Direktlänk till inlägg 12 augusti 2015

SLÄPP GETTERNA FRIA

Av Anita - 12 augusti 2015 13:45

 

Nu när man är pensionär kan man göra det. Släppa getterna fria alltså.

Förstår att det behövs en förklaring till det påståendet. Det är så att här i Jämtland kallade man brösten för getterna förr i tiden. Jag vet inte om det är så vanligt nu men då var det så.


På 60-talet slängde många bhn

 

I den här boken fick man råd, en del så dumma så man skrattar när man läser dom.

Till exempel skulle man sätta en penna under brösten. Satt den kvar skulle man fortsätta att ha bh. Jag förstod inte då hur det skulle vara möjligt men det förstår jag nu.


Man vågar inte ens prova för kanske klarar man av det nu när getterna inte är så uppnosiga längre. Jämmer och elände

Hur kom jag in på det här då? I vilket fall känns det bra att gå omkring utan bh och ingen bryr sig för nu är man ju osynlig.


Det där med trasiga kylskåpet blev ju trist och tråkigt och återigen är jag glad att jag har Kinabror. Han hittade ett extraerbjudande som det var 2000 kr i rabatt på och det är mycket pengar. Han hjälpte mig att beställa och så fick jag låna ett litet kylskåp av AMV och Gubben som jag kan ha tills det nya kommer.

 

Igår var det gräsklippning som gällde och ni kan tro att det tog hela dagen. Det blev liksom en massa avbrott hela tiden.

Gamle A kom och jag gjorde uppehåll och drack kaffe.

Började klippa igen och såg att Gamle A:s bil inte gick igång. Ringa till Kinabror som kom och försökte men han fick bogsera bilen till Kälarne.


Jag klippte igen och så kom AMV och Gubben. Det blev fika och började sedan om en stund att klippa igen.

Åkte till fd Grannen på älderboendet och sedan klippte en stund och så var det dags för middag.


Grävde upp några nypotatisar och Kinabror och jag åt det med matjesill och det var gott.

 

Frampå kvällen satt AMV Gubben, Kinabror och jag och såg på tv och pratade och så kom TuppOla och kvällen gick fort iväg.


Idag är det grått ute och rätt kyligt och jag har suttit vid datorn och stökat med vägföreningspapper och svurit för att det krånglat.

Så kom Mustashen och Kinabror och lille Jack.

 

Det var meningen att DansBritt och jag skulle på dans ikväll men jag har tappat stinget och när utlovat finväder uteblev så skiter vi i det. Ni hör att det är lite gråväder i mig också fast vallmon blommar och smultronen mognar. Regnar lite gör det från och till.


Dagens ord: Regn faller tyst som tårar.

 
ANNONS
 
Ingrid

Ingrid

12 augusti 2015 18:41

Så härligt med smultron på strå. Det är verkligen sommar!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮

12 augusti 2015 20:30

Haha ... såna där böcker kan allt ge oss riktigt goa skratt.
Vad härligt med vallmon i gräset.

☺ Ha det bra ☺

http://kodexet.blogspot.com

 
Göran

Göran

12 augusti 2015 21:15

När jag ser geten på bilden minns jag genast en historia som min mormor brukade berätta då jag var barn. Den utspelades i hennes egen barndom i 1900-talets inledning. Hon och en annan flicka hade fått för sig att bada i en okänd sjö. Men då de härjat runt en stund i vattnet fick de plötsligt se tre getter som mumsade i sig deras kläder. Mormor hann rädda sin blus och den andra flickan sina underbrallor. Resten blev getmat!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

12 augusti 2015 21:52

Det är skönt att släppa getterna fria, tycker i varje fall jag.
Men att gå ut bland folk så, nej, inte sen getterna blev olika stora!!
Vilka bekymmer man har!!
Kramar Karin

http://pixelmojan.se

 
Ingen bild

Bamse31

12 augusti 2015 23:30

Det där med getterna var en invikning jag aldrig hört förr, annars finns det många olika ord för denna kvinnosymbol.
Oj, va fina vallmoblommorndu har, du klipper väl inte bort dom?
När jag var barn fick jag gå å hämta färskmjölk hos en bonde, en bit bort. Längs vägen visste jag ett ställe där det växte smultron. Fanns dom så plockade jag åtrådde upp dem på strån"så där - det kunde böi många fyllda strån.
sedan bjöd jag mor å far på smultron med färsk mjölk, nam-nam! Nidag lagade jag maten sjäöv, det blev kokt ägg, filmjölk med lingonsylt (hemlagad) och flingor. Ingen gräsklippning här, men tidsödande sortering av 16 dagarsinkommen post_ mestadels reklam. Kram över getterna.

 
TantGlad

TantGlad

14 augusti 2015 05:29

Jo getterna har jag hört. Förstår det fanns mycket kul att läsa i den boken.
Oj. ..En hel dag för att klippa gräs? Det måtte Ha gått ett pkt kaffe då med så där många avbrott.

Ja.....das was das.
Ha en fin dag med mycke sol.
Kram.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Eivor

Eivor

15 augusti 2015 17:09

Tror jag det att det tog en hel dag med gräsklipperiet med så många pausar under tiden. Men man måste ju ha lite roligt också.
Tack för din kommentar.

Min rygg kommer tyvärr aldrig bli bra, risk finns för invaliditet men hoppas det inte går så långt. Jag slarvar ju också som vet att jag inte ska sitta mycket, men har också diskbrock och då kan jag inte stå upp.


Men det går bra, optimist som jag är annars får jag ta laptopen jag har också och använda i sängen.

Men nu blir det uppehåll ett tag med 10an (Windows) och allt vad där tillhör och en vän som ligger på sjukhus med oviss utgång.

Men jag kommer titta in lite då och då.

Nu har vi sommarvärme här och inne på andra veckan redan.

Ha det så bra

Kram

http://ullsag.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 16 juli 07:04

  Vilka dagar. Lördagen var det dags för Håsjös största evenemang. Såpbandyn. En sport som verkar vara populär att titta på. Det filmas och direktsänds över hela världen och filmen har setts av 100000. Jo, det är sant Man tror inte sina ögon. Br...

Av Anita - Lördag 14 juli 09:02

Allt har sin tid men i juli är det alldeles för lite tid och för mycket att hinna med.   Tid för bönderna att skörda och jag har minsann sett att det är en slitsam tid. Det ser jag när bonden som fått vårt hö jobbar i hettan till långt in på nat...

Av Anita - Onsdag 11 juli 08:59

På sommarens hetaste och finaste dag så dyker DansAnn upp för att hämta mig på ett sommaräventyr som försenad 70-årspresent.   Det var väldigt länge sedan vi sågs och kunde prata riktigt ordentligt med varandra. Hon berättade att hon hade haft p...

Av Anita - Måndag 9 juli 07:45

  Så kom Sundsvallsborna och med dom katten Gosan. Kastrerade katten Morris blev kär som en klockarkatt och har mest varit borta vid deras stuga och stört och jamat och försökt att fria till tjejen som inte alls är intresserad.   I förrgår vad...

Av Anita - Fredag 6 juli 19:08

Onsdagen var det Kinabrors och Gubbens tur att ha sommarcafe. Det var blåsväder igen och två träd ramlade över vägen så Kinabror fick göra en utryckning med motorsågen så att hans gäster kunde komma fram. Hans första omgång med sommargäster kom. Ti...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

51 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se