Direktlänk till inlägg 24 oktober 2015

DE GULA LÖVEN

Av Anita - 24 oktober 2015 10:19

 

De gula löven flyger omkring i luften. virvlar och far som ett regn av gyllene guldpengar. Nordvästan är kall fast det är plusgrader.


Jag har ju sagt förut att det finns så många som skriver om jämmer och elände så jag ska låta bli och bara skriva om det vardagliga livet här i skogen. Nu kan jag inte hålla mig i alla fall för jag är allvarligt bekymrad.


Alla dessa bränder på¨flyktingförläggningar och nu morden på en skola. Känns som om ondskan sprider sig mer och mer. Var har med mänskligheten och gästfriheten tagit vägen? Jag börjar bli rädd för vad som ska hända. Det känns inte bra, inte ett dugg.

Krig och elände. död och våld gör att man ibland helst vill krypa och gömma sig.


 

Här går kaffepannan på kokning för jämnan. Tisdagen var AMV och Gubben och Kinabror här för nu skulle det sättas ner pinnar efter vägen så plogbilen vet var han ska köra.


På förmiddagen var Kinabror och jag iväg till Pappersbeda en sväng. Jag lånade kläder till begravningen. Hos Pappersbeda hade dom gjort ett nytt kök så fint och praktiskt.


Onsdag var jag iväg och jobbade och uträttade en del ärenden och Torsdag var det dags att åka och hjälpa fd Grannen med räkningar och sedan var det vattengympa.

Vatten gympan är verkligen en ljusglimt i eländet. Jag kan inte säga annat och nu lyckades jag få med Kinabror också.


Igår var det då dags att åka på begravning (mosters man) Det blåste men solen sken och det var fint i kyrkan med härlig musik och psalmer som jag kunde. Det var mycket folk och det är lite trist att man bara träffar sina kusiner när det är begravning men så är det väl för dom flesta.


 

På kvällen hjälpts Kinabror och jag åt med att ta reda på kött han köpt, det tog tid att mala köttfärs så vi stod nog i flera timmar med det.


Vad annars. Kameran är trasig. Värmepumpen har gått i flera dagar nu men i morse blåste den bara kalluft igen. Får nog få fingrarna ur aslet och ringa på måndag men det är ju så snopet när den går ibland och ibland inte. Kameran är trasig förresten. Jag lyckas bara ta något kort så börjar den krångla men skit samma. Det finns snart ingenting att fotografera i alla fall nu när löven har blåst bort från träden.


Jag känner mig inte riktigt i form. Har liksom ingen energi till att göra någonting fast det finns så mycket att hålla på med. Jag har i alla fall anmält bilen till besiktning så vi får väl se. Lär väl inte gå igenom. Värk har jag också på nätterna.


 

Nu har jag skördat alla chili och hängt upp till tork och kryddorna lika så. Tagit in kärleksörten innan den hann frysa och den har faktiskt slagit ut inomhus.

 

Tänkte gå och plocka tranbär men vågar inte för det är jakt och att gå omkring på myrar är nog inte tillrådigt för där brukar älgarna vara också.


Nu känner jag mig tråkig och trist och har ingenting roligt att berätta hur jag än tänker till. Kokar mig väl en panna kaffe till för jag känner på mig att någon kaffesugen snart kommer och jag brukar inte ha fel.


Dagens ord: Undrar vilken dag livet ska vara lätt att leva tro.

