Direktlänk till inlägg 29 oktober 2015

EN VANLIG HÖSTDAG

Av Anita - 29 oktober 2015 07:51

 

6 grader kallt ute och när jag kom ner i köket blåste värmepumpen bara kalluft och jag blev genast på dåligt humör. Jahaja, nu ska helvetet börjas igen med klater och elände. Ja som ni vet så är jag sådan, har svårt att se det positiva när det börjar krångla. Blir bara så lessen och förbannad.


Tände i vedpsisen och matade katten och fyllde på fågelfrö till småfåglarna.

Öppnade datorn och läste facebook och bloggar.

Kokade kaffe och upptäckte att jag glömt köpa bröd. Fanns bara en torr skalk kvar och lite spisbröd.


Ringde värmepumpreparatören och fick svar. Jag fick trycka på knappar och grejor och gick ut och satt telefonen mot kompressorn så han fick lyssna. Han påstod att den lät som en gammal moped istället för en humla så det är tydligen den som är fel och han lovade komma så fort det gick.


På vägen in i huset träffade jag en liten talltita som flugit in i rutan och det var väl bara en tidsfråga innan katten hittade honom. Det blev till att rädda den och bära upp den högt upp i trädet så han kunde sitta där och bli redig i skallen efter smällen och mycket riktigt efter ett tag så flög han iväg som om inget hade hänt.


Ringde två samtal för att få skadeanmälningspapper som reparatören skulle ha när han kom.

 

Kinabror och hunden Jack kom. Vi fikade och gick ut och märkte upp björkarna som Kinabror skulle hugga ner och göra ved av. Vilken tur att jag har honom och Jack också för den delen.

Jag tappade en vante men Jack letade reda på den snabbt. Han är enastående på att leta efter borttappade grejor.


Fyllde en balja med sand och blandade med grovsalt. Bra att ha till vintern om det blir glashalt på gården. När jag ändå höll på så fyllde jag igen några hålor inne i logen också.


Medan Kinabror kapade björkar tog jag med Jack ner till badstranden så han fick jaga efter pinnar. Tycker att vattnet skulle vara kallt nu men han verkar inte bry sig. Ut i vattnet och leta pinnar med en väldig fart. Massor av älgspår i sanden. Några isflak flöt omkring men dom smälter nog för nu är det plusgrader igen.

 

Så gick Jack och jag hem och jag torkade honom och vi satt i soffan och tittade på tv en stund. Tände i braskaminen och så åt jag ett äpple och lite nyponsoppa.

Telefonen ringde och det var Fd Grannen som vanligt.

Satt på kaffepannan för jag kände på mig att det skulle komma någon och mycket riktigt. Mustachen kom och Kinabror kom in och vi fikade och pratade en stund.


Dansbritt ringde och vi pratade en stund.

Brorsan gick ut och fortsatt jobba och katten Morris kom in och gjorde en lov och pussade hunden på nosen innan han gick och la sig att sova.


Så kom Storfiskarn och det var dags för en ny kaffepaus och sedan var det dags för mig att ta mig bort till Kinabror. Det var hans tur att laga mat idag och det blev kålpudding. Gott


Tillbaka hem och leka lite med katten och se på "Bonde söker fru" och så har då hela dagen gått. Det går liksom fort på något vis.


När man funderar över dagen så kan man konstatera att det mesta trots allt har varit ganska positivt.

Jag fick tag i reparatören. Jag fick tag i dom på försäkringsbolagen. Jag har fått hjälp med veden till nästa år. Haft sällskap vid kaffet. Sluppit laga mat. Ingen snö. Lekt med både hund och katt och räddat en fågel. Nja. jag kan väl faktiskt inte klaga. Det hade kunna jävlats mer faktiskt.


Kan väl tyckas som en helt vanlig dag och ingenting att skriva om men så här flyter dagarna. Det är inte alla som är spännande men så är ju livet. En räcka av dagar och fort går dom som en höna skiter. Varför säger man så förresten. Skiter hönor snabbare än andra djur tro?

 

Dagens ord: Det finns inga betydelselösa dagar i någon människas liv.

 
 
Ingrid

Ingrid

29 oktober 2015 14:06

En helt vanlig dag, men en ganska bra dag om det också började lite motigt med den där värmepumpen. Du har många goda vänner och som förgyller tillvaron för dig!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

29 oktober 2015 15:17

Åh så jobbigt när det krånglar med värmen!
Det där känner jag igen, och jag blir så frustrerad och grinig, det SKA bara fungera.
Här har vi 8 plus, men det är så rått idag att jag kör både dieselvärme o luftvärme.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

29 oktober 2015 20:18

Du lever också under Murphys lagar, ser jag! (Kan nåt jävlas så kommer det att göra det!) Hoppas det ordnar sig snabbt med värmen för polarkylan kan ju slå till vilken dag som helst.
Gillar dina små klokheter som du avslutar med och vill därför skänka dig en till som jag hört nånstans...
"Vi ska alla dö en dag. Men alla dagarna innan dess ska vi LEVA!"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

29 oktober 2015 20:21

En vanlig dag är väl nästan en dag där det kan hända nog så mycket om man bara tänker efter lite.......Så är det.

Ps: kolla din fb*LER*
Kramkram från mig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

29 oktober 2015 23:16

började skriva kommentar till dig i morse, var nästan klar,men en feltryckning raderade allt. Försökte igen med samma resultat, gav upp! Nu är det kväll å jag försöker igen.
Ser varje morgon förväntansfullt efter ett inlägg,från dig -några andra bloggar läser jag mycket sällan.
En vanlig dag hos dog är nyrensat läsning för mig. Du hinner med så väldigt mycke. Jag hinner ingenting, tycker jag.
Från min horisont: jag har nu slutat bära min "rustning" och kan böja mig å ta på strumpor skor. Känns skönt. Är dåligt tränad i ryggmusklerna vilket gör att jag blir trött i ryggen ganska fort å måste sätta mig, men det ska tränas bort!
Det verkar som om Morris å Jack samsats eftersom Morris ger Jack en puss på nosen.bkolpudding ska jag nog göra också, för jag har alla delar till en sån i kylen. Har inte gjort sån anrättning tidigare, men det ska nog gå ändå
I morgon kommer mitt helikopterflygande barnbarn hem efter åtta månaders jobb i Söderhavet. Ska bli spännande att höra honom berätta. Nu säger jag godnatt med kram. Har inte läst igenom min skrivna text så du får försöka tyda felslrivningar å min ipaden feltolkningar.

 
Ingen bild

bamse31

30 oktober 2015 06:38

Dog är nyrensat ska vara dig är intressant- inte många bokstäver rätt!

 
Soldansare

Soldansare

30 oktober 2015 20:01

Mycket kloka dagens ord! Det är så sant som det är sagt! Och du hade ju en ganska fin dag, förutom det här med värmen då.
En trevlig fredagkväll önskar jag dig!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Karin

Karin

30 oktober 2015 22:31

Bilden med svamparna, barren och mossan är så fint fångad! Att se det lilla, upptäcka skönheten! Det är du bra på, Anita!
Kramar Karin

http://pixelmojan

 
Leva-Kerstin

Leva-Kerstin

31 oktober 2015 09:55

Det är rätt, det finns inga betydelselösa dagar. Det är nyttigt för själen att på kvällen leta efter dagens guldkorn, då blir det tydligt hur bra man oftast har det.

http://www.steeperz.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards