Direktlänk till inlägg 22 augusti 2015

INTE HAR JAG HAFT TID

Av Anita - 22 augusti 2015 08:21

 

Inte har jag haft tid att sitta vid datorn. Jag har knappt haft tid att vara inomhus på flera dagar för solen och värmen lockar ut mig och jag vill bara vara utomhus och njuta av värmen och solen.


Vet ni att om man ligger på bryggan och blundar så hör man vågskvalpet från sjön och humor som surrar och getingar och vinden som får vasstråna att sjunga en entonig sång. Känna solen som värmer på kroppen och liksom kryper in i hela mig och gör att jag mår så innerligt gott. Jag har unnat mig det dom här dagarna fast jag borde gjort en massa saker. Plockat bär, klippa gräs och bära in ved men livet är till för njutning eller hur.


Onsdagen var verkligen en njutningens dag. Då kom mina tremänningar och hälsade på och med sig hade dom hunden Jacks syster och mamma.

 

Oj så dom badade och oj så dom lekte.

 

Vi satt nere på min brygga och fikade först och sedan gick vi bort till Kinabrors brygga för att äta middag. Stekt abborre med räkor och kall sås och till efterrätt glass med varm hjortronsylt, alldeles nygjort.

 

AMV och gubben dök också upp så vi blev några stycken till middagen. Vilken härlig dag vi hade och så trevligt att träffas. Vi träffas en gång varje sommar och det är alltid lika roligt. Jag tycker så om min tremänning Gun. Vi har något gemensamt som jag inte riktigt kan sätta fingret på men det är alltid lika roligt.


 

Så torsdagen kom Datafia och hade med sig ett av sina barnbarn och sedan åkte jag till Hammarstrand för att fixa en massa med vägföreningen och så till Kälarne för att hjälpa fd Grannen med räkningar och så gick så gott som hela dagen till det men jag hann med att ligga på bryggan en liten stund innan det var dags att steka pannkaka till Kinabror och mig. 


Gårdagen var Kinabror i farten med att slänga in sin ved och AMV och Gubben skrapade sitt hus och vad gjorde jag, vattnade blommorna men inte så mycket mer och så mitt på dan for vi till Hammarstrand för att handla och äta lunch hela gänget.


Sedan vi kom hem gick jag åter igen ner och lade mig på bryggan och efter ett tag kom AMV också ner. Vi eldade i bastun och satt där länge och hade det varmt och skönt och svalkade då och då av oss i sjön.


 

Det blommar och blommar och jag älskar mina röda vallmon. Dom liksom lyser upp och glöder i solen. 

Kvällen tillbringade vi uppe på övervåningen i AMV och Gubbens hus och dom har ingen el så vi satt där med tända ljus och vi grillade korv i öppenspisen och vi hade hur mysigt som helst. 


Det blir fort mörkt nu på kvällarna. Så fort solen går ner så mörknar det fort men jag har massor med solenergilampor i min trädgård och det lyste så fint när jag gick hem.


Jag läser en bok som såg ut att vara bra från början men efter ett tag fattade jag ingenting men bokens titel kan få bli dagen ord för det är nog så sant faktiskt. Dessutom hade boken en del klokt att säga om positivitetsgurun och annat tok och det ska jag berätta om en dag jag har tid.


Dagens ord: När ingenting fungerar så gör ingenting.

 
ANNONS
 
Korpunge

Korpunge

22 augusti 2015 16:06

Så vackra vallmon!
Ja inte kan man sitta inne såna här dagar heller, man måste ju passa på att göra nåt skoj och njutbart när vi äntligen fått lite sommar. Härligt att du mår gott så fortsätt nu att njuta av dagarna som kommer.
Kramis

http://korpunge.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

23 augusti 2015 08:20

Vad skönt att du Äntligen kom dig för att ta det lugnt. Som vanligt har du tagit fina bilder och sådana
vallmoblommor har jag inte sett på länge. Har ni fått värme i sjön så att det går att bada nu? Jag hade förväntat mig bilder på badenymferna
men det får väl bli en annan gång. Har ni haft surströmmingspremiär
än? Jag skulle vilja smaka av årets upplaga, men jag vill inte sitta och äta surströmming ensam, så jag får vänta. Istället tog jag mig för att göra en rysk rödbetssoppa och det blev sats på 2 l så nu har jag rödbetssoppa som räcker i veckor och jag
får väl lov att frysa in. Soppan blev god med yoghurt och mackor till, men går inte att jämföra med surströmming. Den här kommentaren talar jag in på Siri som har installerats på min IPad,så det blir nog mycket text. Jag experimenterar mig till det här, får se hur du går. Kramen på dig.


 
Göran

Göran

23 augusti 2015 08:36

Hmm... När man ser dina bilder är det ju nästan så att man börjar tvivla på Robert Lind. H Alfredsson sa ju att när man dör så kommer man till Kramfors. Om man har varit snäll, alltså.
Men när man ser dina bilder undrar jag om man inte rentav kommer till Fisksjön när detta livet är över.
Om man har varit snäll, alltså!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Anne-christine "TantGlad"

Anne-christine "TantGlad"

23 augusti 2015 11:38

Ut och njut min vän. Det gör du alldeles rätt i. Snart kommer vinterhelvetet......och hur det blir kan vi ju alldrig veta.
Röda vallmon som glöder i solen är vackert.
En Anita som njuter av alltihopa är nog åxo vackert. Kan riktigt se dig framför mig hur du njuter av all grönska och allt fint som naturen bjuder på.
Vår tid ÄR NU . Sommar sommar sommar.............lalala......
Justja......kom ju på att jag har massor att göra fastän det är söndag. Detta går ju inte. Det blir gräsklippning på schemat samt pyssel i vår stuga "smultronstället"

Ha en fin dag. En solig dag.
Solkramar från mig

http://tantglad.bloggo.nu

 
Åke

Åke

23 augusti 2015 19:19

Härlig tid nu ja! Men släck alla lampor som stör och ut och titta på alla stjärnfall också ;)

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se