 
 
Leva-Kerstin

Leva-Kerstin

24 oktober 2015 18:17

Hej
Visst ska man vara positiv, tankens kraft kan försätta berg MEN man får lov att ha dagar att gnälla och tycka synd om sig själv på, det är ok.
Vad är det som händer i samhället? Ja, det undrar jag också. Men vi som har mänskligheten och empatin kvar måste höras och synas mer. Det gör du genom bloggen och jag genom min blogg och genom att prata med de jag träffar om vårt volontärarbete här i Åsljunga.
Krya på dig

http://www.steeperz.com

 
Anki

Anki

25 oktober 2015 05:48

Du är varken tråkig eller trist! Du berättar hur du har det och hur du känner... såna dagar har vi nog alla då och då - dagar då allt känns jobbigt och motigt, menar jag.
Visst är det konstigt hur det har blivit i vårt land. Var har medmänsklighet och empati tagit vägen? En skrämmande utveckling... kan bara hoppas att denna nedåtgående spiral bryts. Känner samma oro som du.
Hoppas nu du mår lite bättre idag... hoppas du kan gå och plocka lite tranbär och att du slipper ditt onda som spökar emellanåt.
Ha det gott och krya på dig!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

Bamse31

25 oktober 2015 08:58

Hur många kilo kaffe gör du av med per månad? Den ni begravde,
Var det maken till mostern du fotade under bärplockning tidigare i höstas? Jag tycker synd om henne, för jag vet hur hon känner sig nu i sin ensamhet. Vi r mot Allhelgonahelg och i år tänder jag för första gången en gravlykta på vår familjegrav för min hustru.
Du tycker inte att du har så mycket att skriva om, men du har ju ändå berättat massor. Värmepumpen kameran, vattenjympan köttmalningen utprickning av väg för snöröjning å mycket annat. Jag är avundsjuk på,allt vad du har för dig- skulle gärna vilja delta. Hos mig händer det inte så mycket, jo, igår reste jag med färdtjänst till Farsta Centrum, för att hämta ut ett postpaket. Hade rollator med mig å hade ett helsikes besvär med att hitta rätt, hissen dit jag skulle var trasig å i rulltrappan kunde jag inte åka med rollator. Det löste sig med hjälp av en vänlig man, som jobbade i Hemköp, där postiutlämningen är. Postpaketet innehöll bläck till min skrivare som jag köpte på Inc Club. Det som skulle bli billigare blev mycket dyrare, eftersom färdtjänsten kostade 140 kr tur å retur. Man gör sina misstag! Men, i Hemköp köpte jag billiga ostron å en billig hummer, som jag satte mig i mig i går kväll.
Hoppas bilen går igenom å värken försvinner.
Kram!

 
Ingrid

Ingrid

25 oktober 2015 11:14

Visst kan man bli ledsen och nere över allt som händer både här i Sverige och utomlands. När man ser dessa karavaner av människor som vandrar genom Europa blir man verkligen rädd. När man sen ser hur asylförläggningar sätts i brand blir i alla fall jag både arg och väldigt ledsen. Vad är det som väntar alla de stackare som är på väg hit?
Hoppas att du får en skön söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Staffan H

Staffan H

25 oktober 2015 15:41

Undra vad som håller på att hända med vårt land kan man göra, men vi måste ha hoppet kvar. Vardagen rullar på i Fisksjön ser jag. Det är fint, alla förtretligheter till trots.

http://staffanhuss,wordpress.com

 
Bengt

Bengt

25 oktober 2015 23:27

Har svårt med vettig kommentar inför brådskan med resan i morgon.
Säger bara kram till vidare!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Dunsaluns

Dunsaluns

11 november 2015 21:23

Nä, det är ju det jag menar. Jag vill oftast skriva om sånt man blir glad av. Det kan vara skönt att fokusera på det när hela resten av världen skriker och skäller om eländet. Men till slut tar det ju över allt, om man inte "gömmer" sig. Jag brukar sitta kvar lite extra hos hönsen o getterna, där är det lugnt.. Helst vill man komma ut i skogen, men det kan vara svårt att ta sig ut så mycket om man har mycket värk. Håll dig varm och sky blåsten. Snart ska jag fortsätta min AyurVeda-utbildning också ska jag lära mig en behandling/massage mot värk, reumatism och astma. Vi sklle ha bott närmare varann, så kunde du ju testa en omgång ;) Men jag får väl komma till Fisksjön, ni verkar ju ha det så vackert där ;) .. och fint blev det i köket!
HA det bra !

http://www.pennspar.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards