Direktlänk till inlägg 25 december 2015

KONSTIGT

Av Anita - 25 december 2015 21:41

 

Nog blev det här konstig julafton. 

Dan före julafton var det juligt och vitt och fullmåne.

Tog en sparktur på isen i månskenet och det var 8 grader kallt. Var hos Kinabror och spelade bingolotto.

 

Framåt natten kom Sonen och hans kompis M dit också och vi åkte fort fort hemåt i nattens månsken. Riktigt häftigt.

Jag pratade med "Mitt ljus i mörkret" och han berättade att en vit ren har bosatt sig ute på ön.

 

Vit ren betyder lycka och tur så jag hoppas att han blir kvar ett tag till.


Dan före julafton lagade jag mat mest hela dagen. Några små avbrott blev det när det kom folk och hälsade på. Först kom DansAnn med sin Man och hade med sig hemgjord senap och en fint inslagen julklapp till mig. I samma veva kom Datafia och vi satt och fikade ett tag.


Sedan kom IM från Väst i gålan med en jättegullig tomte till mig och sedan kom då Sonens kompis för att äta middag och ligga över till på julafton. Han kom med en chokladask. Det är egentligen roligare med dagarna före jul än själva julen tycker jag.


Så på julaftons morgon var det plusgrader igen och snön började smälta bort fast det kommit en hel dm..

Jag stökade med maten förstås och vid 3-tiden lagom till Kalle Anka kom resten. Det var ett litet gäng iår. bara 7 stycken och jag hade lagat alldeles på tok för mycket mat, van vid att vi är dubbelt så många-

     

Så var det det där med tomtarna då. Vädret blev sämre och sämre och det började blåsa som sjutton men ingenting hindrar de tuffa tomtarna från Vårkalhöjda att dra iväg ut.

 

Sedan var det dags för julklappsutdelning och jag fick faktiskt många och trevliga julklappar bla ett par roliga skor som man kan dansa omkring i samtidigt som man torkar golvet. Häftigt.

 

Vi hade redan bestämt att vi skulle åka spark ner till kyrkan och det ni var minsann inte det enklaste. Snömodd och blöta och mörker men vi gav oss iväg. Nere på byn rann vattnet omkring men Fisksjövägen var lite bättre. Här råder ju kylan över oss. Att gå på julotta skulle jag aldrig göra men klockan 11 på kvällen känns ju bättre och vi brukar alltid försöka komma oss iväg dit.

 

Det är alltid lite mysigt att sitta i den mörka kyrkan även om vi alla är dåligt religiösa.

Hem i mörkret och jag kom inte i säng förrän halv två-


Så kom en ny dag och när man tittade ut var nästan all snö borta och ute på gården var det rena isgatan och vägen likaså. Det tog ett par timmar att röja efter gårdagens julfest och sedan har det varit lata dagen. Vi har sett på tv och ätit av julmaten och ikväll for Kinabror och jag och tittade på filmen "En man som heter Ove" och den var jättebra och Lassgård var förstås helt suverän som vanligt.


Vilket väder det var när vi for hem. Det är varningar på radion och det blåser så huset skakar så inatt blir det inget sova av. Hoppas bara att det inte blir strömavbrott eller nerfallna träd över vägen. Skönt att Sonen är hemma. Den enda gång jag är otrön är när det blåser. Då kan jag inte sova och blir jätteorolig.


Dagens ord: Nog sjutton är vädret upp och ner, växlar från kallt till varm och från snö till regn och tillbaka igen. Konstiga tider lever vi i.

 
ANNONS
 
TantGlad

TantGlad

25 december 2015 23:28

Sova när det blåser och stormar kan inte jag heller. Ligger vaken nu. Tur man har lite läsning. Tack för din blogg Anita.

Jadu....mycket mat över blev det, förstår jag. Ni brukar ju vara dubbelt.
I får du äta julmat frukost , lunch och middag haha.

Näe ....nu ska jag fortsätta att lyssna på stormen. Jäklar som det blåser.

Gonatt!

http://tantglad.bloggo.nu

 
Ingen bild

bamse31

26 december 2015 11:57

Har inte haft tid att läsa din blogg förrän idag. På julafton var jag hos min stora dotter i Gustavsberg. Kom hem sent på natten för att sova hemma. I går, var jag hos min son å firade Juldagen. Idag ska jag griljera min skinka, som jag inte hunnit med. Du tycker ni var få personer när ni var sju på Julafton. Vi var bara fem. Men på Juldagen var vi tio. Här nere har det blåst kraftigt, varit mildväder å regnat nåra stänk, men annars rätt bra. Roligt att du fick ett par skor, som du kan dansa rent på golvet med. Jag fick bl a en flaska vin som min sonson tillverkat av druvor från min vinodling. Det första som gjorts av mina vindruvor. Ska få ligga till sig å mogna till midsommar, har jag tänkt.
Kram å god fortsättning!

 
Ingrid

Ingrid

26 december 2015 15:21

Idag har vi faktiskt haft nästan vindstilla, annars blåser det nästan varenda dag. Är det stormen Staffan som är och bråkar med er nu?
Jag förstår att det måste kännas konstigt att inte ha någon snö när det är jul! Men du gillar den ju inte, så det är kanske lika bra utan?
Ha en god fortsättning!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

 
FREEDOMtravel

FREEDOMtravel

26 december 2015 16:10

En sån där tomteluva med flätor hade jag, men kunde inte hitta den i år... Önskar god fortsättning på julen och ett Gott Nytt år!

http://www.freedomtravel.se

 
Soldansare

Soldansare

26 december 2015 17:13

Jag har bara läst boken En man som heter Ove och jag både skrattade och grät om vartannat.
Här var vi bara fyra på julafton, men hade mat för ungefär tio personer.:)
Ha en god fortsättning!

http://soldansarenssida.blogspot.com

 
Anki

Anki

27 december 2015 08:01

En härlig jul hos dig trots allt... hoppas renen blir kvar... tycker du är värd att få mycket tur och lycka i livet!
Jag har läst boken om Ove... den var väldigt bra... får nog vänta med att se filmen tills den kommer på tv.
Vädret är lite konstigt, men nu verkar det som att vintern är på väg... inget jag gläder mig åt precis, men det är väl bara att stå ut :)
God fortsättning och Gott Nytt År!

http://ankistankar.blogspot.se

 
Ingen bild

OrdOdlaren

27 december 2015 12:18

Sparkstötting på isen... vill! Men här blir det inte is på länge, och alla stöttingar har jag sålt bort... Du har ett rikt socialt liv! god fortsättning!

 
Göran

Göran

27 december 2015 13:17

Jo, vädret är märkligt nuförtiden! Inte heller jag är troende men skulle gärna kunna gå på midnattsmässa nån gång bara för att ha upplevt det.
Julottan besöktes i min barndom och jag har gått på en julotta i vuxen ålder. Då äldsta dottern var i tioårsåldern var hon lite nyfiken på det där med julotta så hon och jag steg upp tidigt på juldagen och åkte till Galtströms urgamla kyrka på landet utanför stan. Men hon nöjde sig med en gång!

http://singelfarsan.bloggplatsen.se

 
Bengt

Bengt

31 december 2015 17:05

Hoppas den vita renen medför verklig och livslång lycka för dig!
Försenad julkram från Bengt!

http://bengtalfred.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita - Måndag 3 aug 20:21

  Man får roa sig så gott man kan. Just nu roar jag mig med att sjunga med "lotta på Liseberg" och dansa omkring till Hasse Andersson glada sång. Katten rymmer all världens väg och mattorna flyger omkring. Ute regnar det.   Jag är glad att jag...

Av Anita - Söndag 2 aug 19:56

  När solen äntligen kommer börjar det mogna lite sakta till och med i blåshålet Fisksjön. Jag skördar timjan och hänger till tork. Jag skördar dill, persilja och gräslök för att frysa in.  Jordgubbarna börjar bli röda och smultronen är det mass...

Av Anita - Fredag 31 juli 19:23

Vad gör man när man inte kan sova. Det händer sällan men strax före fullmånen kan det hända att jag ligger och vrider mig i sängen Utanför är det svart som det börjar bli nu. Jag läser och läser och ögonen kliar. När klockan närmar sig 3 kliver jag u...

Av Anita - Torsdag 30 juli 14:41

Så iförrgår for alla iväg utom Kinabror och jag. Det blev tomt och tyst. De enda som förde ljud var alla svalorna som flög omkring och kvittrade glatt.   Mulet och grått och regnskurar men det blåste i alla fall inte. Hörde ni, jag försökte leta...

Av Anita - Måndag 27 juli 20:44

  När man var barn så byggde vi kojor i skogen och var där nästan jämt. De här tuffa killarna gjorde det lite enklare för sig. Dom renoverade det gamla grishuset och var där nästan jämt. Man hörde ett fnitter då och då från skogen. Här har dom i n...

Presentation

DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA...

Fråga mig

52 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Blogkeen
Följ DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA.... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se