Direktlänk till inlägg 13 december 2015

LUCIAMORGON

Av Anita - 13 december 2015 08:33

Vaknar vid 7 tiden av att Morris hoppar omkring och vill kliva upp. Han brukar sova länge så jag vet inte. Sätter på tvn och tittar på luciafirandet. Det blir större och större och fler och fler för varje år och pampigare och pampigare.

Jag har inga minnen från skoltiden luciafirande men jag vet i alla fall att jag aldrig var mer än tärna.


Däremot har jag varit lucia här hemma och på jobbet. 

Nu är det en kall morgon 15 grader och det börjar så sakta ljusna. Det är inte mycket snö men är i alla fall vitt ute. I öster lyser en stjärna starkt och klart. Jag tänder ljus och dricker mitt kaffe. Tänder i vedspisen och inser att idag måste jag gå ut och hämta ved. Sakta ljusnar det.


 

När Sonen var liten var det folk kvar i den här byn och vi gick omkring och lussade. Här hos våra jättegulliga grannar Rut och Sven. Det var så otroligt rara människor.

 

Vidare till Mustashens farbror och han berättade som vanligt helt sagolika berättelse om djur och tomtar och lille Mikaels öron växte och han lyssnade andäktigt till alla skrönor och berättelser. Även den mannen är borta nu och som sagt.

Vem ska jag lussa för nu. Känns väl lite barnsligt att klä ut mig och gå bort till Kinabror så jag sitter här stilla med men kaffekopp och nöjer mig med tvn program även om jag tycker att det börjar bli lite storvulet och onödigt. Det var roligare förr med små ena som sjöng lite falskt.


Nåja. julen närmar sig steg för steg. Jag har kommit ganska långt i mina förberedelser. Jag har stekt och torkat älgkött. Jag har bakat pepparkakor fast jag inte tänkt det.

 

I gammelstugan hittade vi roliga kakmått som tex den här häftiga älgen som ser ut som stenålderns klippmålningar av älgar.

 

På affären hittade jag ett mått som såg ut precis som hunden Jack.

 

Det kunde jag inte heller motstå.

Så det blev ett litet kakbak i alla fall.


Kinabror har hämtat hem julgranen och den står och väntar nere i uthuset.

Julklapparna är klara och julkorten är skrivna.

 

Det går ganska fort för jag gör nästan inga julklappar men julkort älskar jag att skriva och det är så roligt att få julkort.


Idag blir det att försöka komma mig ut på blankisen och hämta ved och pyssla lite grann men inga stora saker är det på gång. En ganska lugn dag. Veckan är fulltecknad med olika grejor.

 

Isen är dålig så den vågar man inte gå ut på ännu men nu fryser det väl till när det är så här kallt.

Önskar er alla en fin dag. Har du någon att lussa för så gör det för det är roligt.


Dagens ord: Att ha någon att lussa för är en gåva. Glöm inte det.

 
ANNONS
 
Skatan

Skatan

13 december 2015 09:14

Härlig Lucia ❤️
Och underbar skildring (som alltid)
Vilken skatt du har här i din blogg.
Kan man få iut den i bokform tro?
Det vore väl en tidsskildrinf om någon.
Om din dag nu och då❤️❤️❤️
Glad Lucia Skogsnuvan!
Vi MÅSTE bara träffas nästa år. Snart!
Kram!

http://skatanstankar.com

 
Ingen bild

Soldansare

13 december 2015 10:04

En fin Lucia önskar jag dig! Vad de måste ha varit roligt att gå runt och lussa hos alla och vad glada de måste ha blivit. Förr var jag med i en kör som åkte runt och lossade på ålderdomshemmen och det var roligt. Men i år orkade jag inte ens upp till tvns Lucia så det var fint att få läsa om din.
Kram!

 
TantGlad

TantGlad

13 december 2015 18:35

Du är ju så huslig och duktig. Du har bakat pepparkakor och pysslat på. Då kan du ta det rätt lugnt då, en tid framöver. Tills dagen D är kommen. Julaftonen . Den magiska dagen.
Ska baka lite pepparkakor till veckan jag me. Hur mina bak kan ,sluta är en annan historia.
Det kan gå bra.....eller inte bra alls. Men jag håller tummarna för goda pepparkakor varje gång.

Nu ska du ha en fortsatt fin kväll och Lucia.

Santa Lucia..........

http://tantglad.bloggo.nu

 
Annika

Annika

14 december 2015 08:51

Så fin bild över sjön. Ja du har ju snart allt färdigt inför julen. Kul att du fortsätter att skicka riktiga Julkort och inte bara ett sms. Några pepparkakor blir det inte här i år, men jag saknar doften och så är ju degen sååå god.
Ha nu en fin start på den nya veckan. Kramen

http://www.badtant.bloggo.nu

 
Ingen bild

Bamse31

14 december 2015 11:36

ja, vad synd att du inte kunde komma å Lussa hos mig. Min son fyller 54 idag men hade fest för släkten igår. Så jag var där, åt å drack å mådde bra. Vi avslutade med att åka till Storkyrkan på Luciakonsert. Min. Sons dotter, alltså mitt barnbarn medverkade i den stora kören från Adolf Fredriks musikklasser, som gav konsert. Otroligt vackert och välsjunget i världsklass faktiskt. Kyrkan var fullsatt å det är sällan där samlas så många
Idag ska jag börja se mig om vad jag måste göra inför julen, men det har ju du börjat med för länge sedan!
Kramens


Å

 
Korpunge

Korpunge

17 december 2015 14:40

Vilka härliga foton du bjuder på igen. Fin lucia och tomte minsann.
Ja, jag har ju bakat kakor men dock inte pepparkakor. Spar nog dom bestyren tills barnbarnet blivit större känner jag :)
Ha en fin fortsättning på veckan
Kramen

http://korpunge.bloggo.nu

 
Anki

Anki

18 december 2015 16:26

Så fina bilder från lussefirandet på den tiden det begav sig :)
Pepparkakorna är nog bland de finaste jag sett... såå fina!
Är också klar med det mesta... gör inte så stora arrangemang av julen numer... det blir ju jul ändå.
När vi kommer uppåt dina trakter igen så lovar jag att ha planerat bättre så vi kan ses!
Ha en fin helg!

http://ankistankar.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Tisdag 21 jan 09:29

Har ni tänkt på att det finns små bagateller som retar gallfeber på en men att man bara finner sig och inte ser någon ändring. Man bara fortsätter att reta sig och svära.   Ni vet den gröna sladden som man har till motorvärmaren på bilen. Den s...

Av Anita - Lördag 18 jan 15:10

  Så tokigt det blev. Tror aldrig att jag kastat ut julen så tidigt men barrade som sjutton gjorde den så det var inte mycket att göra än att hä ut den. Vilket stök det blir innan alla barr är borta.   Igår for jag som vanligt är till Hammarst...

Av Anita - Torsdag 16 jan 13:28

  Jag ska inte ens klaga på gårdagen fast det kom lite snö. Det var början på vattengympaonsdagarna (vilket ord förresten). Efter juluppehållet träffades vi badare, nästan 20 stycken i alla åldrar, från ca 65 till den äldsta som är nästan 90. Så...

Av Anita - Tisdag 14 jan 11:46

Utanför är det massor med domherrar, snöfåglarna och visst. Det dinglar och far snöflingor överallt. Dagen började med ett pling i telefonen. Jag låg kvar i sängen och läste bokcirkelboken.   Handlade om laholmsbuken och Mellbystrand och de fina...

Av Anita - Lördag 11 jan 16:22

  Det ligger en stjärna på trasmattan i hallen och jag undrar vad den kommer ifrån. Det lyser en måne i natten och jag vaknar då och då och ser månskenet kasta skuggor i mitt sovrum. Så här jag en snöskoter som kör på sjön och jag går upp och se...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se