Direktlänk till inlägg 20 september 2015

FATTIG ELLER RIK

Av Anita - 20 september 2015 08:32

 

Nu när jag suttit och betalat räkningar och ser att det minsann inte blev mycket över till mat och annat  sedan min pension blev sänkt kan jag inte låta bli att tänka.


Det finns alltid en oro att bilen ska gå sönder eller något i huset paja eller att någon tand ska gå sönder för det finns inget som helst utrymme för sådana saker. Inte finns det något att dra in på heller längre. Jag varken röker eller dricker eller handlar kläder eller åker på utlandsresor men va faan.

När man ser de stackars flyktingarna vandra mellan länderna utan mat och vatten bärande sina barn. Då kan man inte annat än förstå vad fattigdom är. Då förstår man hur rik man egentligen är som har tak över huvudet, rent vatten att dricka och mat att äta. Det viktigaste finns ju.


Trots alla har jag ju allt egentligen. Frysen full med bär. Potatis och saft och sylt i källaren. Åtminstone snart har jag det. Potatisen är fortfarande kvar i marken men ska väl upp i veckan.

.

En rikedom är det ju att ha många snälla vänner som säkert hjälper till om det skulle bli kris.

Det ordnar sig väl så jag är inte fattigare än att jag skickar en slant till de stackarna som lider.

Jag förstår inte varför EU och sådana här som har pengar och makt inte sätter stopp för sådana här vansinnighetskrig som bara verkar bli värre och värre. Ondskan breder ut sig mer och mer och man blir riktigt rädd. Var ska det sluta.


Nej nu slutar vi med det här skrivande. Det finns så många som skriver om eländet i världen så jag tror jag håller mig till det lilla och hur det är att leva här i skogen och nära sjön.

 

Nu är det fulväder och har varit så i ett par dagar.

Fredagen var det uppehåll från och till så jag åkte till DataFia och vi gick på en promenad genom byn. På sjön hade svanarna i massor landat för att äta sjögräs som dom alltid gör på hösten och fåren gick i hagen och tuggade så det hördes. Doften av häst är starkare nu när det är fuktigt.


Vi åt lunch och sedan åkte jag till Kälarne.

Blev sittande på macken en stund och pratade med karlarna som alltid häckar där.

Hämtade ut mitt nya körkort och funderade över varför man alltid blir så ful på såna kort.

Pratade med några tanter. Det är snart dags att börja med vattenjumpan snart.

Handlade och vips hade så gott som hela dagen gått. Konstigt att tiden liksom rusar fortare och fortare.

Något bastubad blev det inte för nu regnade det som sjutton.


 

Igår satt jag och såg på "godmorgon Sverige" och Ernst var där. Han har tydligen skrivit en bok nu. Den skulle jag vilja läsa. Jag gillar honom även om han ibland blir lite för fjantig men vem blir inte det ibland.

De flesta karlar fnyser när man nämner honom och blir riktigt förbannade. Varför?


Nåja dagen vandrade på. Jag gjorde pickles av min sqwash och sedan kom TuppOla och jag fick älgkött. Vi gjorde lite mat och i samma veva kom fd svägerskan och hennes man och dom hade med pizza så vi satt där och mumsade ett tag,pratade och fikade.

 

Det blir fort mörkt nu och björkgubben titta förvånad ut och undrar vart sommaren  tog vägen.

 

Det blir fort mörkt om kvällen och storugglan sitter i björken och hoar. Den tar förhoppningsvis mer sork och möss än vad nya lilla katten gör. Han har lite problem med koncentrationen så jag har bara sett att han tagit två små möss under den här tiden han varit här. Nåja han är väl för ung ännu och vill bara leka och vem vill inte det. Kanske blir han inte någon sådan råttjägarkatt som min förra Oskar var men huvudsaken är att han är snäll och det är han minsann.


Önskar er alla en trevlig söndag. Kinabror och hunden Jack kommer hem ikväll efter sitt besök i Skåne och det känns bra. 


Dagens ord: Bättre rik och frisk än fattig och sjuk.

 
ANNONS
 
Göran

Göran

20 september 2015 18:33

Fattig kan man vara på många olika sätt. Liksom rik. Du må vara fattig på pengar (som jag) men du har en livsmiljö som många säkert inte ens vet att man kan ha. Och du har människor omkring dig som de bryr dig om och som bryr sig om dig. Alltså rik i mångas ögon, liksom jag själv.
Här i Sundsvall håller det på att växa fram en favela (Det brasilianska namnet på de fattigas kåkstäder) av gamla husvagnar i hamnområdet. Jag ser den varje gång jag besöker den lokala Lidl-butiken.
Så... för kanske en månad sen var det gubbar där(antagligen från kommunen) och satte upp ett två meter högt stängsel. Ett sånt där rutmönstrat av aluminium. MEN... detta stängsel är grönmålat vilket gör att tiggarlägret syns ännu mindre än om det varit omålat. Skulle kunna tänka mig att de som bor där gärna skulle byta rakt av med både dig och mig.
"Pengar är inte allt" är ju en gammal klyscha men har du tänkt på att de som oftast säger så är de som har sitt på det torra med god marginal. Alltså även med svenska mått! Man hör sällan ensamstående morsor med städjobb eller arbetslösa säga att pengar inte är så viktigt.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Bamse31

20 september 2015 23:25

Har du fått sänkt pension?
Nu regerar ju sossarna som högtidligt lovade minst 50 kr mer i pension till alla! Men det var förstås innan dom fick makten, nu kan dom glömma alla vallöften å gör tydligen det också!
Sen vad gäller alla flyktingarna spm strömmar hit så ska man inte dra alla över en kam. Det finns såna som det verkligen
är synd om, men det finns också rika knölar, som söker sig hit för för att på sikt skaffa mera förmögenhet. har du råd att betala en kvars miljon för ett arbetstillstånd t. Ex. Många flyktingar kan göra det, liksom att dom betalar uppåt 100000 för att bli
smugglade över till Europa.
Man måste fundera över vilka dom är, som har råd att betala så mycket pengar i smuggelavgifter. Inte många svenskar skulle klara det. Å vad händer med dom som inte har råd? Det är ju dom det är verkligt synd om, men dom nämns aldrig i pressdebatten! Dom lämnas åt sitt öde i bombregnet över civilbefolkningen i Syrien.
Nää. FN å EU måste söka avsätta krigsledarna, ev med vapenmakt, å skapa demokratiska samhällen i dessa krigshärdar. Först då kan det komma fred så att befolkningen slipper fly.
Det är bra att du klarar dig själv i ditt Paradis å jag tror många avundas dig. Jag skulle gärna vilja bo som du,åtminstone under sommaren. Vet inte om jag skulle klara vintern med mina nuvarande handikapp.
Men, fick jag bo hos dig så skulle jag nog klara av det.😋
Annars skulle jag kanske hamna hos grannen.
Var hos min dotter idag å hon bjöd på en underbar fisksoppa med en sushibetonad förrätt.
Kom hem med färdtjänst lagom till hemvårdspersonal kom å nattade mig. Dom hjälper mig ta av strumpor å skor eftersom jag inte får böja mig än. Måste hålla på så här även under oktober😞.
Kramen på dig.

 
Ingen bild

hubblibubbli!

20 september 2015 23:57

Man kan ju tjäna pengar på att blogga också, har jag hört.

 
Annika

Annika

21 september 2015 09:41

Du har en så positiv syn på livet som smittar av sig. Det är därför som jag bl.a annat älskar din blogg och om att få läsa om livet på landet.
Ha en fin måndag. Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Leva-Kerstin

Leva-Kerstin

21 september 2015 16:34

Hej på dig. Det är så kul att hitta till äldre folk som bloggar :)
Vi har så mycket att ge till världen, eller hur?
Ja, hur ska eländet i världen sluta?
Det som är bra är att det blivit en väckarklocka för mänskligheten, empatin har blommat upp. I lilla Åsljunga har vi fått drygt hundra flyktingar och ikväll ska jag på volontärmöte. Om var och en gör det lilla blir det mycket av det. "Många bäckar små blir en stor år".
Jag tittar snart in igen.
/Leva-Kerstin

http://www.steeperz.com

 
Åke

Åke

21 september 2015 23:04

Jag förstår inte vad FN gör? Och en hel värld sitter nästan bara och tittar på. Tänk så många som far illa...

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

hubblibubbli!

22 september 2015 12:56

Man kan registrera sig för marknadsundersökningar också, ex din åsikt, eller åsiktstorget. Och svara på vad man tycker om matvaror t ex. Inge svårt alls. Sen får man presentcheckar som man kan välja vart man vill lösa in. Jag har köpt skor på det viset, eller fått mena jag. Man svarar bara på det man vill, och kan gå ur när man vill.

 
Karin

Karin

22 september 2015 23:13

Visst är vi rika om vi jämför oss med dagens flyktingar! Den fina naturen och den rena luften får vi också räkna in i rikedom. Mat och husrum har vi också.
Har också en liten pension, eftersom jag alltid bara har jobbat halvtid, och var hemmamamma nästan hela 70-talet.
Hoppas att dina potatis är bättre än mina. Mina var inte goda, hårda inuti, och kokte sönder på ytan.
Kramar Karin

http://pixelmojan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se