Direktlänk till inlägg 28 november 2015

FULLMÅNE

Av Anita - 28 november 2015 10:14

En dag i veckan satt Kinabror och jag och tittade på gamla handlingar och foton. Det var väldigt fascinerande  att se och egentilgen är det en otrolig historia som det skulle bli en hel bok av så det får bli en annan gång som jag ska berätta om det.


 

När månen lyser så starkt kan jag inte sova men vad gör det. Det var precis rätt läge att koka salva. Det var en dålig skörd av ringblommor men det blev några burkar och den luktar kryddigt och gott. Av de röda doftande rosorna blev det en härlig rosa salva med sommardoft.


Att röra salva medsols i fullmånens sken är ingen dålig nattsysselsättning. Sedan satt katten, tomten och jag och kikade ut och det var alldeles ljust ute.

Ett glas mjölk och en tunnbrödstut med messmör så somnade jag framåt morgonsidan.


Torsdag förmiddag ägnade jag ät att göra en julbock.

 

Den blir tjockare och tjockare för varje år precis som många av oss människor.


Har sett på marknader att man gör små granristomtar och det verkade ju enkelt så jag gjorde en sådan bara för skoj skull.

 

Man får ideer när man kommer ut och ser nya grejor faktiskt.

Sedan var det dags att fara iväg och hälsa på fd Grannen och sedan vattengympa och så hade den dagen flugit iväg som det gör nu för tiden. Veckorna bara försvinner fort fort.


Jag hann med att fara till PappersBeda och äta tårta när hon fyllde år också det har jag så när glömt.


Snön har inte riktigt tinat bort hän men nere i Hammarstrand var det alldeles bart.

Som vanligt på fredagar åkte Kinabror och jag ner där för att handla och äta lunch. Vi hämtade upp DansBritt också. En del klagar på att det är smutsigt och fult när snön smält bort men jag tycker tvärt om .


Det var ett sagolikt vackert väder igår. Nypllöjda chökladbruna åkrar. guldockrgult  torrt gräs och när det var klippt helt gröna lysande fält och bergen hade nästan en aning av rosafärg kanske är det den rosa bergkristallen som vägar blänka lite i solen. I mina ögon var allt det vackrare än snö för den är bara vit och grå.


 

På sjön hade isen tinat lite så det låg vatten ovanpå där solen kunde spegla sig i skymningen.


Säg den som får vara glad länge. I morse vaknade jag till ett ihållande äckligt snöväder och nu känns det gruvsamt att ge sig ut på vägarna för den här helgen ska Kinabror och jag ut på nya äventyr.


Dagens ord: Dom som älskar snö har någon annan som som skottar.  

 
ANNONS
 
Bengt

Bengt

28 november 2015 12:54

Jag är också ofta vaken på nätterna. Tänk om man då kunde göra så underbara saker som du gör.man blir ju rent av sjuk på att vilja ha dem och få prata med dem.Grisen har du väl också gjort?
Ett bra ordspråk dit inslag slutar med.
Trevlig helg. Kram!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

28 november 2015 14:16

Du utnyttjade fullmånenatten väl. Hoppas att salvorna blev bra!
Här på Gotland har vi inte haft någon snö ännu och det är nästan lite ovanligt, för det brukar alltid bli lite snö i november, men jag är glad så länge den håller sig borta. Jag gillar inte när det blir halt, varken när det gäller att gå ut och gå eller att köra bil.
Jag önskar dig en riktigt fin första advent!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
TantGlad

TantGlad

28 november 2015 15:26

Härligt med inspiration. Finns ju så mycket som man igentligen kan göra själv.
julbocken och tomten är jättefin. Nu blev även jag inspirerad . Jättefint.

Själv ska jag fixa med utejulgranen nu. Belysning ska på. Blir nog någon bild i bloggen hihi. Bloggar man, fotar man.

Haha......skrattar åt dina finurliga slutord. Dina citat är bara för härliga. Sanna är dom åxo.
Håller med om snön även om jag kan tycka att lite snö är fint. Det lyser upp lite.

Ha det gott. Nu Äre dags för att sätta på belysningen på gran innan middagen.

Kram på dig.

http://tantglad.bloggo.nu

 
oden

oden

28 november 2015 18:26

Åhhh så söt den lilla tomten (?) verkar vara som står och spanar ut på första bilden.

http://odensbortbyting.wordpress.com

 
Göran

Göran

29 november 2015 10:56

En behöv´ int´ gå göralös ôm en int´ vill! Det är du ett levande bevis på, Anita. Fina saker du gjort och fina bilder som alltid!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Annika

Annika

30 november 2015 10:06

Du har så många bra idéer och det blir så fint. Jag kan riktigt se framför mig hur du står där och grejar på i köket samtidigt som Månen skiner över sjön. Jag misstänker att den där snön nu har tinat bort. För vi har då fått nå så in i nordens med regn i helgen. Ha nu en fin Måndag.
Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Karin

Karin

30 november 2015 20:04

Krans, bock, grantomte! Nu har du pyntat snart färdigt!
Kramar Karin

http://pixelmojan

 
Tezz på Endeavour

Tezz på Endeavour

1 december 2015 10:03

Ja när det är fullmåne, eller magsjuka hundar och en storm på det, då är det svårt att sova.
Hoppas snön försvunnit hos dej nu. Jag håller med, det är bara vitt och fult. Tacka vet jag snöfritt ;-)
Fin tomte du gjort!
Här blåser det iskall nordan, det gick knappt och klä sig mot den imorse.
Kram
Tezz

http://www.sailaway.bloggplatsen.se

 
Soldansare

Soldansare

1 december 2015 20:17

Vad mycket fint du gör! Och vad mysigt det ser ut med en tomte som tittar ut genom fönstret. Jag är dålig på att pyssla men har två grisar och en julbock (som har varit med från min allra fösta jul) som står och språkar med varandra i ett hörn.

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Korpunge

Korpunge

1 december 2015 21:00

Nu blev det så där WOW här framför skärmen. Himmel vilken tjusig julbock och söt gran tomte. Underbart! Här har jag också haft lite svårt att sova konstigt nog vilket jag inte brukar ha problem med. Men månen kanske var lite mer på denna gång.
Ha en fin kväll
kramen

http://korpunge.bloggo.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Onsdag 12 aug 08:37

  Nu börjar nätterna bli kalla, härom natten bara några grader. Det är dagg i gräset och en annan ton i luften. Som vanligt hade jag planer för dagen som det inte blev något av.   Plockade rödvinbär och gjorde en massa gele. Då blev det till a...

Av Anita - Söndag 9 aug 18:19

  Mulet och varmt. Morgonfika hos AMV och Gubben. Till Hammarstrand för att handla till kräftskivan. Till kyrkogården i Pålgård för att titta till mammas grav. Vattna blommor och gå ner till sjön. AMV och jag sitter på strandstugeveranda...

Av Anita - Fredag 7 aug 07:50

  Tre dagar med full fart.  I tisdags började jagh med att plocka lite blåbär och småstöka lite. Så fick Kinabror och jag besök av en kusin som vi inte träffat på länge och i sällskap hade hon en fd jobbarkompis till Kinabror som han inte träffa...

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se