Direktlänk till inlägg 15 november 2015

FREDAGEN DEN 13-DE

Av Anita - 15 november 2015 09:03

 

Vaknade med en konstig känsla och förstod genast att det skulle bli snö och vinter. När jag gick ut och matade fåglarna kände jag att det luktade snö. Någon frågade på facebook hur snö luktar och det trodde jag alla kände. Det liksom sticker i näsan och bättre kan jag inte förklara. Gå ut och dra in lukten när det snöar så känner ni. Vi människor är ofta alltför jäktade för att känna lukter och känna smaker. Vi bara dundrar på.


Nåja, åter till händelser. Det var glashalka och duggregn när Kinabror och jag for till Hammarstrand. Som tur var så åkte jag med honom och han har bra bil och vinterdäck ¨på- Vid ICA hämtade vi upp moster och Dansbritt och vi for på hotellet och åt lunch. Precis när vi nådde dit började det snöa. Stora blöta äckliga flingor som gjorde marken snorhal och blöt. Fy sjutton. Nå vi satt ju där och åt god mat och i trevligt sällskap så man får vara glad att man får vara inomhus. Det är inte alla som får det minsann.


Kinabror och jag åkte till kyrkogården och tände ljus på mammas grav för hon skulle ha fyllt år. Då blev man ännu blötare. När jag kom hem var jag kall ända in i skelettet och fast det var mitt på dan var det inte riktigt ljust. Lade mig i ett varmt bad för att få igång kroppen.


Lördag när jag knäppte på radion fick jag höra det hemska som hänt i Paris.Massor av oskyldiga människor som blivit dödade och skadade av galningar fulla av ondska. Hur ska det bli med den här stackars världen. Det känns ont i hjärtat när man tänker på det och hur ska det bli i fortsättningen. Kommer det att bli ett nytt världskrig. Man vågar inte ens tänka på det.


 

Igår var det i alla fall bättre väder och snön smalt bort som tur var. Jag satt upp sladdarna till motorvärmaren. Hunden Jack var här hos mig och hjälpte mig att bära in ved. Han bär både posten och veden och gillar att jobba om han bara får lite godis. Dessutom förstår han nästan allt man säger men det är klart att det är vissa ord som är extra bra som mat godis, grisen, skogen och bada. Vi tog en skogspromenad och så låg vi i soffan ett tag och sov tillsammans.


 

Igår kväll var det julbord på Håsjögården. TuppOla och hans fjälla och hennes ena barnbarn kom hit och förstås Kinabror. Dom drack årets första glögg innan vi åkte iväg.

Vilken fantastisk mat dom gjort dom duktiga människorna som fixat detta. I den här byn där det bara finns ca 100 personer var över hälften på plats för att njuta av god mat. Dessutom var Eddie och hans syster där och hon sjöng fina julvisor och han spelade saxofon. En riktigt trevlig kväll.


Idag måste jag nog försöka få på vinterdäcken för jag måste ha bilen imorgon. Ska lämna in den för lagning på onsdag och så måste jag fara och jobba och Kinabror ska åka bort ett par dagar så jag kan inte förlita mig på honom.


Som sagt snön gick bort och det ser ut att vara rätt fint väder idag och bara ett par grader kallt men mulet. Det finns planer inför veckan. Det ska bindas julkransar och bakas tunnbröd.

 

Dagens ord: Det gäller att inte tänka på det svarta och dystra utan försöka tänka på det varma och vackra i denna dystra tid.

 
ANNONS
 
Göran

Göran

15 november 2015 10:02

Slutordet är vackert! Och VIKTIGT! Lite som texten till Lundells "Diamanter"... "Det tunga, svarta, vad är det värt? Vad ska det vara att hålla kärt?"

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Liliann

15 november 2015 11:25

Jag känner också när det luktar snö, men som sagt hur den luktar går inte förklara....

 
Soldansare

Soldansare

15 november 2015 14:03

Jag känner också när det luktar snö. Men än har den doften kommit hit.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Ingrid

Ingrid

15 november 2015 16:45

Jag hoppas verkligen att alla goda makter kan gå samman för att bekämpa de här radikala islamisterna. De ställer till med mycket elände!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
Bengt

Bengt

15 november 2015 17:49

Det börja med en vacker blomsterbild. Här i Stockholm är vägarna fortfarande snö och isfritt, men kallt och ruggigt.
Vackra naturbilder.
I går var det att se på TV från morgon till kväll.
Kramen!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

15 november 2015 18:45

Ska försöka att förklara hur jag tycker snö luktar, och då blir det så här!
Det luktar lite som kola...En svag koladoft och lite som blöta lovikavantar.
Så tycker jag snö luktar.

Det här Värkligen varit en dyster helg. Tankar som....vad är det som händer i världen. Kan det drabba oss?? Törs man vistas i folksamlingar? IS....?? finns dom bland oss?

Nåväl. Livet måste ju gå vidare. Det gäller att ta vara på dagen.

Kloka slutord.

Kram vännen.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Staffan H

Staffan H

16 november 2015 20:15

Den dagen höll jag mig inomhus för säkerhets skull. Skämt åsido, det regnade mestadels - bara ett par timmars uppehåll. Den första snön ligger sällan länge, men sedan börjar eländet. Jack är en klok hund, men det är ju klart att han som labrador har vissa favoritord som till exempel "mat". Det reagerade alltid vår labb på och kom som skjuten ur en kanon. :-)

http://staffanhuss,wordpress.com

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

16 november 2015 21:01

Jag vet precis vad du menar med luktar snö. Jag känner även lukten av åska innan den kommer.
Usch för snö.. Ser ut som att vi också ska f lite av den varan i veckan.
Ikväll bytte jag till vinterdäck, men såklart var det fel hjulbultar, så alltid är det nåt som krånglar och jag måste till mekonomen imorgon.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Karin

Karin

16 november 2015 23:11

Någon snö har vi inte sett i Skåne, här är oftast mellan 5-10 gr. Men blåsten och regnet idag kunde få vem som helst att sitta inne hela dagen. Men jag har varit ute i ett par omgångar, och det har varit full regnklädsel, skönt för det skyddar för blåst också!
Kramar Karin

http://pixelmojan

 
Annika

Annika

17 november 2015 08:28

Så du har redan hunnit med ett Julbord. Den där snön får gärna vänta men det regnande vi har nu är ju inte heller så kul. Man blir aldrig nöjd......
Ha nu en fin vecka oavsett snö eller inte.
kram på dig.

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Äppelblom

Äppelblom

17 november 2015 10:30

Visst känns det i näsan, när snön är på väg. Men, det är svårt att förklara hur det känns. Här har det inte kommit någon snö ännu, bara lite frostnätter, men de säger att den är på väg.
Tyvärr, är jag ute på datorn alldeles för lite och hälsar på mina bloggvänner. Vi är i torpet flera dagar varje vecka och där är det helt hopplöst att försöka få kontakt med omvärlden via datorn och mobiltelefonerna. Bra eller dåligt kan diskuteras!
Jag önskar dig en fin höst och var rädd om dig!
Kram Inga

http://skogsvandring.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 7 april 13:54

Nu har det börjat regna och snön och isen försvinner med en väldig fart. Jag har tagit undan mina snöskovlar för nu ska det banne mig vara nog med vinter. Det droppar och rinner överallt. Igår sken solen och det var plusgrader.   Ute på sjön satt...

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se