trodde fanns. Någon tänker: ”Vad fint det var att ha pysselstund med barnen idag. Nu när jag fått ett anpassat arbete orkar jag verkligen ta vara på livet.” Någon annan tänker: ”Jag har mina svårigheter, men jag lever ett rikt liv ändå.”

Bland de personer som faktiskt mår dåligt är orsakerna i en del fall mer eller mindre kopplade till Aspergers syndrom. Någon trivs inte med sitt sätt att fungera och önskar att hen passade in i majoritetsnormen. Någon annan trivs med sitt sätt att fungera men upplever ingen förståelse från omgivningen och mår dåligt p.g.a det. Någon tänker: ”Om samhället inte hade varit utformat efter att alla människor fungerar ungefär likadant så hade jag inte känt mig såhär utanför.” Någon annan tänker: ”Min ojämna begåvningsprofil hindrar mig jämt från att göra det jag vill.”

Andra mår dåligt av anledningar som inte alls har med aspergerdiagnosen att göra. Någon glider in i en djup depression efter att ha blivit lämnad av sin fru. Någon annan drabbas av bipolär sjukdom (manodepressivitet). Någon berättar: ”Jag återupplever bilolyckan varje natt.” Någon annan berättar: ”Jag är så rädd för att bli kroppsligt sjuk att jag drabbas av panikattacker.”

Det är viktigt att komma ihåg att personer med Aspergers syndrom precis som andra människor kan drabbas av t.ex livskriser och psykiska sjukdomar. Vi är inte förskonade från sådant. Det är också viktigt att ha i åtanke att personer med Aspergers syndrom kan lida av depressioner och ångest utan att det har sin grund i aspergerdiagnosen. En person som har diabetes eller en synskada kan bli deprimerad av anledningar som överhuvudtaget inte har att göra med diabetesen eller synskadan, och så är det för personer med Aspergers syndrom också.


http://miamiamia.bloggplatsen.se

 
MiaMIaMIa

MiaMIaMIa

3 september 2015 22:11

Så fråga vad du känner att du vill veta!
Ni får gärna skiva vad ni vill läsa mer om eller om det är något annat ni känner att detta skulle jag var en sak du skulle kunna göra bättre och så. Det är ni som läser bloggen och då vore de kul om ni kom med era tankar och ideér också så kan jag möta er på hälfen liksom.

Jag svarar på alla kommentarer i ett inlägg på söndag!

http://miamiamia.bloggplatsen.se

 
MiaMIaMIa

MiaMIaMIa

5 september 2015 00:59

Att skriva som förr!
En blogg om att leva med diganoser m.m
Hej! mina vänner!
Jag är tillbaka igen med en ny blogg!
Denna gång ska ni aldrig blir av med mig m.m
Ni kan aldrig stoppa mig! Tror mig det jag säger!
Gör ni det så kommer jag alltid komma tillbaka tror mig!
Kommer inte ger migi första taget!
DU VET EJ VEM DU HAR ATT GÖRA MED!!! LITA PÅ DET JAG SÄGER NU!!!!!!!!
SKA SKRIVA TILL DOM ATT FÅR DIN / ERA BLOGG AVSTÄNGT! LITA PÅ DET! DU VET EJ VEM DU HAR ATT GÖRA MED DET SÄGAR JAG BARA!!!!!!!

http://miamiamia.bloggplatsen.se

 
Annonym

Annonym

5 september 2015 16:54

VET DU ATT JAG KAN BYTA IP-NUMMER! DU KAN EJ KOMMA I FRÅN MIG!

NI KAN EJ BLOKERA MIG! GÖR NI DET SÅ KAN JAG BYTA IP-NUMMER!

http://.se

 
Miaannorlunda

Miaannorlunda

21 september 2015 23:53

Hej! Jag heter Mia och är en 44-årig två barns mamma och fru. Vi bor på landet på en gård. Min blogg handlar om familjen, ridning, våra hundar, promenader, hästar, stickning, smycke, göra handverk, scrapbooking och min vardag m.m

Här i denna blogg ska jag berätta om min vardag om mina svårigheter med diganoser m.m Vad jag gör på fritiden m.m Den ska också handar om min familj m.m

/E-mail: mia2@home.se

Jag skulle beskriva mig själv som pratsam, kreativ, rastlös och med en humor som få förstår sig på. Jag älskar att uttrycka mig kreativt, såsom måla fota, sjunga och skriva. Annars tycker jag om att lyssna på musik, hänga med sköna människor, plöja mig igenom tv-serier, dricka kaffe, äta sötsaker och en massa annat.
Här på bloggen skriver jag om in vardag och om psykisk ohälsa, och jag gör mitt bästa för att peppa, hjälpa och inspirera andra. Jag hoppas du finner detta intressant och fortsätter läsa.

