Direktlänk till inlägg 18 augusti 2015

LÄTT ATT LEVA

Av Anita - 18 augusti 2015 08:00

 

Tänk så enkelt livet blir när solen skiner, till och med kroppen känns lätt och smidig.

Söndagen kom Mustachen en sväng och vägmaskinerna dundrade på vägen. Äntligen ska väl vägen bli fin och slät.

Gick en sväng till Sundsvallsborna och fick fika och en pratstund.


Plockade johannesört och lade i olja för framtida salvkok. Blir en fin salva som är bra för att öka blodcirkulationen och värma kalla fötter och det kan väl bli bra när vintern och kallgolven och iskylan kommer.


AMV och jag gick ner till stranden med hunden Jack. Han kämpade och jobbade med att dra fram en stor murken stock från sjöbotten. Solen värmde skönt.


Mat hos Kinabror

På kvällen fika hos mig med Kinabror, AMV och Gubben. Hunden Jack fick en slick på näsan av katten Morris.

 

Så igår vaknade jag till en dimmig morgon.

 

Lilla trollet i stubben tittar fram och snart så tittade solen fram också och det blev en helt fantastisk dag.

Jag for iväg och jobbade en stund



Kärrande in tre kärror med ved till vedboden. Den har torkat fint nu.

Satt på AMV;s trappa och vi surrade och dittan och dattan som vi ofta gör. Tänk så fint att ha sin bästa kompis i stugan bredvid.

Så gick vi över Stedesbacken och tittade på potatisen och den växer faktiskt bra fast den blev satt så sent. Vidare genom skogen och bort till Kinabror där vi satt på bryggan och fikade. Ni hör att det är mycket spring mellan kåkarna och mycket fika minsann.


Kelade med katten.

 

Åt några majrovor.

Smaskade på de första sockerärtorna.

Mumsade smultron och jordgubbar direkt från pyramiden.

Mellan AMV:s stuga och mitt hus växer massor med blåbär och dom börjar bli söta och goda nu. Smaskade några sådana också.

Tittade på vackra fjärilar och trollsländor. Luktade på blommorna.


Tömde dammen och rengjorde den och fyllde på med rent vatten.

Lade mig naken på bryggan och läste en fånig bok i brist på bra böcker.


Stekte fläsk så det osade i hela huset. Min tur att laga mat och jag hade köpt hemgjort paltbröd på marknad och så blev det paltbröd och fläsk och vitsås. Hua så mätt man blev.


Kinabror och jag följde med Jack ner till badstranden och han fick bada och när dom gått hem satt jag mig på bänken utanför huset och solen  värmde gott och skönt fast det var kväll. På sidan om mig satt Morris och spann och ville bli kliad så då kliade jag förstås.


 

Solen går ner fort nu. Den bara dalar ner och så rätt vad det är så är det mörkt.

Så kom Datafia och mannen och Storfiskarn och fikade så blev det natt.


Så här ska det vara Nu fattas bara ett bad i sjön och fortsätter solen lysa så här starkt så kanske det blir av idag.

Än ligger dimman tät och det är kallt men det blir nog snart sol och blå himmel och värme. Underbart.


Dagens ord: Livet är lätt att leva när solen skiner och det inte blåser och myggen och bromsen inte bits.

 
 
Ingen bild

Liliann

18 augusti 2015 10:04

kan bara hålla med! Drar dock på en envis förkylning som dämpar mig lite/Kram

 
Staffan H

Staffan H

18 augusti 2015 17:43

Njut av tillvaron och livet nu när vädret äntligen blivit fint!

http://staffanhuss,wordpress.com

 
Ingen bild

Bamse31

18 augusti 2015 19:05

Jag blir nästan sjuk av avund, när jag läser om hur fint du har det! Kinde jag så skulle jag åka till dig genast! Du ska veta att dom lovat fint väder hela veckan. Oj, oj,oj va härligt det blir för dig! Jack å Morris börjar tydligen samsas, va kul! Hur många koppar kaffe dricker du varje dag? Hurran verkar stå färdig jämt! Å gäster kommer å går hela tiden
Vi odlade Johannesört förr på vårt torp, men det blev till brännvinskrydda. Det å Malört. Båda ger fin krydda till rent brännvin.det där med salva visste jag inte.
Paltbröd med stekt fläsk är en av mina favoriträtter, men paltbröd går sällan att få tag på här. Folk här äter inte sånt, så butikerna tar inte hem paltbröd. Tråkigt!
Igår lagade jag crepes med svart trumpetsvamp.Gott
Min dotter ringde igår å talade om att hon är oskadd. Hon befann sig bara något hundratal meter ifrån bomben i Bangkok igår. För 77 år sedan började jag skolan idag. Vi är 4 gubbar som bor å lever i Storsthlm från klassen. Vi skulle ha träffats idag ä firat men alla kinde inte. Så det får bli,senare. Kramen.
Fin bild på katten Morris!

 
Karin

Karin

18 augusti 2015 19:46

Underbart Anita att solen och värmen äntligen har kommit, och den ska vara hela veckan ut! Avis på dina blåbär, för vi hade inte mycket i år. Jag gillar inte att plocka dom, men mannen tycker det är rogivande, så han plockar och VI äter!
Vet inte om Bamse läser detta: Men jag gillar dina kommentarer hos Anita. Har du inte provat att blogga själv?
Många kramar till alla: Morris, Jack, Kinabror och annat löst folk!
Och till dig naturligtvis!
Karin

http://pixelmojan.se

 
Margit  Holm

Margit Holm

19 augusti 2015 06:41

Det är Härligt att leva..sommarvärmen och att vi är friska och kan vara med och göra det vi vill och tycker är roligt! !Det gäller för oss att "FÅNGA DAGEN"! Kram

http://margitholm.blogg.se

 
Soldansare

Soldansare

19 augusti 2015 21:20

Ja, tänk att vi fick lite sommar ändå. Ikväll har jag suttit ute på altanen och knåpat med Bourgogneboken i flera timmar, men nu tyckte jag att det blev lite väl kallt, så jag har begett mig in.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Dunsaluns

Dunsaluns

20 augusti 2015 07:13

Så härligt det låter! Visst är det lätt att leva när solen värmer! Nu kan man gå prommenader till goda vänner och det är något att uppskatta. Tänk vad riktiga vänner är bra! Och att äta tillsammans. Jag tycker att fika är underskattat, det är nyttigt att gå hem till varandra i stugorna och fika tillsammans. Jag försöker också ta vara på de solstrålar och fina kvällar som bjuds, fast då får en hel del sysslor här hemma vänta, för nu har man ju börjat om att jobba också. Men just nu känns det gott att leva :)

http://dunsaluns.bloggplatsen.se

 
Åke

Åke

21 augusti 2015 06:54

Jag nynnar Uffes låt för mig själv till dina underbara bilder. Har du hemligt recept på johannesörten? Blir naturligvis avundsjuk på riktigt på palltbrödet... Ja bryggsolnningen med, tänk vad härligt och nyttigt för själen :)

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards