Direktlänk till inlägg 20 november 2015

SÅ MYCKET BÄTTRE

Av Anita - 20 november 2015 20:40

Så mycket bättre också så mycket roligare är det att göra saker tillsammans med andra. Det har varit mycket av det de sista veckorna. Det behöver inte vara samma person hela tiden utan man kan göra olika saker med olika människor och djur med för den delen.


Kinabror och jag äter middag tillsammans varje dag.

Hunden Jack och jag går i skogen tillsammans.

Datafia och jag gör köttbullar tillsammans före varje jul och ofta går vi på någon liten promenad och pratar om livets allvar.


 

Ett par av meditationstjejerna kom och hälsade på. Både katten och hunden blev förtjusta och det var trevligt. Meditera med tjejgruppen är ytterligare en sak som ger mycket.


Torsdagen gjorde jag fisksoppa och sedan kom DansBritt. Vi gör en del tillsammans. Plockar svamp, far på dans och så varje år före jul gör vi kransar till dörrarna. I år har vi gjort något nytt. Kransar av mossa istället för lingonris.

 

Även om vi börjar bli gamla så kan vi sitta på golvet och pyssla.

 

Dom blev väl fina.

 


Så idag så bakade PappersBeda och jag tunnbröd. Det har vi gjort i många år och vi har gjort mycket annat också. Vävt plädar och mattor och färgat garn och vandrat i fjällen och till och med varit med i cykeltävling.

 

På söndag är det dags för min gamla jobbarkompis och mig att stöpa ljus och iår ska vi göra blockljus också. Man måste ju variera sig lite.


Så har jag då min bästa kompis AMV och vi har varit tillsammans sedan vi började skolan och det är lättare att säga vad vi inte gjort men en sak är säker. Vi har gått vilse många gånger och vi har varit utomlands och vi har haft väldigt roligt och vi har det fortfarande för nu är vi pensionärer och kan ses mer ofta.


Som ni förstår så behöver man inte ha en person som man umgås med jämt och gör saker tillsammans med. Jag skulle aldrig klara att bara ha en gubbe som jag skulle göra allt tillsammans med. Det skulle tråka ut mig efter ett tag. Ja så många gubbar jag försökt att bo med men misslyckats så lever jag ett roligare och bättre liv nu. Det enda fel är man i vår värld ska man vara två för att klara ekonomin så det går ganska illa med det. 


Hade jag mer pengar kära vänner skulle jag göra mycket mer roliga saker för att göra roliga grejor gör livet lättare.

Att göra saker med olika människor ger en mycket. Alla mina vänner är väldigt olika och det är kanske det som ger så mycket. Alla är bra på olika saker och då lär jag mig nya grejor hela tiden.


Såna här funderingar har jag en sådan här fredagskväll när Kinabror har farit hem till sitt.

Storfiskarn har varit här och druckit kaffe och fått tunnbröd med sig hem och katten Morris har lagt sig att sova. Det är 8 grader kallt ute och jag har precis tvättar ur bakdammet ur håret och ska sjunka ner i soffan ganska trött efter att ha stått och gräddat tunnbröd i värmen i många timmar. 


Dagens ord: Att ha många vänner med olika förmågor lär en mycket av olika slag. 

 
 
Staffan H

Staffan H

20 november 2015 22:36

Åh sådana fina kransar ni gjorde! Jag tycker de är jättesnygga. Nybakat tunnbröd gissar jag är en delikatess.

http://staffanhuss,wordpress.com

 
Leva-Kerstin

Leva-Kerstin

21 november 2015 13:42

Hej på dig
Vad skicklig du är, vackra. Det där pillemojset är inte min grej men alla har vi vårt sätt att vara kreativa och tur är ju att vi alla är olika.
Trevlig helg

http://www.steeperz.com

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

21 november 2015 15:09

Jättefina kransar!!
Ja du, kan bara hålla med, om allt. Tyvärr också ekonomin. Jag älskar mitt liv som ensamboende, men det är då verkligen inte lätt ekonomiskt, och det är fakriskt bittert att det ska vara så svårt att klara mig själv på just den fronten..
Jag har också haft en massa relationer, ingen funkade så bra som den jag haft med bara mig själv de senaste 7 månaderna ;-)
Måste gå att hitta en lösning.
Tezz

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
TantGlad

TantGlad

21 november 2015 16:35

Jisses då....vig som en ena flicksnärta tycker jag du är.
Men så grejig och pysslig du/ ni är. Fina kransar det där.
Roligt att fixa å knåpa på saker tillsamans......för då får man sig en trevlig pratstund åxo.
Fina vänner är som energikickar i livet. Dom sätter fart på livssandarna. Jajamen.

Å du.....Jag klagar på 1minus i dag. Kallt som själva sjutton.
Näe...Det är lika bra att få det överstökat med vintern.
Tycker inte om kylan , men litta snö kan det få komma. Lite bara.

Ha det gott nu.

Kramkram vännen.

http://tantglad.bloggo.nu

 
Bengt

Bengt

21 november 2015 20:30

Här var julförberedelserna i full gång! Det verkar bli både gott och fint. Pengar ja. om jag hade mycket av sånt reste jag jorden runt!
Kram!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Göran

Göran

21 november 2015 21:35

Du bevisar det själv med denna text med tillhörande bilder; Du tillhör den lyckligare delen av människorna. Du har ett hem på en vacker plats, du har familjemedlemmar och vänner som du hälsar på och som hälsar på dig. Du kan fortfarande göra det mesta som du vill göra (som inte kostar tusenlappar) och du har husdjur till sällskap då de nära och kära gått hem till sitt. Tänk så många som är avundsjuka på allt det!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

22 november 2015 18:56

Imponerad av er där ni sitter på golvet. Både av era vackra alster och detta att ni kan sitta på golvet. Har oerhört svårt för detta själv, fast kanske ännu mera att ta mig upp därifrån. :)

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Lilla Blå

Lilla Blå

24 november 2015 08:37

Du är klok du.

http://www.lillabla.wordpress.com

 
Korpunge

Korpunge

24 november 2015 14:27

Men så fina kransar ni har gjort och vilket mysigt pyssel över huvud taget! Det ser så härligt ut! Det här påminner mig om att julmarknaden inte är så långt borta :)
Ha en fin vecka
Kram

http://korpunge.bloggo.nu

 
zaq

zaq

27 november 2015 16:55

Exakt! Det är vad jag alltid sagt också, vissa av mina vänner kan jag bara umgås med i "lagom dos" men att de ger, och jag tänker att förhoppningsvis ger också jag något tillbaka. Så ditt dagens ord är det klokaste jag läst på länge.

Men jag håller med dig, i dagens "tvåsamhälle" är det tufft att leva ensam, och även om jag likt dig stortrivs med att vara just själv, så gruvar man sig ju för framtiden. Jag drömmer och hoppas på Längtanslandet, om inte annat så håller det livslusten och hoppet vid liv...

http://zaq.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Torsdag 28 mars 14:10

  Det har snöat sedan i måndags och just imorse satt jag och tittade ut på snön och gräddade rullrån. Dom ska jag ha på påskafton till efterrätt med glass och nykokt hjortronsylt och kaffe förstås. Nog om det.   Igår var en märklig dag. Jag kl...

Av Anita - Onsdag 27 mars 07:54

  Det har varit en hel del sista veckan Lördagen var det årsmöte nere i byn och vår nya ordförande hade fixat att dom som ville kunde komma och underhålla. Dessutom hade hon lagat en massa god mat. Faktiskt hade det kommit mer folk än det brukar o...

Av Anita - Torsdag 21 mars 14:58

  Det flyger tre svanar över sjön. Borta vid åmynningen hör jag en strömstare kvittra och kastar sig i vattnet med ett plask. Är inte det vårtecken om något?   Kinabror är ute på sjön och drar upp en gädda som är mer lik en krokodil. Ett j...

Av Anita - Onsdag 20 mars 10:21

  Nu samlar jag på vårtecken. Jag har tre perioder av mitt sovliv. Sommaren naken i  sängen. Hösten den kinapyjamasen men iår blev det så kallt redan i oktober så det blev flanellpyjamas som kom på direkt och så har det varit hela vintern Vi...

Av Anita - Tisdag 12 mars 09:33

Det blir dåligt med att skriva blogg nu och lika dåligt med att ta bilder. Det har varit en mulen vecka och jag har ägnat mig åt tråkiga saker som trots allt måste göras.   Tagit ner mina röda julgardiner och satt upp gula istället och faktiskt p...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

56 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards