Direktlänk till inlägg 5 november 2015

GRUVSAMMA PROJEKT

Av Anita - 5 november 2015 09:30

 

Nu har jag äntligen fått mig till att börja putsa fönster. Vågar inte ens räkna hur många det är och fyra sidor på varje 

Borde väl bli över 70 rutor bara på nedervåningen. Inte undra på att jag inte putsat dom på flera år. Även den största förnekelsen brister till sist och det är alldeles för länge tills jag fyller jämna år. Nu undrar du väl vad jag menar med det. Jo ser du, när jag fyllde 60 kom några av mina vänner hit i smyg och putsade alla fönster. Tala om födelsedagsprecent.  

Nåja, nog om det. Nu när det har varit plusgrader och jag stökat undan allt ute så var det ju läge. Hela huset är i en enda röra. Riva ner gardiner. flytta blommor. Skruva isär fönster. Putsa, sätt ihop fönster, skruva isär igen eftersom man ser efteråt att den största fläcken var emellan rutorna. Det är ett av livets jävligheter. Stå och vingla i fönsterkarmen med halva kroppen utanför, kliva upp och ner och upp och ner.


Det tar så där två timmar för varje fönster och då har jag inte strkit och satt upp nya gardiner. Dessutom upptäckte jag att en del av mina finaste blommor fått ull-löss och det är ett av de besvärligaste ohyra att bli av med. Spruta och spola och byta jord. Få se hur det går.

Jag säger bara ett Usch Usch.

 

Ytterligare ett usch när jag ändå håller på. Jag skulle besikta bilen igår. Det är värre än att gå till tandläkaren och kan bli ännu dyrare.. Som tur var så kom AMV och Gubben och Gubben åkte och besiktade bilen åt mig och AMV och jag och hunden Jack vi gick till skogen istället.


Som jag misstänkte så var det fel på bromsarna så nu blir det att få lagat och ombesiktat. Jag ser mina fattiga sedlar segla iväg som vilsna sparvar.

Inte har jag bytt till vinterdäck heller.


Nåja det har väl faktiskt hänt trevliga saker den här veckan också. Värmepumpgubben har varit hit och lagat pumpen så nu är det varmt och skönt inomhus. Han är en trevlig och pratsam men som stannade länge. Fiskeintresserad så Kinabror och han hade mycket att prata om.


Sundsvallsborna har varit hit en sväng och Kinabror har varit här och röjt sly. Vi har en jättebrasa ute på åkern som vi väl ska tända på snart.

 

I morse vaknade jag och insåg att jag sovit gott för första gången på länge och att det inte gjorde ont någonstans.och det var ju härligt.


Idag är det minusgrader och när jag matade fåglarna kändes det som om det började lukta snö. Det står nog inte på innan det vita helvetet ramlar ner nu och förstör. Jag vill inte. Jag vill inte.


Nej nu får jag sluta för projekt gruvsamt måste igång om jag ska bli klar någon gång. Bäst att sätta igång.


Dagens ord: När rutorna är rena synd världen liksom ljusare.

 
 
Ingen bild

Bamse31

5 november 2015 11:09

När jag läste:drygt 70 fönster, tänkte va jag, va fan hon har väl inte ett slott heller! Men så insåg jag att treglasade rutor i dubbelfönster faktiskt blir 6 rutor som ska,putsas på båda sidor å då då blir det 12 rutor att putsa. Jag har stora enrutorsfönster i dubbelkoppling så det blir inte så många rutor att putsa då. Jag har numera hjälp med att putsa fönstren en gång per år för jag ser inte skiten på dom.
Tråkigt att nye bilen gick igenom, för du behöver ju en väl fungerande bil. AMV: s gubbe är tydligen en hygglig karl, som hjälper dig. Bra med goda vänner å bra med att värmepumpen åter fungerar. Skönt att du sovit gott, vilket inte jag gjort sedan i lördags. Har aldrig i mitt liv haft nån allvarlig öroninflammation, men fick en i lördags å led helvetets kval fram till i måndags, då jag kunde gå till doktorn, blev remitterad till specialist,när jag var igår. Han sög ut en massa var å skit ur örat, så nu har jag kunnat sova hjälpligt denna natt, även jag fortfarande har lite ont. Hade planerat att gå på gåsamiddag på Grand Hotel på söndag, men det får vara för jag hör dåligt nu å vet inte om värken går över tills på söndag. Ska på återbesök för örat på tisdag. Har haft en jäkla otur detta år- blivit änkeman, fått blodförgiftning, brutit ryggen å nu då inflammation i örat. Men jag har din blogg att läsa å trösta mig med!
Jättefina bilder på Fisksjön gör att jag längtar efter att kunna få komma upp å se allt det vackra du har kring dig. Ska koncentrera mig på resa till Bergen i slutet av nästa vecka nu å hoppas att jag ska bli bra till dess.
Kramen, å arbeta inte sönder dig med fönsterputsningen.😋😋😋

 
Göran

Göran

5 november 2015 11:51

Du bor ju så vackert så att bara utsikten borde väl göra det värt besväret att göra fönstren rena. Själv har jag en ganska trafikerad gata utanför fönstren och bor dessutom mitt emellan två fabriker som spyr ut en massa skit vilket gör att de är lika skitiga igen på bara några dagar.
Hoppas det ordnar sig med bilen, det MÅSTE ju inte bli dyrt. Beror ju på vad det är som måste göras och förstås också på vilket märke du kör. Några bilar har ju hyfsat billiga reservdelar.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

5 november 2015 15:58

Du vet ju hur jag har bott, så när det gäller fönsterputsning förstår du säker hur härligt det är att bo i den här lägenheten med stora treglasfönster som man bara har två sidor att putsa på, ute och inne och ute kan man stå på en vanlig lite hushållsstege och den som är lite ståtligare till växten än jag behöver inte ens det.
Hoppas att du slipper snö ett tag till, men man vet aldrig. Vädergudarna kan man inte lita på.
Ha det gott!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Emma

Emma

7 november 2015 01:26

Hej skogsnuvan!
Tack för att du "kikat in och muntrat upp mej" ( jag har varit lite off senaste tiden)..
Men det blir väl skitbra när du får putsat ett fönster?! Välj ut några som du absolut vill ha rena och var sen glad om det händer. (?) eller? Något kanske kan vänta till nästa år? Jag brukade gruva så mycket för att borsta hunden, (både nuvarande och tidigare)så hon hann alltid bli så förfärligt tovig innan jag tog tag i det. Jag lät mig inte "slarva" så det tog ju en hel dag med borstning och dusch och fön och borsta igen osv. Nu klipper jag ibland, det blir inte jättefint, men vi får tid över till annat. Också borstar jag lite lätt då och då och hon är inte alls så tovig. Det behöver inte bli perfekt. Belöna dig själv med lite beröm för varje ruta istället för att bara se de oputsade.. Bara du vet ju att du ändå gjort ett bra jobb. Det bästa var att du gick ut med hunden. Då är du rik på ett sätt även om pengarna flaxar iväg. Fastän det aldrig är kul.. Du verkar i allafall vara rik på annat, sådant som ingen kan ta ifrån dig...

http://www.pennspar.se

 
TantGlad

TantGlad

7 november 2015 08:34

Hoppsan kerstin.......Så många fönster du har. Förstår ju att den födelsedagspresenten var guld värd.

Ha en jättefin lördag.
Kram till dig!

http://tantglad.bloggo.nu

 
Staffan H

Staffan H

7 november 2015 10:18

Jag passade på och putsade fönstren för några veckor sedan - och gladdes åt att jag inte har så många fönster att putsa. Urtrist jobb, men skönt när det är klart. Man kanske skulle försöka göra sådant lite oftare så blir det inte så jobbigt och så går det kanske fortare?

http://staffanhuss,wordpress.com

 
Leva-Kerstin

Leva-Kerstin

7 november 2015 13:21

Har du skaffat dig en sån där fönsterskrapa som suger upp vattnet under tiden du skrapar? Den är värd varenda krona.
Trevlig helg

http://www.steeperz.com

 
Åke

Åke

8 november 2015 07:59

Himla läckert citat :) Jag förstår att du vill se din vackra plats :)

http://www.nacka144.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 16 april 09:34

  Denna långa förbannade vinter som aldrig verkar ta slut. Så jag frusit och frusit och som jag längtat och saknat sol och värme. i söndags kväll åkte jag på bio och såg Möte i Rom med bl Lassgård. Jag gillar honom och han kan spela så många oli...

Av Anita - Fredag 12 april 08:38

      Det blir bara värre och värre. Visst har jag haft 4 skrivare och visst har dom krånglat men nu går skam på torra land. Vi köpte en nya skrivare för att nu är det dags att ha vägföreningsmöte med allt det innebär. Det ska skrivas kallelse...

Av Anita - Lördag 6 april 10:03


  Jag skrev ett långt blogginlägg om hur det är att vara pensionär och lite annat men datorn åt upp alltsammans och lika bra var det för det var bara gnäll. Snö snö snö. Kallt kallt kallt. Halt. Kinabrors hund Jack har brutit några klor i en f...

Av Anita - Tisdag 2 april 12:19

  Skärtorsdagen var det skapligt väder ändå men jag lät häxan Hanna åka i mitt ställe till Blåkulla.   Så började snön vräka ner.    Att åka till Lillsjön på pimpeltävling blev inte av för någon av oss. Jag började laga mat istället.  ...

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards