Alla inlägg under september 2015

Av Anita - 7 september 2015 11:35

 

Datafia och jag har ju inte haft någon semester i sommar. Va då? säger du. Du har ju evig semester men det jag menar är jag inte kommit iväg någonstans utan varit hemma hela tiden mellan dom flesta far iväg åt olika håll.

Nu ska vi fara iväg och vara lediga hela helgen. Förväntan var stor och jag blev inte beskiken.


Fredag eftermiddag hoppade vi in i Datafias bil och drog iväg. Hon körde och första stoppet gjorde vi i Sollefteå dä vi stannade och åt.

Vi åkte vidare genom en vacker värld med ymning grönska och blanka sjöar och vid 20-tiden var vi framme i Umeå.

 

Där väntade DataFias pappa med fika och hunden Karl väntade på att få tigga lite fikabröd under bordet.

 

Datafia hade ont i nacke och rygg efter en jobbig vecka och vi lade oss tidigt för att orka med lördagen.


Lördagen åkte vi in till centrum och gick runt i massor av affärer. Datafia skulle ha tag i ett par nya joggingskor och hon har alltid så svårt att bestämma sig så jag tror att hon provade nästan 100 skor.

Jag som inte skulle handla någonting halkade omkring i mina utslitna foffatofflor och kom underfund om att jag också skulle köpa joggingskor. Här i Fisksjön är det för det mesta så blött så det är stövlar som gäller men det finns ju andra ställen där det kan vara bra att ha sådana. Hitrtade ett par sköna nästan genast.


Vi fortsatt med att åka och hälsa på min klasskamrat Ingrid och se hur hon bodde.

 

Så roligt att träffas. Det var rätt länge sedan och där fick vi förstås lite fika.


Vi hälsade på Datafias mamma på vårdhemmet och sedan åkte vi hem till Datafias pappa igen och han väntade med maten. Färskpotatis direkt ur landet och god sallad och grillat kött. Vi har verkligen blivit omhändertagna av honom hela helgen och har bara varit lata och roat oss.

 

Vi hann till och med vila en stund innan det var dags att fara till Tefteå och dansen. Helens pappa är också en dansare och följde med.


Vilket dansställe.

Signar tog emot i dörren,

Drifters spelade och vi hann inte mer än in så kastades vi in i dansens virvlar. Här är det inte att stå och vänta på att någon ska bjuda upp utan vi blev genast uppbjudna. Vi dansade alla danser och så många duktiga dansare det finns där. Vilken glädje. Man känner sig viktlös när man dansar omkring. Vilken stämning och energi.


På pausen fixade Datafias pappa fika till oss och vi satt och pratade med ett annat par vid bordet. Datafias pappa undrade om jag inte fick tag i någon man som jag kunde tänka mig som älskare och som vanligt kunde jag helt ärligt svara att jag inte blev tänd på det viset. Jag vill mest dansa jag.


Nåja, vi fortsatt dansa och när det var en halv timme kvar så började min höft att krångla och vi var tvungen att sluta och jag hade värk till kl 4 på morgonen innan jag kunde sova. Skit samma, sånt får man ta. Det var det värt.


Söndagen drog vi hemåt igen men vi stannade både här och där och var in på affärer och till slut så hittade hon sina skor. Vi stannade och åt i Solleftå och fick en riktig lyxmiddag på ett mysigt ställe. Det unnande vi oss.


Hemma igen möttes jag av katten Morris. Alla mina föregående katter har varit skitsura när jag varit borta men inte Morris inte. Han hoppade av glädje och inatt har han kurrat och gosat och spunnit hela natten. Idag går han inte ut för han vill bara sällskapa och leka.

 

Vi avslutade kvällen med att fara på bio i Hammarstrand och se på "Så ock på jorden" och den var jättebra. Se den.

Kinabror har åkt till Skåne.

Älgjakten har börjat.

Vädret är grått.

Det var en härlig och trevlig helg. Även några dagar kan göra en på bra humör och man kan leva på det ett tag. Även om man bor i Paradiset behöver man lite omväxling.


Har köpt en ny sop så jag får väl ta och sopa lite då och ta det lugnt idag så mina ben får vila.

En kvinna vi träffade på dansen sa ett väldigt klokt ord som jag måste använda till dagens ord även om jag inte riktigt kan placera det idag.


Dagens ord: Den som har tur behöver inte något vett.

ANNONS
Av Anita - 4 september 2015 14:21

 

Förväntan. smaka på det ordet. Visst låter det härligt. Nu ligger jag i hammocken och känner solen värma och läser en skitbok bara för att tiden ska gå. Det doftar rosor och humlorna surrar runt öronen på mig.


Jag har packat en trunk och väntar på att Datafia ska komma och hämta mig. Nu bär det av till Umeå och imorgon ska vi till Täfteå loge för att dansa till Drifters. Sommarens enda resa och sommaren sista dans.


Det är inte bara dansen som lockar utan själva resan. Att få sitta och titta på allt det vackra som finns att se efter vägen. Även om jag bor i paradiset så är det roligt att se något nytt och sitta i lugn och ro och prata. Det ska bli så kul.

Fint väder är det också.


