Alla inlägg under augusti 2015

Av Anita - 5 augusti 2015 20:13

Igår blev det en varm och solig dag utan regn och blåst och det var tur för fotografen S (min bloggvän sedan länge) kom och hälsade på. Jag har länge lovat att visa honom runt när han skulle komma upp till Jämtland.


Började med att titta och fota vår gamla fina kyrka. Det var stängt men det är klart att vi fick en visning i alla fall och till och med en fika ute i solen. Så är det i den här vänliga byn. Inget är omöjligt eller besvärligt. Så är det med småbyar

Jag tror att S fick många fina bilder och sedan for vi en sväng runt byn och det är fint överallt speciellt en sådan här solig dag.


Så hem och solen sken och värmde gott så pass att man kunde gå med bara armar och det har knappt hänt i sommar.

För första gången togs båten ut och vi åkte bort till Kinabror för att fika och leka med lille Jack.

 

Så en promenad borta på badstranden och jag tog av mina sockar och skor och gick i strandbrynet och det var inte så hemskt kallt.

 

Det såg faktiskt riktigt lockande ut i vattnet.


Medan jag lagade mat gick S runt i min trädgård och vet ni, jag hade ingen aning om att jag hade en sådan magisk trädgård. Den mannen kan fotografera och har ett särskilt öga för detaljer och skildrar dom vanliga sakerna så dom blir vackra.

 

Som min gamla mjölkkruka.

 

Den gamla grinden

 

och dom lysande lyktorna i lilla trädet.


Så kom Kinabror och vi åt upp mitt sista älgkött och satt oss på altanen och drack kaffe och då kom MC-gubben som jag inte sett på hela sommaren.


Idag var det varning för regn så S och jag åkte till Döda fallet så fort vi kunde. Vi hann gå runt innan regnet kom.

 

Det var lugnt och lite folk och mysigt att gå runt i frid och ro.

 

Det här är faktiskt ett väldigt speciellt ställe och jag förstår att det var ett väldigt vattenfall innan Vildhussen misslyckades och lyckades tömma hela sjön och göra vattenfallet till en stenhög.

 

Lite fika och vi hann också med att ta en tur till kyrkan i Pålgård och titta på utsikten fast det regnade. Nere i Hammarforsen var det rena vattenfallet för man har öppnat alla dammluckor fast det är i augusti. Så mycket regn har det kommit.


Det är så med de bloggvänner jag träffat att dom känns som gamla bekanta och så var det också med S. Det var som att träffa en gammal bekant och vi har haft ett par riktigt trevliga dagar.


Nu har det regnat resten av dagen och jag har legat på soffan och vilat mig. Trots att jag förnekar det för mig själv så är jag ju faktiskt en gammal kärring som kan behöva vila lite då och då.


Dagens ord: Räkna de soliga dagarna och glöm dom mörka och regniga och framför allt. Det har inte snöat på länge något att vara tacksam för. 

ANNONS
Av Anita - 2 augusti 2015 23:26

 

Två röda smultron och en handfull sura blåbär det är vad som finns  än så länge.

En liten ekorrunge och en söt liten groda har jag sett. Det är den första groda jag sett i sommar. Som det regnar skulle man kunna tro att det skulle finnas massor för grodor gillar blött (är det inte så)?


En hel dag utan regn var det igår men med en isande kall vind så man behövde tjocktröja och jacka när Kinabror och jag for på marknad i Fugelsta.


Broder B for tillbaka till Skåne igår och nu är byn nästan tömt på sommarfolk. Kinabror och jag fick ju hitta på något och det var faktiskt en väldigt trevlig marknad med massor av god mat att köpa med sig hem.

 

Dessutom åt vi kams och det har vi missat i sommar. En sommar utan kams är ju lika tokigt som en sommar utan surströmming. Gott var det. Träffade många bekanta som man pratade med och det var riktigt trevligt.


Inte blev dagen sämre av att jag äntligen fick tillbaka min bil och Storfiskarn hade  inte bara lagat utan tvätta och städat inne i bilen också. Så fin har den inte varit på år och dag.


 

På kvällen blev det lite mindre blåst och jag åkte bort till Kinabror och det blev grillat och vi satt ute till och med. Det tar sig det tar sig. Kanske blir det lite sommar i alla fall. Nu är man ju glad om det blir mer än 10 grader varmt och att det inte regnar hela dagarna.


Sammanfattningsvis så blev det en fin dag igår, en dag att vara tacksam för.


Idag började jag med att rensa ogräs i blomrabatten och sedan gick jag bort till Kinabror på Strandstigen. Då träffade jag grannar från "Väst i gålan" som var ute med sina hundar.

 

Jag har aldrig sett så mycket älgört som iår. Vitt som skum och doftande breder dom ut sig överallt och jag har förstås som vanligt gjort älgörtsdricka som står i källaren och väntar på att bli klar och silad.


Ja vad mer. Hämtade hunden Jack så han fick busa och bada och leka ett tag.

 

Eftersom det är sista dagen sommarcafe har öppet så tog jag cykeln och for ner en sväng och blev sittande där i solen och svalkvittret och pratade med bekanta. Det är rätt trevligt att sitta där och surra med folk.

 

Kärringskvaller heter den här blomman eller säkert något annat men här kallar vi den så i alla fall, kanske för att den sprider sig hejdlöst.


Åskan började mullra i fjärran och svarta moln drog upp och jag var beredd på att det skulle regna men molnen gick som tur var förbi och det fortsatt att vara en fin dag.


 

Tog en runda i trädgården och såg vad som slagit ut och det är en hel del faktiskt.  

Riddarsporrar är ju väldigt vackra och dom jag har har en sådan fin mörkblå färg.


Men nog om blommor nu. Kinabror kom och åt och framöver nio tog jag cykeln och for bort till honom för vi skulle se en film som fått priser och skulle vara bra "Turist".

Vilken trist film. Man ska akta sig för sånt som får pris för det brukar vara de tråkigaste filmerna.


men när jag cyklade hem och det började skymma var det faktiskt fint väder och varmt och månen lyste som en stor gul apelsin och det är sällan det är så.


Ytterligare en bra dag och jag ser fram emot veckan som kommer för då ska det hända en massa grejor men det ska jag berätta om sedan.

 

Dagens ord: Man är inte pessimist bara för att man konstaterar att det börjar bli mörkt. Det är bara att rikta blicken omt ljuspunkterna.

ANNONS

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se