Jag bloggar om hur det är att leva med aspberger, koncentrationssvårigheter och mkt mer. Även om hästar och ridning. Kika in vetja!

Det är ganska skönt att skriva som det är och får ut mina tanka öppet här. Vad som helst. Ett tecken på hjälp. Hur gör man en blogg så det kan nor ut till alla. Fundera på att skriva om mitt liv hur jag har det i mitt tråkia liv. Mina funderningar m.m

Kontakt: mia2@home.se



http://miaannorlunda.bloggplatsen.se

http://miaannorlunda.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Annonym

23 september 2015 21:11

Det har hande på Ljungby Ridklubb i Sickinge i helgen som var!



Helgens ponny tavlingar i Sickinge sluta i rena sabotage och fylleri på Ljungby Ridklubbens ridanlggningen o.sv m.m



Dessa barn var i 14 - 15 årsåldern men det fanns aven vuxna som betedde sig illa. Vissa av föraldrarna hade tagit sig alkohol och blev onyktra under kvallen.



Det ar valdigt beklagligt. Det brister i föraldra ansvaret riktigt ordentligt



Dar till kom det fram att föraldrar druckit sig onyktra.



Det har hant en gång till och det var ponny SM 2009.



Sabotaget r nu polisanmalt. Då anlaggningen ligger en bit utanför stan ar man övertygad om att det ar tavlingsdeltagare alternativt syskon till tavlingsdeltagare som ligger bakom.




HOPPTAVLING SLUTADE I SABOTAGE OCH FYLLERI!En saboterad tavlingsbana! Stökigt på hopptavlingen! Sabotage mot arrangörerna och föraldrar som var onyktra! Barn som saboterade och föraldrar som var onyktr

 
Ingen bild

Annonym

23 september 2015 23:39

Svineri på ponnytävlingarna i Ljungby
21 september 2015
Sverige De nationella hoppningarna för ponny hos Ljungby Ridklubb är bland landets mest populära. Den gångna helgen förstördes stämningen av onyktra föräldrar och barn som saboterade både bana och anläggning.


- På lördagskvällen erbjöd vi möjligheten att beställa pizza för leverans till tävlingsplatsen. Vi hade också öppet serveringen för dem som ville äta sin beställda pizza där. Tyvärr fanns det föräldrar som inte bara åt utan även drack en del. Några blev onyktra och förstörde stämningen, berättar tävlingsledare Mali Larsson.

Det var inte bara ett antal vuxna som inte kunde sköta sig. Det fanns även barn som stökade och saboterade under lördagskvällen. Mali berättar att det fanns ungdomar som körde med elcyklar mellan hindren inne i ridhuset. Banan till den första söndagsklassen saboterades med flyttade hinder som ändrade avstånd och hindernummer som byttes ut.

- Det var ändå inte det värsta. Vi fick larm om att ett omklädningsrum stod under vatten och trodde att någon ledning gått sönder. Det hade det inte. Det var avlopp i både handfat och duschar som täppts till med toalettpapper och sedan var vattnet påsatt och det var nog tio centimetert djupt vatten på golvet, säger Ninni Svensson som också var tävlingsledare.

- Inte nog med detta. Det hade även varit bråkigt vid uppstallningen och det hade kissast i serveringen. På söndagsmorgonen undrade vi varför vi arrangerar tävlingar, säger Mali Larsson som betonar att det handlade om en liten klick och att de allra flesta alltid uppträder korrekt.

- Det fanns föräldrar som kom till oss och tyckte att vi kunde avbryta tävlingen och ställa in söndagsklasserna. Men trots svineriet är det ändå det stora flertalet som sköter sig. Då ska inte ett fåtal förstöra för dem så därför fortsatte vi men allt sabotage är polisanmält och vi kommer även att skicka rapport till Ridsportförbundet, säger Ninni.

Eftersom tävlingsplatsen ligger ganska långt från stadskärnan är båda tävlingsledarna övertygade om att det är tävlingsdeltagare som är ansvariga för svineriet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Av Anita - Tisdag 5 mars 13:00

  Nästan lika lat som katten har jag varit sista veckan. Kinabror och jag har tittat på skidskytte och det har varit mycket sånt. Jag gillar ju inte sport men just skidskytte och Vasaloppet vill jag titta på.   Vasaloppet föresten är ju något ...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards