Direktlänk till inlägg 15 oktober 2015

TRÄDGÅRDEN NÄSTAN KLAR IN FÖR VINTERN

Av Anita - 15 oktober 2015 08:37

 

Jag tycker att det känns som om jag hållit på och stökat i flera veckor nu med allt i trädgården.

Jag klipper ner i mina perennrabatter mest bara för att slippa det till våren. 

Räfsar löv gör jag inte utan jag tänker klippa en sista gång med gräsklipparen och finfördela löven. Det ska jag göra idag om inget annat dyker upp och det vet man ju aldrig.


Jag har samlat frö från vallmon för sådana frön är svåra att få tag i och vallmo är det bästa man kan ha. Lysande färger och blommar alltid i tid. Värre är det med ringblommor och solrosor. I år blev det bara knopp innan frosten kom.

 

Trädgårdsmöblerna är inplockade, både på gården och nere vid sjön.

Blomlådor tömda och nu sitter det enris och granris i dom istället.

Tomtar, grodor och små troll har fått komma in i växthuset till nästa sommar.

Dammen är tömd på vatten så den inte fryser sönder och den solenergi drivna fontänen är också inplockad.


Så är jag ju hundvakt till Grisnäsan Bob och det blir många skogspromenader och han och Jack leker varje dag. Det är lite jobbigt med Bob och katten Morris. Morris smyger på katten och ska jaga hans svans och Bob jagar upp Morris i träden.


Det har varit fantastiskt fina dagar och vackra kvällar med fantastiska solnedgångar.

 

Det har varit älgjakt och dom sköt en älg bara på andra sidan vägen.

Alla bröderna har varit här nu några dagar. När Broder B skulle flyga hem från Östersund var det sådan dimma så han fick ligga över i stan innan man kunde flyga.


Jag har varit iväg till FD grannen för han fyllde år. Jag har varit iväg och jobbat en sväng. Igår kom Gamle A med lite fikabröd.


Annars kan jag inte säga annat än att jag är lite trött. Vet inte varför. Nu är det så att jag gärna skulle vilja lilla på soffan och vila mig mitt på dagen och så på "Tillbaka till Aidensfield" men den har slutat nu och börjat om från börja ingen och nu har jag ju sett hela serien. Åsanissefilmer visas inte heller längre så ligga på soffan och halvsova blir det inte tal om.

 

Huset är fullt med hund och katthår och för all del även jag släpper hår som en gammal hund. Det finns ju en massa positiva saker som händer. Jag har ju en rar son som gav mig en gåva härom dagen helt utan anledning och jag blev så väldigt glad.


Nej nu kära vänner kokar kaffet över på vedspisen så det fräser. Faaan, det som är så besvärligt att få upp när det nu har bränt fast. Nåja, sånt är livet.


Dagens ord: Bättre överkokat kaffe på vedspisen än att inget kaffe ha.

 




 
 
Karin

Karin

15 oktober 2015 09:59

Vackra höstdagar är en lyx, och du verkar ha hunnit städa undan sommaren.
För min del hade jag gärna haft sommar lite till!! Jag köpte höstanemoner i våras, och de har växt till sig blommorna står fortfarande i knopp, så jag vet inte om de hinner slå ut.
Du hade kaffe på spisen, jag har en sockerkaka i ugnen. Den ska jag bjuda damerna på i eftermiddag. 12 äldre damer, med eller utan rollator, som kommer till Sittdanskursen som startar idag. Jag har haft sittdanskurs tidigare men har haft uppehåll några år. Nu är det önskemål om aktivitet för 75+ som inte kan delta i andra friskvårdsaktiviteter. Håll tummarna för mig att det går bra!
Kramar Karin

http://pixelmojan

 
Soldansare

Soldansare

15 oktober 2015 19:54

Jag älskar valmo! I rabatten utanför vårt hyreshus blommar nu en gul lupin. Jag har aldrig sett gula lupiner tidigare. I mitt föräldrahem fanns det mest lila lupiner och en och annan skär. I den här rabatten utanför oss finns det lila, skära, knallröd och nu plötsligt gula. Än har inte alla blommor gett upp här, men snart är det nog över.
Kram!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Bengt

Bengt

15 oktober 2015 23:49

Du säger du inte vet varför du är trött. Det ska jag tala om för dig varför! Så som du håller på finns det inte en människa utan att den skulle bli trött.
Som vanligt underbara bilder att njuta av.
Om du tittar in innan du lägger dig önskar jag dig god natt. Kram!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

16 oktober 2015 07:23

Du har ju alltid en hel massa på gång... både två- och fyrbenta gäster jobb och trädgård - det är klart att du kan känna dig trött, konstigt vore det ju annars :)
Vallmo är verkligen både tacksamma och vackra. Många underbara bilder... och dagens ord är helt sanna!
Ha en fin fredag och en skön kommande helg!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Staffan H

Staffan H

17 oktober 2015 00:28

Vi har haft turen att få njuta av en fin höst i år och jag tycker det är oss väl unt eftersom det inte blev så mycket av sommaren förrän i augusti. Skönt att veta att trädgården är i ordning inför vintern, för även om det är mycket jobb på våren, går det åtminstone lättare och fortare om man förberett så långt det går på hösten.
Med en labrador och en tollare i huset, åtminstone periodvis, förstår jag att det är rejält hålligång omkring dig. Katten Morris har nog inte så mycket annat att välja på än att börja vänja sig vid hundar.

http://staffanhuss,wordpress.com

 
Korpunge

Korpunge

18 oktober 2015 12:59

Vilka härliga dagar du har haft. Förstår dock att du är trött men antar det är härlig trötthetskänsla ändå nu när trädgården är fixad. Hoppas du haft en fin helg och får en fin start på nya veckan som kommer.
Kram

http://korpunge.bloggo.nu

 
Leva-Kerstin

Leva-Kerstin

18 oktober 2015 18:39

Hej!
Vallmo fanns det gott om på söderslätt när jag var barn, men det va då det. Som tur är så behöver inte vår trädgård så mycket omsorg, det där är nämligen inte min grej. Vad jag gör är att nypa av vissna tagesblommor under hela sommaren för att till nästa vår så dom, det där bara inte att misslyckas med. Och pelargonier försöker jag övervintra, fast i år vattnade jag ihjäl dom efter att dom kommit in.
Tack för fina bilder.

http://www.steeperz.com

 
Gubbfan

Gubbfan

18 oktober 2015 18:52

En fantastisk vallmobild.
Jag har mest en variant som är lila-blå.
Den självsår sig snällt och växer där det passar den.
Mina idéer bryr den sig inte om.
Men om den nu vill växa bland morötter eller potatis, så gärna för mig.
Fast jag ger mig inte. I år har jag nog samlat in ca en liter frö, så det vet i xxx om jag inte skall få bestämma lite nästa år i alla fall.

http://Gubbfan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards