Direktlänk till inlägg 17 november 2015

VITT,GRÅTT OCH SVART

Av Anita - 17 november 2015 21:43

 

Söndagen var det fint väder för årstiden. AMV och Gubben var hit en sväng och Jack och jag gick i skogen.

 

På kvällen var Datafia , hennes dotter och jag på bio. Det var den där nya filmen "En jäkla jul! Den var väldigt rolig.


Så vaknade jag till en måndag och när jag tittade ut var allt grått, vitt och trist och jag tappade all energi och lust.

 

Katten Morris tyckte detsamma och gick ut på trappan och in igen. Lade sig att sova igen och jag satt mig i soffan och råkade se att det gick en gammal Åsanissefilm på kanal komedi. Jag hade planerat att fara och jobba men sket i alltihop och bara slöade. Det finns inget som kan muntra upp mig som en gammal film.


Kinabror jobbade med att dra hem ved från skogkanten innan det blev för mycket snö. Jag gjorde paltbröd med fläsk. Även den en liten tröst. Skiter i att det inte ska vara nyttigt med fläsk. Inget är ju nyttigt nu för tiden.

 

Enda nytta jag gjorde var att mala nyponen som nu hade torkat. Farmors gamla kaffekvarn går bra till det. Nu har jag ett rejält förråd av nyponpulver och det ska vara bra för lederna så det är bara att äta.

Senare på kvällen kom TuppOla en sväng och idag var det ännu mer snö.

 

Eftersom jag skulle lämna in bilen för reparation idag så var det bara att gå ut och försöka skotta av den jävla vita skiten och bli blöt och inte hitta igen sopen och ge sig iväg. Som vanlig är det mest snö här. När jag kom ner till Hammarstrand var det snöfritt där men halt på sina ställen.


Dagens ord: Det är alltid värst med snön och halkan i början. När det gått någon månad har man slutat vara förbannad och bara rycker på axlarna.  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Bamse31

18 november 2015 00:49

Jaha, du kom iväg å lämnade in bilen, men hur tog dig hem sedan? Man borde väl åka i två bilar för att lämna den ena å ta sig hem med den andra, såvitt man inte får bilen reparerad på en gång medan man väntar.??
Jag hade gärna varit uppe hos dig idag å ätit paltbröd med stekt fläsk och, som jag förmodar, löksås. Det är en av mina älsklingsrätter!
Förstår inte hur du alltid kan gå omkring å hatar snö. Då får du ju gå där å hata i ca fem månader på året. Hur klarar du av det? Du kan inte tämja vädret,så du blir tvungen att anpassa dig å sluta hata om du ska bo kvar däruppe. Det är inte bra för ditt psyke att gå omkring å hata i fem månader! Nu tror jag förstås att du egentligen inte gör det utan det är nog bara en attityd😋, vilket också framgår av dagens ord.
Du är så duktig, Anita!
Tar dig för att göra nyponpulver! Folk i gemen gör inte sånt idag. Min mor gjorde det, precis som du med hjälp av kaffekvarnen.
När jag som liten pojk satt i tittade på sjöng hon alltid en visa för mig, när hon vevade kvarnen: "alla barnen gå till kvarnen, glada följa far. Kvarnen mal den gula sed, alla barnen mala med" Åsså skulle jag göra rörelser med handen.
Jaa det är mer än åtti år sedan, men du fortsätter traditionen. Beundransvärt!
Kram!

 
Åke

Åke

18 november 2015 05:19

Jadu det var kloka dagens ord, här vid kusten har vi inte fått en flinga ännu... Vad trevligt med farmors gamla kaffekvarn. Jag skrev ett tag sedan om nypon, många fick sig nog en tankeställare hur nyttiga de är... Ja din utsikt ser verkligen grå ut... Men dina skogsbilder med Jack piggar upp :)

http://www.nacka144.se

 
Ingen bild

Soldansare

18 november 2015 06:04

Jaha, så nu börjar det? Med snön alltså. Men det är väl som du skriver, man vänjer sig. Efter ett tag har man nästan glömt att det kan vara på ett annat sätt. Här har det inte kommit någon snö ännu. Det är mörkret som är lite tungt. När man jobbar hinner man ju inte ut och få något dagsljus på sig när det bara är några timmar mitt på dagen.
Jag gillar också de där gamla filmerna. Dem blir man glad av. Såg Pensionat Paradiset för ett par dagar sedan. Julia Caesar är en stor favorit.
Önskar dig lycka med bilen!

 
skogsnuvan

skogsnuvan

18 november 2015 07:55

Bamse Kinabror har inte åkt ännu så han hämtade mig hos reparatören. Just nu tycker jag snön är rent förfärligt och jag mår dåligt bara jag tittar ut men man vänjer sig längre fram och då känns det ju bättre även om det inte är bra. Kompensationen är att somrarna (även om dom är korta) men helt underbara den lilla tid den finns här uppe.

http://skogsnuvan.bloggagratis.se

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

18 november 2015 08:37

Äh vad jag känner igen mig i dej! Exakt sådär blir jag av det fula vita på backen. Samma sak varje år..
Än har det inte kommit hit, men det är bara en tidsfråga.
Ja gamla filmer är härligt, även nya gillar jag, särskilt den här årstiden.
Kram

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Anki

Anki

18 november 2015 11:55

Är glad så länge det är barmark... förstår precis hur du känner det!
Jag plockade en del nypon också, men dem syltade jag... samma recept som till syltade tomater... mums :)
Jag har en gammal kaffekvarn till pepparkvarn - den bästa jag haft!
Ha det gott!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Karin

Karin

18 november 2015 17:39

Skönt att du kan vänja dig vid snön efter ett tag, även om jag vet att du inte gillar den. Kinabror är bra att ha som hjälp, och det är en stor tröst för dig att han bor i närheten. Ge honom en kram förresten!
Paltbröd har jag aldrig ätit, det är inte skånskt! Inte heller kroppkakor, som väl är något liknande, eller?
Kramis Karin

http://pixelmojan

 
Bengt

Bengt

18 november 2015 19:01

Oj vilket humör det blev på slutet! Faktiskt var det lite vitt hos mig också av frost med temp under noll i morse.
Roligt att ha en sådan kaffekvarn. Min är bara av trä.
Kramis!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

18 november 2015 21:51

Du har så rätt! Vi människor anpassar oss till vad som helst. Även svensk vinter. Utomlands har jag beskrivit för en egyptier och en turk hur en svensk vinter kan vara och de bara skakade på huvudet åt att nån kan vara så dum och bo här. Egyptiern ruskade på sig av obehag när han berättade om sitt besök hos en släkting i Södertälje under maj månad. Det hade varit runt tio plusgrader och helt outhärdligt, sa han.

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Leva-Kerstin

Leva-Kerstin

20 november 2015 18:32

Hm, min långa kommentar publicerades inte. Återkommer en annan dag

http://www.steeperz.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 7 april 13:54

Nu har det börjat regna och snön och isen försvinner med en väldig fart. Jag har tagit undan mina snöskovlar för nu ska det banne mig vara nog med vinter. Det droppar och rinner överallt. Igår sken solen och det var plusgrader.   Ute på sjön satt...

Av Anita - Söndag 5 april 09:47

  Dubbelvikt kämpar jag mig över gårdsplanen. Jag blåser nästan omkull när byarna tar fart och haglet smäller som små vassa isbitar i ansiktet. På väg till Kinabror för att äta lördagsmiddag. Tur att han bor på samma gård.   En dm snö och kans...

Av Anita - Onsdag 1 april 14:31

I går låg jag på soffan och lyssnade till vinden som vrålade utanför. Brasan sprakade och jag mumsade på en bit brieost och några druvor. Såg ett trädgårdsprogram som är riktigt bra och jag känner hur det kliar i fingrarna att börja med odlandet men ...

Av Anita - Måndag 30 mars 09:52

  Igår föll snön i stora blöta flingor men nu skiner solen och jag skulle tro att det mesta tinar bort under dagen- Kinabror står på sin bro och skakar mattor. hunden Jack har varit in och fått en bit korv. Katten Morris har gått ut en liten...

Av Anita - Fredag 27 mars 09:12

  igår morse började det snöa igen men sedan blev det tö och takdropp och äntligen började man kunna känna andra dofter än doften av snö.   Jag och hunden Jack vandrar bort i skogen och strax innan man kommer fram på stedesbacken finns en lite...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se