Annars har ju veckan varit i skördandets tecken. Varje dag har jag skördat och plockat alla möjliga bär. Jag har också plockat mer styvmorsviol för den salvan jag gör är redan slut. Det är många som vill ha den. Dessutom har jag plockat rödklöver och lagt i olja och torkat nässlor.


Hälsat på fd grannen och varit på kontroll till  sköterskan och jag hade ett blodtryck som var helt normalt och rent allmänt var jag relativt kry så det får man ju vara glad för då. Visst har jag lite ont i min ena höft efter allt skumpande upp och ner i skogen bland tuvor och stenar men för fasen Jag är ju ingen ungdom så det får man väl ta.

Kommer säker att få ont när jag dansar också men det skiter jag i. Får väl ligga och tryna i hammocken när jag kommer hem.


Kinabror drar till Skåne på barndop och älgjakten börjar. Det är väl vad som händer nästa vecka men nu ska vi inte tänka på det utan på min resa. Jag har inte stora fordringar på livet. De flesta av mina vänner drar iväg söderöver och visst skulle jag vilja det också men jag får väl vara nöjd med en minisemester i Umeå. Man ska inte förhävas sig sägs det ju.


Dagens ord: Förväntan är halva nöjet.

ANNONS
Av Anita - 1 september 2015 08:01

 

Nu när jag ska berätta om de senaste dagarna har jag svårt att minnas så nu får jag nog ta och skärpa mig. Använder man huvudet för lite så blir man otränad och slö.


Nåja, då drar vi igång.

Fredagen åkte Kinabror och jag till Hammarstrand. Vi hälsade på PappersBeda en stund så att Jack och Grisnäsan Bob fick leka lite grann.

Sedan lunch på hotellet tillsammans med AMV och Gubben.

Tror att jag plockade en hink rödvinbär på eftermiddagen och AMV och jag struntade i bastubad för det blåste och var ruggit ute. Vi satt i AMV o Gubbens husvagn istället frampå kvällen och pratade och fikade.

 

Fullmånen i Augusti är stark och full av energi och kraft och då passade jag på att vara kuckelkärring och koka alla möjliga salvor. Jag ska ägna ett helt inlägg åt det men det får bli en annan dag.


Lördagen åkte Kinabror, DansBritt och jag till skördemarknad i Selet. Selet är en liten by långt bort i skogen.

 

Det var mycket folk och trevligt och massor med gott att köpa.

 

Oj vilka goda kolbullar. Dom var nog dom godaste jag ätit på flera år. Tittade med ett litet skratt på anordning dom hade för att elda. Ett gammalt badkar med medar och galler uppepå. Tänk så påhittigt. Dom killarna hade fullt upp för kön var lång fast dom hade många pannor på gång samtidigt.


Resten av dagen ägnade jag åt att rensa bland vinbärsbuskarna. Sedan fikade AMV , Gubben och jag hos Göte och frampå kvällen gick AMV och jag hem till mig och såg på Morden i Midsommer.


Så söndagen var det skördedag igen. Då kom DansBritt hit och vi plockade och plockade. 10 liter svartvinbär blev det för min del så nu ska jag inte ha mer. Lite lek med hunden Jack har det förstås varit alla dagar och vi har varit nere vid sjön så han har fått bada. AMV och Gubben packade ihop och åkte iväg. Dom ska åka till Grekland tillsammans med Broder B och hans fru till helgen. Tala om att jag är avundsjuk. Jo ni hörde rätt. Avundsjuk!

 

Så sista dagen i augusti. Det var meningen att Moster skulle komma. Det var dimma på morgonen men när den lättade blev det en strålande dag. Så ringde hon och hade fått nys på ett jättebra hallonställe. Att välja mellan hallon och svartvinbär är inte svårt. Hallon är mina favoritbär så jag kastade mig i bilden och for till henne.'


Vi drog iväg efter kanten på det som en gång var sjöbotten. Nu odlas det korn och havre och lyser av vackra gröna färger.

 

Vilket liv det blev när vi klev ur bilden. Minst 100 tranor flög upp under vilda skrik och naturligtvis funkade inte min kamera så bra så dom han flyga iväg innan jag hann ta bilder.

 

Några syns långt bort men det syns inte ens att det är tranor. Attans skit.

 

Oj så mycket hallon vi hittade och stora och fina och goda. Så hem till moster och vi åt god lax och potatis. Så gick den dagen och snabbt som en höna skiter. Jag förstår inte att dagarna rusar iväg så fort men de dagar när snön vräker ner och stormen yr då är det minsann länga och kalla och trista dagar.


Jag for en sväng till Kinabror. Han kittade fönster och lille Jack och jag lekte i vattnet. Det är faktiskt 20 grader i vattnet fortfarande och så var det kaffe i solen på bryggan. Inte har vi det illa inte. Inte är det någon plåga att vara pensionär inte.


Hemma väntade hinkar med bär på att bli saft och sylt och det tog minsann hela kvällen men nu finns det många flaskor med saft i källaren och hallon och sylt i frysen så samlarkvinnan i mig har fått utlopp för samlarmanin.

 


Idag kommer moster och plockar svartvinbär och det ser ut att bli en fin dag idag också. 


Dagens ord: Kloka är dom som ger sig iväg söderut när hösten kommer.

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se